Opnames Star Wars: Episode VIII van start

Opnames Star Wars: Episode VIII van start

Star Wars: Episode VIII is onderweg!

Nieuws, maar geen nieuws: de opnames voor Star Wars Episode VIII zijn inmiddels van start gegaan. Disney’s CEO Bob Iger bevestigt dit aan Entertainment Weekly. Zoals wellicht bekend zouden de opnames reeds in januari aanvangen, echter is het daadwerkelijk opnemen van scènes voor de Star Wars film van volgend jaar enkele weken uitgesteld. Dit komt vermoedelijk vanwege het aanbrengen van enkele veranderingen in het verhaal; zo zou het oorspronkelijke script voor Episode VIII zijn aangepast om de nieuwe personages Finn, Rey en Poe een groter aandeel in het verhaal te geven dan oorspronkelijk gepland was.

Verder wist Iger ook te melden dat de opnames voor Rogue One: A Star Wars Story zo goed als klaar zijn. Daarnaast is de pre-productiefase voor Episode IX (2019) ook al reeds van start gegaan. Dit was mede door het vroege aanstellen van Colin Trevorrow (Jurassic World) als regisseur uiteraard te verwachten. Hij en Rian Johnson (regisseur en schrijver van Episode VIII) werken nauw samen om Star Wars fans wereldwijd een bevredigende conclusie te bieden aan de trilogie die met Star Wars: The Force Awakens in gang is gezet.

Star Wars: Episode VIII (titel nog onbekend) wordt op woensdag 13 december 2017 in de Nederlandse bioscopen verwacht. En op woensdag 14 december 2016 verschijnt Rogue One: A Star Wars Story.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!