Force Friday II

Force Friday II en eerste beelden van Rey, Finn en Poe

Lucasfilm heeft vandaag bekendgemaakt dat Force Friday II op vrijdag 1 september 2017 zal vallen. Vanaf die datum zal de Star Wars The Last Jedi merchandise in de winkels liggen. Net als voorgaande jaren is het uiteraard de vraag of wij in Nederland op diezelfde datum ook al producten in de schappen zullen zien, maar ervaringen van de afgelopen twee jaar doen ons vermoeden dat wij er hier op zijn minst een weekje langer op zullen moeten wachten.

Naast de datum heeft Lucasfilm ons ook een eerste blik gegeven op het verpakkingsmateriaal van het Episode 8 merchandise. De witte verpakking met rode binnenkant toont de portretten van Poe Dameron, Rey en Finn. Poe is te zien in vol X-Wing pilotenuniform, Finn draagt nog steeds Poe’s jas, met daaronder wel een nieuw shirt. Terwijl Rey haar vertrouwde Jakku outfit draagt. Maar ze heeft deze keer wel haar haar gedeeltelijk los hangen. Ook lijkt zij nog steeds in het bezit van Anakin’s lightsaber. Betekent dit dat zij de nieuwe eigenaar is, of geeft Lucasfilm ons voorlopig alleen reeds bekende impressies? De tijd zal het leren. Net als voorgaande jaren zullen de producten voor de nieuwe film ook deze keer geheim gehouden worden tot de release op Force Friday. Wel laat Lucasfilm weten dat we via de merchandise geïntroduceerd zullen worden aan nieuwe personages uit de film.

The Last Jedi merchandise verpakking.
The Last Jedi merchandise verpakking.

Het Nederlandse Star Wars Twitter account deelde deze informatie ook met de wereld:

Force Friday II komt eraan! Producten van #TheLastJedi zijn vanaf 1 september 2017 verkrijgbaar. Wie gaat er om middernacht inkopen doen?

Interessant is dat ze hier ook vragen of men ook in middernacht in de rij zal staan. We gaan er van uit dat dit een generiek bericht is dat letterlijk vertaald is en niet duidt op een daadwerkelijke Nederlandse release om middernacht. Dit gebeurt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen wel, maar tot dusver is dat in Nederland nog niet het geval geweest.

Wat hopen jullie te zien op Force Friday? Nieuwe Hasbro Black Series 6″ figuren? Een nieuwe lijn klassieke 3.75″ figuren, t-shirts of koffiebekers?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!