Social Media

Nieuws

‘The Last Jedi 27 maart op DVD/Blu-Ray/4K HD’

Geplaatst

op

Hij draait nog geen 4 weken in de bioscopen maar nu is al de vermoedelijke home media releasedatum van The Last Jedi bekend!

Volgens diverse bronnen zal op 27 maart het 8e deel in de Star Wars saga op DVD, Blu-Ray én 4K UHD verschijnen!

Over de exacte inhoud van de discs is nog weinig bekend, behalve dat er (volgens bronnen) ongeveer 20 minuten aan deleted scenes op staat én de trailer van Solo: A Star Wars Story.

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Reunion”

Geplaatst

op

Door

Reunion

Gisteren verscheen de achtste aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Reunion” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Dit was naar mijn mening opnieuw een goede aflevering. De actie zat er goed in, met wat onverwachte uitbarstingen.

De Bad Batch bevinden zich aan het begin van deze aflevering nog steeds op scheepswerfplaneet Bracca, net als Crosshair en zijn stormtroopers. Deze jagen de Bad Batch door een verwoest schip, totdat Tech en Wrecker met een explosie een opening proberen te creëren. Uiteindelijk krijgt niemand minder dan de premiejager Cad Bane de overhand, waarbij hij Hunter verwondt en Omega ontvoert. Het blijkt dat hij het back-upplan is van de Kaminoans om hun ‘eigendom’ Omega terug te krijgen. En dat was dus behoorlijk effectief.

Reunion

“Reunion” is een vrij serieuze aflevering, met weinig poespas. Het eerstepersoonsperspectief voegde echter veel toe aan het spannende slotstuk. Het was een audiovisueel hoogtepunt van een serie die in een stijl is gemaakt die we eigenlijk al jarenlang kennen uit The Clone Wars, maar nu naar het volgende niveau wordt getild.

Omega wordt wat menselijker gemaakt, denk daarbij aan de scène waarin ze over het kerkhof uitkijkt en met Tech in gesprek gaat over de oorlog. Ze is ook de enige die blijft geloven dat Crosshair kan worden gered. De stilte nadat ze vraagt ​​of Crosshair echt zou proberen zijn oude vrienden te verbranden, is veelzeggend.

De terugkeer van Cad Bane

De verschijning van bounty hunter Cad Bane tegen het einde van de aflevering was een aangename verrassing. Hoewel er online veel speculatie was over wie deze week een cameo zou zijn, leek de titel van deze aflevering zich vooral te richten op Crosshair. De Bad Batch is Bane immers nog nooit eerder tegengekomen, daarom kan dat niet de ‘reünie’ zijn.

De aanwezigheid van Bane, met zijn karakteristieke stem en zelfs muziek, zorgt ervoor dat The Bad Batch voor even een heel andere richting op wordt geduwd. Mensen die nog beweren dat The Bad Batch pertinent geen seizoen 8 van The Clone Wars (psstt, co-hosts van de Star Wars Podcast!) mogen zich nog even achter hun oren krabben.

“Reunion” zet de sterke lijn van vorige week voort, het verhaal begint steeds meer op gang te komen en liefhebbers van The Clone Wars krijgen steeds meer waar voor hun kijktijd.

Lees verder

Nieuws

Carrie Fisher krijgt ster op de Hollywood Walk of Fame

Geplaatst

op

Door

Afgelopen donderdag maakte de Kamer van koophandel in Hollywood bekend dat Carrie Fisher een ster op de Hollywood Walk of Fame krijgt.

De Walk of Fame is een gedeelte van de stoep langs Hollywood Boulevard in Los Angeles waarop grote tegels in de vorm van een ster worden aangebracht om sterren in de wereld van film, televisie, radio, muziek en/of theater te eren voor hun prestaties in hun vakgebied.

In 2016 werd na haar overlijden een van de lege sterren al tijdelijk door fans omgetoverd in een officieuze Carrie Fisher ster, maar het besluit staat nu vast om een officiële ster aan haar te wijden.

Naast Carrie Fisher worden ook Star Wars acteurs Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) en Ming-Na Wen (Fennec Shand) geëerd met een ster of de Walk of Fame. En twee weken geleden nog werd de ster van Jimmy Smits (Bail Organa) onthuld.

De officieuze Carrie Fisher ster in 2016 | Foto: Justin Sewell

De officieuze Carrie Fisher ster in 2016 | Foto: Justin Sewell

Lees verder

Nieuws

Queen’s Hope cover onthulling en eerste fragment

Geplaatst

op

Door

Gizmodo heeft vandaag de eer om de cover van het aanstaande boek Queen’s Hope, van E.K. Johnston te onthullen. Queen’s Hope, het derde deel in de trilogie en vervolg op Queen’s Peril en Queen’s Shadow, speelt zich 10 jaar na The Phantom Menace af en volgt Padmé Amidala wanneer ze besluit om een geheime missie te ondernemen naar de frontlinies van de Clone Wars om met eigen ogen te aanschouwen hoe het er daar aan toe gaat. Terwijl Padmé weg is is het aan handmaiden Sabé, die haar plaats ingenomen heeft als Senator Amidala, om moeilijke politieke beslissingen te nemen.

Op de website van Gizmodo kun je nu al een fragment uit het begin van het boek lezen om vast in de stemming te komen. Het boek ligt vanaf 2 november 2021 in de winkel.

De cover van Queen's Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

De cover van Queen’s Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

Kijk jij al uit naar Queen’s Hope? Heb je genoten van Queen’s Peril en Queen’s Shadow? Deel je meningen over die boeken op Discord en Facebook.

Lees verder

Nieuws

Boekaankondiging: Star Wars: Battles that changed the galaxy

Geplaatst

op

Door

StarWars.com kondigde vandaag het nieuwe boek, Star Wars: Battles that changed the galaxy aan, geschreven door Jason Fry, Cole Horton, Chris Kempshall en Amy Ratcliffe. Het viertal neemt de lezer mee langs een lading bekende en geschiedenis schrijvende veldslagen in het Star Wars sterrenstelsel. Beginnend bij de Battle of Naboo en eindigend bij de Battle of Exegul met veldslagen tussen de Seperatists en de Republic, de Empire en de Rebellion, de First Order en de Resistance, en alles dat er tussenin zit.

Dit boek, uitgegeven door DK Books, zit boordevol foto’s renders en kaarten die de verschillende veldslagen uiteen zetten, beschrijven wat er gebeurde, waarom en hoe de beide partijen te werk gingen in een poging een overwinning voor hun fractie veilig te stellen.

Star Wars: Battles that changed the galaxy verschijnt op 5 oktober 2021 en is voor mensen die niet van wachten houden vanaf vandaag al te bestellen via Penguin Random House en zal naar verwachten binnenkort ook bij Nederlandse winkels beschikbaar worden.

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

 

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.