Social Media
The High Republic The High Republic

Nieuws

The High Republic trapt af: een nieuw Star Wars tijdperk

Geplaatst

op

Met de release van het boek Light of the Jedi, A Test of Courage en het eerste stripboek uit dit tijdperk die vanaf morgen zullen verschijnen, trapte StarWars.com vanavond een nieuw tijdperk af waar we de komende jaren op het gebied van Star Wars boeken, stripboeken en tijdschriften nog mee te maken zullen hebben: The High Republic.

Waar The High Republic ooit begon als ‘Project Luminous’ en het oorspronkelijk de bedoeling was om dit nieuwe Star Wars tijdperk vorig jaar nog in te luiden, is het morgen officieel de start van een nieuwe lijn verhalen in de vorm van (strip)boeken en tijdschriften in deze nieuwe era van Star Wars verhalen. Omdat beelden vrijwel altijd meer zeggen dan woorden; bekijk snel de trailer!

Light of the Jedi

Morgen, op 5 januari verschijnt Light of the Jedi van stripboekenschrijver Charles Soule, de eerste adult novel uit de High Republic. Ook verschijnt dan officieel gezien de junior novel genaamd A Test of Courage (Justina Ireland). Een tweede adult novel verschijnt eind juni met The Rising Storm, van de hand van Cavan Scott. Dit boek is echter niet zozeer een direct vervolg op Light of the Jedi en ook zullen hier andere personages worden belicht dan in het boek van Soule. Tevens zullen we nog meer te weten komen over de slechteriken in dit tijdperk: de Nihil.

Verder verschijnt begin februari al de young adult van Claudia Gray genaamd Into the Dark. Een nieuw boek dat vanavond werd onthuld is een vervolg op Into the Dark en heet daarom toepasselijk Out of the Shadows. Dit boek wordt geschreven door Ireland (die dus ook A Test of Courage schreef) en zal haar eerste young adult worden.

Naast boeken verschijnen er de komende tijd ook verschillende stripboeken; de eerste in de hoofdstripboekenlijn van The High Republic (Cavan Scott) verschijnt zelfs woensdag al! Tijdens de livestream werd bekendgemaakt dat de comic zich ná Light of the Jedi zal afspelen. Het andere stripboek heet The High Republic Adventures en wordt geschreven door Daniel José Older (Last Shot).

High Republic comics

Daniel José Older (links) en Cavan Scott (rechts) met hun eigen Star Wars comic. © StarWars.com

Older is tevens verantwoordelijk voor het kinderboek Race to Crashpoint Tower. Tot slot is er nog een tweetal graphic novels aangekondigd van Cavan Scott (The Monster of Temple Peak) en het duo Justina Ireland & Shima Shinya (The Edge of Balance). Laatstgenoemden hebben gewerkt aan een manga (Japanse anime-stijl).

3 fasen: Light of the Jedi, Quest of the Jedi en Trials of the Jedi

Er is onthuld dat er 3 fasen zullen zijn in dit High Republic tijdperk, wat mij persoonlijk snel deed denken aan de fasen zoals die werden genoemd in de Marvel Cinematic Universe. Fase 1 van The High Republic gaat morgen van start en heet Light of the Jedi, net zoals het eerste boek dus. Deze fase zal tot ergens in 2022 duren, waarna fase 2: Quest of the Jedi van start gaat. Er is niet gezegd hoelang deze fase zal duren, maar de derde fase zal in elk geval Trials of the Jedi gaan heten.

High Republic phases

Het is de bedoeling dat de verhalen van de High Republic de komende jaren in hoge regelmaat en in verschillende formats elkaar zullen opvolgen.

Hieronder kun je de volledige livestream van net nog geen uurtje rustig terugkijken en de verschillende concept arts op StarWars.com zijn ook zeker het bekijken waard. Waar kijk jij het meest naar uit?

Star Wars: The High Republic Launch Livestream

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Mandalorian

The Mandalorian wint 7 Emmy Awards

Geplaatst

op

Door

Eerder deze zomer werd bekend dat The Mandalorian maar liefst 24 keer is genomineerd voor een Emmy Award. Vannacht werd onthuld dat de geprezen Star Wars live-action serie zeven daarvan heeft verzilverd.

De verzilverde nominaties zijn:

  • Music Composition
  • Prosthetic Makeup
  • Cinematography
  • Stunt Performance
  • Stunt Coordination
  • Special Visual Effects
  • Sound Mixing

Deze zeven Emmy Awards zijn een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor, toen The Mandalorian 15 nominaties kreeg – waarvan vijf daadwerkelijk een prijs opleverde. Hiermee heeft de serie in totaal maar liefst 39 nominaties en daarvan 12 Emmys gewonnen.

Seizoen 3

De voorbereidingen voor het derde seizoen van The Mandalorian zijn in volle gang, zo melden verschillende bronnen (waaronder de doorgaans goed geïnformeerde Bespin Bulletin) dat de opnames 20 september zullen beginnen en dat deze tot 23 maart zullen duren. Hiermee zou de serie op tijd klaar zijn om in het najaar van 2022 op Disney+ te verschijnen.

Lees verder

Gamenieuws

Brekend: Knights of the Old Republic – Remake aangekondigd

De remake van de meest geprezen Star Wars game allertijden komt voor het eerst naar Sony’s PlayStation

Geplaatst

op

Door

Knights of the Old Republic

Er deden al jaren geruchten de ronde, maar een officiële aankondiging bleef uit – tot vandaag. Het hoge woord is eruit: Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) krijgt een remake. En deze zal eerst op PlayStation 5 verschijnen.

Knights of the Old Republic (ontwikkeld door BioWare) is wellicht nog steeds de beste Star Wars game allertijden en één van de beste roleplaying games ooit. De game kwam oorspronkelijk in de zomer van 2003 uit voor de originele Xbox en PC en verscheen ook nog voor Mac en mobiele apparaten. De remake zal worden ontwikkeld door Aspyr – de ontwikkelstudio die eerder dit jaar ook verantwoordelijk was voor remasters van Republic Commando en Episode I: Racer – waar hoofdproducent Ryan Treadwell op StarWars.com uitgebreid vertelt over zijn ervaring met de oorspronkelijke game en de samenwerking met Sony. De studio was overigens ook al verantwoordelijk voor KOTOR’s ports naar iPhone en iPad.

Dat de game tijdelijk exclusief voor de PlayStation 5 verschijnt is enigszins opvallend te noemen, daar de oorspronkelijke game nooit voor de PlayStation is uitgekomen en een Xbox/PC-exclusieve titel was.

In de bovenstaande aankondigingstrailer horen we de stem van Jennifer Hale, die net als in de oorspronkelijke game de stem heeft ingesproken voor Bastila Shan. De ontwikkelaar hint ernaar dat er meerdere bekende stemmen zullen terugkeren, maar houdt op dit moment de kaken nog stijf op elkaar.

Knights of the Old Republic wordt canon?

Hoewel het verhaal over Darth Revan door veel fans wordt geprezen benoemt StarWars.com nogmaals dat KOTOR deel uitmaakt van Star Wars Legends, waardoor de verhaallijn in de game niet onder de Star Wars canon valt. Het is echter niet duidelijk of dit ook voor de remake zal gelden. Sowieso weten we nog niet zoveel over de remake. De game heeft nog best wat ontwikkeltijd te gaan en een releaseperiode is dan ook nog niet bekendgemaakt.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake verschijnt op de nieuwe generatie consoles (waarvan tijdelijk exclusief op de PlayStation 5) en PC.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Details over de betrokkenheid van Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi

Geplaatst

op

Door

Via StarWarsNewsNet.com zijn meer details bekend geworden over de aankomende Obi-Wan Kenobi serie die onlangs haar opnames heeft afgerond. Er lijkt een goede reden te zijn waarom Hayden Christensen en geen andere acteur is gevraagd om de rol van Darth Vader op zich te nemen. En ja, de oorzaak hiervoor is redelijk voor de hand liggend.

 

 

Spoilerwaarschuwing: stop hier met lezen als je niets wilt weten over Obi-Wan Kenobi.

 

 

Het lijkt er sterk op dat we Darth Vader zonder masker te zien gaan krijgen. StarWarsNewsNet.com is volgens eigen zeggen in handen gekomen van concept art die dit zou bevestigen. Hoewel ze benadrukken dat ze niet kunnen bevestigen dat de getoonde afbeeldingen verder zijn gekomen dan de concept art fase, is het voor de hand liggend dat Hayden Christensen (die uiteraard in twee prequels de rol van Anakin Skywalker / Darth Vader vertolkte) is gecast omdat ze gebruik willen maken van zijn gezicht. Immers kon het anders net zo goed elke andere acteur zijn die het pak van Darth Vader draagt, zoals Spencer Wilding en Daniel Naprous dit deden in Rogue One (2016).

De afbeeldingen, waarop een bacta tank, een zuurstofmasker en een romp van Darth Vader zonder pak te zien zijn kun je bekijken op StarWarsNewsNet.com.

Een andere populaire fan theorie die op het internet dwaalt is dat we Anakin Skywalker in een flashback als Jedi zullen zien, wellicht ten tijde van The Clone Wars. Hier is echter nog geen enkel bewijs voor gevonden. Wat denk jij, bestaat er een kans dat we General Skywalker en General Kenobi voor het eerst zij aan zij in live-action gaan zien? Doe mee met de community in de chatroom op StarWarsLowlands.nl!

Lees verder

Gamenieuws

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt in het voorjaar van 2022

Geplaatst

op

Door

Tijdens de openingsceremonie van Gamescom 2021 is bekendgemaakt dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga pas in de lente zal verschijnen.

De aankondiging ging gepaard met een nieuwe trailer die een hoop nieuwe beelden laat zien van wat de grootste LEGO Star Wars game allertijden zal gaan worden.

De LEGO Star Wars games staan bekend om hun geinige humor, coöperatieve gameplay en ouderwetse verzameldrang die voor zowel de jongelingen onder ons als de wat meer ervaren gamers vaak erg worden gewaardeerd. Eind 2007 verscheen LEGO Star Wars: The Complete Saga, die de vele locaties en personages uit de originele trilogie en de prequels in één game bundelde. Dit was uiteraard lang voordat Disney de overname van Lucasfilm afrondde en met hun eigen sequels kwam.

Deze nieuw aangekondigde game heet niet voor niets LEGO Star Wars: The Skywalker Saga en alle sagafilms zullen dan ook deel uitmaken van dit ultieme LEGO Star Wars spel. In de lente van 2022 wordt de game verwacht op de PC, Xbox One, Xbox Series S|X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.