Social Media
The High Republic The High Republic

Nieuws

The High Republic trapt af: een nieuw Star Wars tijdperk

Geplaatst

op

Met de release van het boek Light of the Jedi, A Test of Courage en het eerste stripboek uit dit tijdperk die vanaf morgen zullen verschijnen, trapte StarWars.com vanavond een nieuw tijdperk af waar we de komende jaren op het gebied van Star Wars boeken, stripboeken en tijdschriften nog mee te maken zullen hebben: The High Republic.

Waar The High Republic ooit begon als ‘Project Luminous’ en het oorspronkelijk de bedoeling was om dit nieuwe Star Wars tijdperk vorig jaar nog in te luiden, is het morgen officieel de start van een nieuwe lijn verhalen in de vorm van (strip)boeken en tijdschriften in deze nieuwe era van Star Wars verhalen. Omdat beelden vrijwel altijd meer zeggen dan woorden; bekijk snel de trailer!

Light of the Jedi

Morgen, op 5 januari verschijnt Light of the Jedi van stripboekenschrijver Charles Soule, de eerste adult novel uit de High Republic. Ook verschijnt dan officieel gezien de junior novel genaamd A Test of Courage (Justina Ireland). Een tweede adult novel verschijnt eind juni met The Rising Storm, van de hand van Cavan Scott. Dit boek is echter niet zozeer een direct vervolg op Light of the Jedi en ook zullen hier andere personages worden belicht dan in het boek van Soule. Tevens zullen we nog meer te weten komen over de slechteriken in dit tijdperk: de Nihil.

Verder verschijnt begin februari al de young adult van Claudia Gray genaamd Into the Dark. Een nieuw boek dat vanavond werd onthuld is een vervolg op Into the Dark en heet daarom toepasselijk Out of the Shadows. Dit boek wordt geschreven door Ireland (die dus ook A Test of Courage schreef) en zal haar eerste young adult worden.

Naast boeken verschijnen er de komende tijd ook verschillende stripboeken; de eerste in de hoofdstripboekenlijn van The High Republic (Cavan Scott) verschijnt zelfs woensdag al! Tijdens de livestream werd bekendgemaakt dat de comic zich ná Light of the Jedi zal afspelen. Het andere stripboek heet The High Republic Adventures en wordt geschreven door Daniel José Older (Last Shot).

High Republic comics

Daniel José Older (links) en Cavan Scott (rechts) met hun eigen Star Wars comic. © StarWars.com

Older is tevens verantwoordelijk voor het kinderboek Race to Crashpoint Tower. Tot slot is er nog een tweetal graphic novels aangekondigd van Cavan Scott (The Monster of Temple Peak) en het duo Justina Ireland & Shima Shinya (The Edge of Balance). Laatstgenoemden hebben gewerkt aan een manga (Japanse anime-stijl).

3 fasen: Light of the Jedi, Quest of the Jedi en Trials of the Jedi

Er is onthuld dat er 3 fasen zullen zijn in dit High Republic tijdperk, wat mij persoonlijk snel deed denken aan de fasen zoals die werden genoemd in de Marvel Cinematic Universe. Fase 1 van The High Republic gaat morgen van start en heet Light of the Jedi, net zoals het eerste boek dus. Deze fase zal tot ergens in 2022 duren, waarna fase 2: Quest of the Jedi van start gaat. Er is niet gezegd hoelang deze fase zal duren, maar de derde fase zal in elk geval Trials of the Jedi gaan heten.

High Republic phases

Het is de bedoeling dat de verhalen van de High Republic de komende jaren in hoge regelmaat en in verschillende formats elkaar zullen opvolgen.

Hieronder kun je de volledige livestream van net nog geen uurtje rustig terugkijken en de verschillende concept arts op StarWars.com zijn ook zeker het bekijken waard. Waar kijk jij het meest naar uit?

Star Wars: The High Republic Launch Livestream

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Queen’s Hope cover onthulling en eerste fragment

Geplaatst

op

Door

Gizmodo heeft vandaag de eer om de cover van het aanstaande boek Queen’s Hope, van E.K. Johnston te onthullen. Queen’s Hope, het derde deel in de trilogie en vervolg op Queen’s Peril en Queen’s Shadow, speelt zich 10 jaar na The Phantom Menace af en volgt Padmé Amidala wanneer ze besluit om een geheime missie te ondernemen naar de frontlinies van de Clone Wars om met eigen ogen te aanschouwen hoe het er daar aan toe gaat. Terwijl Padmé weg is is het aan handmaiden Sabé, die haar plaats ingenomen heeft als Senator Amidala, om moeilijke politieke beslissingen te nemen.

Op de website van Gizmodo kun je nu al een fragment uit het begin van het boek lezen om vast in de stemming te komen. Het boek ligt vanaf 2 november 2021 in de winkel.

De cover van Queen's Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

De cover van Queen’s Hope, geïllustreerd door Tara Phillips.

Kijk jij al uit naar Queen’s Hope? Heb je genoten van Queen’s Peril en Queen’s Shadow? Deel je meningen over die boeken op Discord en Facebook.

Lees verder

Nieuws

Boekaankondiging: Star Wars: Battles that changed the galaxy

Geplaatst

op

Door

StarWars.com kondigde vandaag het nieuwe boek, Star Wars: Battles that changed the galaxy aan, geschreven door Jason Fry, Cole Horton, Chris Kempshall en Amy Ratcliffe. Het viertal neemt de lezer mee langs een lading bekende en geschiedenis schrijvende veldslagen in het Star Wars sterrenstelsel. Beginnend bij de Battle of Naboo en eindigend bij de Battle of Exegul met veldslagen tussen de Seperatists en de Republic, de Empire en de Rebellion, de First Order en de Resistance, en alles dat er tussenin zit.

Dit boek, uitgegeven door DK Books, zit boordevol foto’s renders en kaarten die de verschillende veldslagen uiteen zetten, beschrijven wat er gebeurde, waarom en hoe de beide partijen te werk gingen in een poging een overwinning voor hun fractie veilig te stellen.

Star Wars: Battles that changed the galaxy verschijnt op 5 oktober 2021 en is voor mensen die niet van wachten houden vanaf vandaag al te bestellen via Penguin Random House en zal naar verwachten binnenkort ook bij Nederlandse winkels beschikbaar worden.

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

Star Wars: Battles that changed the galaxy Cover

 

 

Lees verder

Disney Plus

Star Wars Disney+ update: nieuwe premièredag, Visions, Ahsoka, Obi-Wan

Geplaatst

op

Door

Disney heeft besloten vanaf nu al haar toekomstige seriepremières op een woensdag uit te brengen, in plaats van op vrijdag. Dit naar aanleiding van het grote succes van Loki, welke onlangs de meest bekeken seizoenspremière op Disney+ werd. 

Verder verschenen er de afgelopen dagen wat geruchten over de series Ahsoka en Obi-Wan Kenobi en onthulde Disney de titels van de aankomende afleveringen van animatieserie The Bad Batch. En op 3 juli mogen we een ‘sneak peek’ verwachten van de aangekondigde anime shorts onder de naam Star Wars: Visions.

Ahsoka

Het gerucht gaat dat de casting director van Ahsoka op zoek is naar een Aziatische actrice tussen de 20-30 jaar oud voor een grote rol in de serie. Op internet wordt gespeculeerd dat het hier om Barriss Offee zou gaan, maar ook Sabine Wren lijkt een reële mogelijkheid.

Barriss Offee is de voormalige vriendin van Ahsoka uit The Clone Wars die uiteindelijk werd terechtgesteld voor de misdaden waar Ahsoka oorspronkelijk (onterecht) van werd beschuldigd. Ikzelf denk dat de rol van Sabine Wren aannemelijker is, ook gezien het einde van de serie Star Wars Rebels en het gegeven dat Ahsoka in The Mandalorian aangaf op zoek te zijn naar Thrawn (en Ezra) wat de link tussen Rosario Dawson’s Ahsoka en Rebels lijkt te versterken.

Hoe dan ook nemen we dit gerucht met een gezonde korrel zout, maar het is natuurlijk wel fijn dat er op de achtergrond langzamerhand meer vorm wordt gegeven aan de serie.

Obi-Wan Kenobi

Via Bespin Bulletin verschenen op Instagram onlangs stille én bewegende beelden van o.a. Ewan McGregor en Indira Varma op de set van Obi-Wan Kenobi.

The Bad Batch

De internationale titels voor de afleveringen van The Bad Batch in juli zijn bekendgemaakt:

  • 2 juli – Common Ground
  • 9 juli – Devil’s Deal
  • 16 juli – Rescue on Ryloth
  • 23 juli – Infested
  • 30 juli – War Mantle

Zou Rescue on Ryloth iets te maken hebben met een jonge Hera Syndulla en/of haar vader Cham Syndulla? En waar zou de aflevering getiteld War Mantle over kunnen gaan? Deze codenaam kwamen we ook tegen in de film Rogue One (2016).

Star Wars: Visions

Op 3 juli krijgen we een voorproefje van Star Wars: Visions, een reeks geanimeerde shorts van de hand van bekende anime-makers die tijdens Disney’s Investor’s Day werd aangekondigd.

Er is tot nu toe nog weinig bekend over deze serie, maar het wordt neergezet als een anthologie van meerdere shorts die het bekende Star Wars verhaal hervertellen in de welbekende Japanse anime-stijl. Verder is bevestigd dat Visions nog dit jaar op Disney+ verschijnt.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Battle Scars”

Geplaatst

op

Door

Rex

Vandaag verscheen alweer de zevende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Battle Scars” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Laat ik maar meteen met de deur in huis trappen: deze aflevering van The Bad Batch was de beste aflevering sinds de seizoenspremière. In tegenstelling tot de vorige afleveringen, welke meer een ‘freak of the week’ aanpak hanteerde, vonden er in deze aflevering daadwerkelijk gebeurtenissen plaats die invloed hadden op het grotere verhaal. Kort gezegd: bij het (terug)kijken van The Bad Batch is deze aflevering onmisbaar.

De terugkeer van Captain Rex

De vorige aflevering eindigde met Rafa en Trace Martez die met een mysterieus persoon spraken, dit bracht in onze Star Wars chatroom een aardige discussie los. Was dit Ahsoka, Bail Organa of toch Mon Mothma? Het bleek niemand minder dan oudgediende Captain Rex te zijn! Ergens ook wel logisch, aangezien Ahsoka de enige link is tussen de gezusters Martez en Rex en we wisten op basis van de trailers al dat laatstgenoemde nog een keer moest verschijnen.

Rex ontmoet de Bad Batch in de cantina van Cid.

Het lukt de Bad Batch – opnieuw met uitzondering van Crosshair, die we nu al enkele afleveringen niet meer hebben gezien – met dank aan Rex’ hulp om hun inhibitor chips kwijt te raken, maar niet voordat we nog één keer geconfronteerd worden met de vreselijke gevolgen van deze chip. De scène waarin Wrecker zichzelf kwijtraakt en Order 66 probeert uit te voeren vond ik intens, de show laat hier een van zijn donkerste momenten zien wanneer hij bijna op het punt staat om Omega – het kind waarmee hij inmiddels een band heeft opgebouwd – te doden. Gelukkig (of moet ik zeggen, ‘uiteraard’?) kwam het niet zover, maar ik kan in elk geval niet ontkennen dat dit een van de weinige momenten in de serie tot nu toe was waarin ik op het puntje van mijn bank zat. En ik ben blij dat het plotpunt over Wrecker’s hoofdpijn hiermee tot een eind is gekomen.

Rex kijkt op een afstandje toe terwijl de leden van de Bad Batch één voor één hun inhibitor chips laten verwijderen.

De weg naar het kwijtraken van de inhibitor chips was ook tof; we zagen vandaag voor het eerst in een Star Wars film/serie de planeet Bracca – die we kennen als beginplaneet uit de game Jedi: Fallen Order. Overigens, voor de gelukkige next-gen consolebezitters: vandaag is er een nieuwe versie van deze game verschenen welke je gratis kunt downloaden als je de game al in bezit hebt! Uit de game weten we dat Bracca een van de belangrijkste scheepswerfplaneten was die gebruikt werd om schepen uit het Clone Wars-tijdperk te ontmantelen. Logisch dat Rex de Bad Batch hierheen brengt om incognito de inhibitor chips te verwijderen, hij kan ze immers moeilijk een actief ziekenhuis insmokkelen.

Conclusie: de beste aflevering tot nu toe

De aflevering bood – op de spannende scène met een ontketende en gehersenspoelde Wrecker na – weinig actie, maar daar zul je niemand over horen klagen. De relatie tussen Wrecker en Omega is door het voorval alleen maar sterker geworden (ze aten weer gezellig samen van de Mantell-mix) en het einde van de aflevering lijkt erop te duiden dat we Rex nog wel terug gaan zien in de serie. Ik ben benieuwd hoe het met Crosshair gaat en wat Fennec Shand uitspookt, wie weet dat we daar volgende week meer van gaan zien!

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.