Mark Hamill scheert zijn baard af

Mark Hamill scheert zijn baard af

Mark Hamill plaatste vandaag een video op Facebook waarin te zien is dat hij zijn baard afscheert. Bij de video plaatste hij de volgende tekst:

Haven’t seen my chin since May of 20115, so #FarewellFacialFur & #ByeByeBeard (at least until #EpisodeIX) Pop Culture Quest Star Wars

Het is geen geheim dat Mark zijn baard nooit met plezier gedragen heeft, maar na ruim een jaar heeft hij hem eindelijk weer af kunnen scheren.

Opvallend aan de tekst bij de video is het stukje “in ieder geval tot #EpisodeIX” wat veel mensen gelijk opvatten als bevestiging dat Mark overleeft tot het derde deel in de nieuwe trilogie. Waar men wel bij stil moet staan is dat het hier Star Wars films betreft, waar lang niet alles is wat het lijkt. Sir Alec Guinness speelde in alle drie de originele films de rol van Obi-Wan Kenobi, maar die heeft zelfs de eerste film niet overleefd. In de welbekende confrontatie tussen Obi-Wan en zijn oude leerling, Darth Vader, offert hij zichzelf op om de rest van het team de kans te geven om te ontsnappen uit de Death Star en om Luke Skywalker voort te duwen in zijn training. Maar deze scène was niet de laatste keer dat we Obi-Wan zagen, hij keerde meermaals terug als Force Ghost om Luke bij te staan bij zijn avonturen.

Juich dus niet te snel, het is altijd mogelijk dat Luke het onderspit delft in Episode VIII en we hem in Episode IX alleen terug zien als Force Ghost. Maar laten we niet te hard van stapel lopen met theorieën over het laatste deel van de sequel trilogie, we moeten nog ruim een jaar geduld hebben voor we het tweede deel eindelijk kunnen bekijken.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe (oude?) look van Mark? Zien jullie hem liever glad geschoren, met volle baard zoals in The Force Awakens, of met de sik en snor waar we hem de afgelopen maanden mee gezien hebben? Deel jullie mening in de comments.

De vele gezichten van Mark Hamill.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!