The Last Jedi – Training Featurette

Inmiddels is het december en kunnen we zeggen dat er deze maand een nieuwe sagafilm van Star Wars uit gaat komen! De tv spots vliegen ons om de oren, maar deze featurette vonden we het delen waard. De video illustreert wat de acteurs moeten doorstaan om goed voor de dag te komen tijdens bepaalde actiescènes.

De video focust zich met name op Rey (Daisy Ridley), maar ook John Boyega (Finn), Gwendoline Christie (Phasma), Kelly-Marie Tran (Rose) en Adam Driver (Kylo Ren) zijn even te zien. In de video worden hoogstwaarschijnlijk enkele vechtscènes uit de film uitgebeeld, dus als je een purist bent en 100% spoilervrij wilt blijven: niet kijken!

Daisy Ridley heeft het in de featurette met name over dat het flink wat moeite heeft gekost om het uiterste te halen uit haar fysieke mogelijkheden en uithoudingsvermogen. Gelukkig is ze volgens Liang Yang (Assistant Fight Coordinator) een snelle leerder! Gwendoline Christie, die fysiek natuurlijk al het een en ander heeft meegemaakt in Game of Thrones, geeft aan dat deze film qua lichamelijke inspanning het moeilijkste is wat ze ooit heeft gedaan. John Boyega keek op zijn beurt erg uit naar zijn grote gevecht en is blij dat hij hier zelf aan heeft deelgenomen, in plaats van een stuntman. Adam Driver prijst tot slot de discipline van de stuntmannen waarmee hij heeft gewerkt.

Star Wars: The Last Jedi, geschreven en geregisseerd door Rian Johnson, verschijnt 13 december 2017 in de Nederlandse bioscopen. In de film keren sterren Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, en Adam Driver terug als hun personages uit The Force Awakens. Tevens zal het de zwanenzang zijn van Carrie Fisher.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!