60 Minutes Overtime video

60 minutes video met nieuwe scene en muziek

CBS 60 minutes Overtime heeft afgelopen nacht een video gepubliceerd waarin we een kijkje achter de schermen krijgen in de audio studio waar de muziek voor The Force Awakens opgenomen werd. Regisseur J.J. Abrams legt de kijker wat uit over de geluiden die BB-8 maakt en wat de gedachte hierachter was. Dit doet hij terwijl hij een stukje van een nieuwe scene laat zien waar hij samen met een audio engeneer bepaald welke geluiden we in de scene moeten horen. In de betreffende scene zien we hoe Rey BB-8 redt van Teedo, een scavenger op Jakku, welke BB-8 in een net gevangen heeft en zijn Luggabeast heeft gehangen! In deze clip leren we ook dat Rey naast Galactic Basic (Engels voor de kijkers) ook nog een andere taal spreekt.

Rey ziet dat Teedo BB-8 gevangen heeft.
Rey ziet dat Teedo BB-8 gevangen heeft.
BB-8 zit gevangen in het net van Teedo.
BB-8 zit gevangen in het net van Teedo.
Rey bevrijdt BB-8 uit het net van Teedo.
Rey bevrijdt BB-8 uit het net van Teedo.

Maar wellicht het is het interessantste punt in deze video is het begin… net als in een eerdere 60 minutes video zien we componist John Williams het orkest dirigeren, en het fragment dat we te horen krijgen, en waar we J.J. vol enthousiasme op zien reageren is het begin van de film, de muziek die we over twee(!) dagen zullen horen nadat de Opening Crawl over het grote scherm geschoven is, en we ons gaan begeven in het eerste nieuwe Star Wars verhaal op het grote doek… The Force Awakens.

De journalist van 60 Minutes die aanwezig was bij deze opnamen en de reportage gemaakt heeft vertelde ook nog een leuke anekdote. Tijdens de opname zag hij J.J. Abrams met zijn telefoon video opnames maken van het orkest, en dat leek de journalist ook wel een een leuke herinnering. Uiteraard dachten de mensen van Disney/Lucasfilm daar anders over en het duurde niet lang voor deze naast hem stonden en hem verzochten de video gelijk weer te verwijderen.

De CBS 60 Minutes Overtime video is video te bekijken.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!