The High Republic trapt af: een nieuw Star Wars tijdperk

Met de release van het boek Light of the Jedi, A Test of Courage en het eerste stripboek uit dit tijdperk die vanaf morgen zullen verschijnen, trapte StarWars.com vanavond een nieuw tijdperk af waar we de komende jaren op het gebied van Star Wars boeken, stripboeken en tijdschriften nog mee te maken zullen hebben: The High Republic.

Waar The High Republic ooit begon als ‘Project Luminous’ en het oorspronkelijk de bedoeling was om dit nieuwe Star Wars tijdperk vorig jaar nog in te luiden, is het morgen officieel de start van een nieuwe lijn verhalen in de vorm van (strip)boeken en tijdschriften in deze nieuwe era van Star Wars verhalen. Omdat beelden vrijwel altijd meer zeggen dan woorden; bekijk snel de trailer!

Light of the Jedi

Morgen, op 5 januari verschijnt Light of the Jedi van stripboekenschrijver Charles Soule, de eerste adult novel uit de High Republic. Ook verschijnt dan officieel gezien de junior novel genaamd A Test of Courage (Justina Ireland). Een tweede adult novel verschijnt eind juni met The Rising Storm, van de hand van Cavan Scott. Dit boek is echter niet zozeer een direct vervolg op Light of the Jedi en ook zullen hier andere personages worden belicht dan in het boek van Soule. Tevens zullen we nog meer te weten komen over de slechteriken in dit tijdperk: de Nihil.

Verder verschijnt begin februari al de young adult van Claudia Gray genaamd Into the Dark. Een nieuw boek dat vanavond werd onthuld is een vervolg op Into the Dark en heet daarom toepasselijk Out of the Shadows. Dit boek wordt geschreven door Ireland (die dus ook A Test of Courage schreef) en zal haar eerste young adult worden.

Naast boeken verschijnen er de komende tijd ook verschillende stripboeken; de eerste in de hoofdstripboekenlijn van The High Republic (Cavan Scott) verschijnt zelfs woensdag al! Tijdens de livestream werd bekendgemaakt dat de comic zich ná Light of the Jedi zal afspelen. Het andere stripboek heet The High Republic Adventures en wordt geschreven door Daniel José Older (Last Shot).

High Republic comics
Daniel José Older (links) en Cavan Scott (rechts) met hun eigen Star Wars comic. © StarWars.com

Older is tevens verantwoordelijk voor het kinderboek Race to Crashpoint Tower. Tot slot is er nog een tweetal graphic novels aangekondigd van Cavan Scott (The Monster of Temple Peak) en het duo Justina Ireland & Shima Shinya (The Edge of Balance). Laatstgenoemden hebben gewerkt aan een manga (Japanse anime-stijl).

3 fasen: Light of the Jedi, Quest of the Jedi en Trials of the Jedi

Er is onthuld dat er 3 fasen zullen zijn in dit High Republic tijdperk, wat mij persoonlijk snel deed denken aan de fasen zoals die werden genoemd in de Marvel Cinematic Universe. Fase 1 van The High Republic gaat morgen van start en heet Light of the Jedi, net zoals het eerste boek dus. Deze fase zal tot ergens in 2022 duren, waarna fase 2: Quest of the Jedi van start gaat. Er is niet gezegd hoelang deze fase zal duren, maar de derde fase zal in elk geval Trials of the Jedi gaan heten.

High Republic phases

Het is de bedoeling dat de verhalen van de High Republic de komende jaren in hoge regelmaat en in verschillende formats elkaar zullen opvolgen.

Hieronder kun je de volledige livestream van net nog geen uurtje rustig terugkijken en de verschillende concept arts op StarWars.com zijn ook zeker het bekijken waard. Waar kijk jij het meest naar uit?

Star Wars: The High Republic Launch Livestream

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!