Leia in Episode IX CG?

UPDATE: Lucasfilm heeft dit gerucht op StarWars.com ontkracht. Leia in Episode IX zal niet uit de computer komen. Lees het volledige bericht hier.

De uitzending van BBC Newsnight van gisteravond had een stuk over computer generated characters in films. En in het bijzonder over die in Rogue One. Het programma onthult dat Disney in gesprek is met Carrie Fisher’s nabestaanden over een CG Leia in Episode IX.

De video is helaas alleen beschikbaar voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste quote hebben we echter voor je uitgelicht:

“And if what might be regarded as unseemly haste, Disney is negotiating with the actor’s estate over her continued appearance in the franchise. If Disney gets the go-ahead, Carrie Fisher will join Peter Cushing…”

Het jammerlijke overlijden van ons icoon Carrie Fisher lijkt dus nog niet te betekenen dat we het zonder Leia moeten stellen. Regisseur Colin Trevorrow had ons ook al verteld dat Leia in Episode IX een grotere rol zou hebben. Schijnbaar zelfs een rol die zo essentieel is dat er niet omheen geschreven kan worden.

Met het nieuws van Carrie nog vers in het achterhoofd lijkt het misschien snel om hier over te praten. Maar zaken zijn nu eenmaal zaken… En een andere keuze zou misschien problemen voor Episode VIII opleveren, die eind dit jaar uitkomt. Ik benijd Disney en Lucasfilm niet dat ze voor deze lastige keuze staan. Immers, of we Leia nu als CG personage zien, als nieuwe actrice, of helemaal niet, er zal altijd commentaar komen.

Wat vinden jullie van Leia in Episode IX? Is CG de manier om verder te gaan, of had je liever een andere oplossing gezien? Laat het ons weten.

Met dank aan Star Wars News Net voor de tip.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!