Episode VIII foto's
Een duidelijkere foto van de Millennium Falcon, zoals we hem ook al in The Force Awakens zagen.

Episode VIII foto’s en voortgangsupdate

Episode VIII regisseur Rian Johnson deelde gisterenmiddag twee Episode VIII foto’s en voortgangsupdate  van het vervolg op The Force Awakens, de tot dusver naamloze Episode VIII.

Op zijn tumblr pagina deelt Rian de onderstaande twee foto’s met ons, vergezeld met de tekst Good. Bad. I’m the guy with the microfiber sham.

Episode VIII foto's en voortgangsupdate - Episode VIII set X-Wing
Op deze eerste foto zien we de cockpit van een Resistance X-Wing, met een tot dusver ongeïdentificeerde piloot. Op het eerste gezicht lijkt de helm van deze piloot eenzelfde geblokte patroon te vertonen als de helm van Ello Asty. Uiteraard kan hij dit niet zijn, de piloot op de foto is duidelijk geen Abednedo, maar een mens, en daarbij kwam Ello Asty om het leven tijdens het gevecht boven Starkiller Base in The Force Awakens. Wellicht draagt deze piloot het patroon als eerbetoon aan een vriend.

Verder zien we een crewlid de ramen van de cockpit schoonpoetsen, deze moeten uiteraard vrij van vingervegen en dergelijke zijn voor er met de opnames begonnen kan worden.

Episode VIII foto's en voortgangsupdate - Episode VIII set First Order
Op de tweede foto zien we wat lijkt op een First Order controle paneel. Met links een persoon met een zwarte helm, is dit een First Order variant van de Death Star Gunner, of vult deze persoon een andere functie waar een ietwat ongebruikelijk hoofddeksel voor nodig is?

Ook op deze foto zien we weer een crewlid dat druk bezig is met het verwijderen van vingervegen en vlekken die niet gewenst zijn op de strakke panelen van een First Order installatie.
Waar men vroeger op de Star Destroyer en Death Star sets van de Originele Trilogie al constant met poetsdoeken en dweilen rond liep, is dat bijna 40 jaar later niet anders.

Naast deze twee foto’s deelde Rian ook een opmerking over de voortgang van de opnames:

I can’t believe we’re halfway through the shoot. (We’re halfway through the shoot!)

Men is halverwege de opnames, wat zou betekenen dat men hier rond augustus van dit jaar mee klaar zou kunnen zijn. Dat betekend natuurlijk niet dat de film dan al klaar is, na de initiële opnames dient er nog een hoop te gebeuren aan montage, editing, visuele effecten, sound design, wellicht een re-shoot hier en daar en ga zo maar door.

Als alles volgens plan verloopt zal Star Wars Episode VIII op 13 december 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Update 30-04-2016: Meer Episode VIII foto’s!

Vandaag zijn er via Daily Mail enkele nieuwe foto’s van een Episode VIII set in Londen gepubliceerd. We zien de planeet Ahch-To waarop Luke Skywalker aan het einde van The Force Awakens werd gevonden door Rey en de Millennium Falcon. Wat meteen in het oog springt is een mysterieuze donkere boom…

Episode VIII
De ‘Jedi Steps’, met een mysterieuze donkere boom.
De Millennium Falcon staat ogenschijnlijk nog steeds geparkeerd waar Rey hem achterliet. Maar waar zijn R2 en Chewbacca?
De Millennium Falcon staat ogenschijnlijk nog steeds geparkeerd waar Rey hem achterliet. Maar waar zijn R2 en Chewbacca?
Episode VIII foto's
Een duidelijkere foto van de Millennium Falcon, zoals we hem ook al in The Force Awakens zagen.
De Millennium Falcon.
De Millennium Falcon.

Voor meer foto’s verwijzen we je naar de Daily Mail!

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!