Star Wars tijdlijn

Première datum van Episode VIII verschoven

StarWars.com heeft vandaag bekend gemaakt dat de première datum van Star Wars Episode VIII verplaatst is. In eerste instantie zou de film in de zomer van 2017 in de bioscopen verschijnen, maar hij is verplaatst naar 15 december 2017 (USA). In Nederland komen grote films op een woensdag uit, dus kunnen we wel uitgaan van een Nederlandse release op 13 december 2017.

Een duidelijke reden voor de verplaatsing wordt niet gegeven, maar deze verplaatsing zorgt er in ieder geval voor dat de eerste drie Star Wars films onder de Disney paraplu elk een jaar van elkaar verwijderd zijn. Met de vorige planning zou Episode VIII 5 maanden na Rogue One in de bioscoop te zien zijn, wat wellicht wat kort is.
De eerste zes Star Wars films (The Phantom Menace t/m Return of the Jedi) kwamen stuk voor stuk in de maand mei uit, het lijkt er op dat Disney die traditie wil aanpassen en van Star Wars een jaarlijks evenement tijdens de feestdagen wil maken. The Force Awakens heeft al laten zien dat dit tijdvak heel succesvol kan zijn door wereldwijd bijna alle records te verbreken.

Star Wars Episode VIII wordt geregisseerd door Rian Johnson en bevindt zich momenteel in de pre-productie face. De opnames voor de film zullen volgende maand in Londen van start gaan. Kathleen Kennedy en Ram Bergman zijn producenten en J.J. Abrams, Jason McGatlin en Tom Karnowski zijn executive producers.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!