John Williams Star Wars Awakens

Bevestigd: John Williams componeert Episode VIII

Hij had al eerder een stevige hint gegeven, maar recentelijk heeft hij het eindelijk bevestigd: John Williams componeert Episode VIII. Hij gaf deze info tijdens een half-uur durend Star Wars-concert in het Tanglewood Music Center bij Boston. Williams gaf aan dat hij binnen enkele weken zal beginnen met schrijven van nieuwe muziek voor het volgende hoofdstuk in de Star Wars saga. Ook vertelde hij dat Rian Johnson hem al een vroege versie van de film heeft laten zien.

Het is natuurlijk geen grote verrassing dat Williams de soundtrack van Episode VIII zal schrijven. Hij heeft immers prachtwerk geleverd aan alle zeven eerdere Star Wars-films. Om over Harry Potter, Indiana Jones, Jaws, E.T., Jurassic Park en vele anderen nog maar te zwijgen. Zolang hij nog kan en wil, zal hij dus Star Wars-films blijven componeren.

Wat wel enigszins verrassend is, is dat hij er zo vroeg aan kan beginnen. De componist voor Rogue One, Alexandre Desplat,  is namelijk pas in mei begonnen, zeven maanden voor de film uitkomt. Als Williams volgende maand begint, heeft hij echter een volle vijftien maanden om zijn werk te voltooien. Wees dan ook niet verbaasd als er geruchten naar boven komen dat Episode VIII eerder dan december uit zal komen. Echter, december werkte zo goed voor The Force Awakens, dat ik geloof dat ze die maand voor de afzienbare toekomst aan zullen houden voor alle films.

Wat in ieder geval zeker is: Volgend jaar zal Star Wars: Episode VIII een feest zijn voor niet alleen de ogen, maar zeker ook de oren!

Star Wars: Episode VIII wordt het directe vervolg op The Force Awakens. De film zal het verhaal van de nieuwe helden Rey, Finn en Poe voortzetten. Episode VIII wordt geschreven en geregisseerd door Rian Johnson. De film zal vanaf december 2017 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!