Social Media

The Force Awakens

The Force Awakens promoties en acties in Nederland

Geplaatst

op

Over iets meer dan 2 weken is het zover: dan gaat op 16 december The Force Awakens in Nederland in première. Raar maar waar: dit is 2 (!) dagen eerder dan in de VS en 1 dag eerder dan in Engeland (toch twee landen waar Star Wars veel groter is!) Dit laatste is een mooi bruggetje naar de vraag: “hoe groot/populair is Star Wars in Nederland?” In diverse landen zijn er verschillende acties en promoties bij winkels en merken, maar wat heeft Nederland te bieden? StarWarsAwakens.nl zocht het voor je uit!

Subway

Deze bekende broodjesketen heeft twee Star Wars promoties: neem je het kindermenu dan krijg je een speciale Star Wars tas en een lightsaber. In totaal zijn er zes verschillende tassen (klein formaat) waarvan de kwaliteit OK is. De lightsaber is een glowstick in een houder met sticker. Niet enorm bijzonder als je het mij vraagt.

Bij het Subway Club menu krijg je één van zes verschillende drinkbekers. Enorm leuk, maar het grote nadeel is dat deze alleen bij dit menu zitten en je dus verplicht bent de Subway Club te nemen. Hou je niet van dit broodje dan heb je pech: bij een ander krijg je helaas geen beker. Toch een gemiste kans Subway!

Sub1 Sub2Pathé en JT

Een Amerikaanse bioscoopketen heeft er vier, maar wij krijgen er helaas maar één: de speciale Star Wars 3D bril! Het model wat in Nederland verkrijgbaar zal zijn is de Stormtrooper variant. JT geeft aan dat deze vanaf 9 december te koop is; Pathé heeft laten weten dat de verkoopdatum ‘rond de première’ ligt. De prijs is ook nog onbekend al hebben we in de wandelgangen een bedrag van rond de € 5 gehoord.

3d

C&A

Deze bekende kledingketen komt met een complete collectie voor jong en oud, variërend van T-shirt tot pyjama en van trui tot boxershort. De slogan in de jaren 80 luidde: “C&A is toch voordeliger’ en met de prijzen van deze items doen ze deze uitspraak eer aan.

CA

In tegenstelling tot voorgaande jaren helaas geen acties bij bijvoorbeeld McDonalds (Disney is gestopt met speeltjes van hun films in Happy Meals), Kelloggs (Star Wars heeft tegenwoordig een contract met concurrent General Mills en deze heeft geen producten in Nederland te koop).

Hopelijk kunnen we de komende tijd nog wat meer verwachten. Mocht je van mening zijn dat we iets zijn vergeten? Weet jij van een niet vermelde Star Wars actie af? Laat het ons weten!

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
1 Comment

1 Comment

 1. Ramon Verdonk

  28 november 2015 at 11:07

  Goedemorgen,

  Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen?

  Vriendelijke groet, Ramon.
  http://www.galaxyshop.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Force Awakens

Nieuwe The Force Awakens Deleted Scene

Geplaatst

op

Door

TFA Deleted Scene

Entertainment Weekly brengt ons vandaag een nieuwe deleted scene uit Star Wars The Force Awakens. Dit is een van de nieuwe deleted scenes die op de aanstaande 3D Blu-Ray release van The Force Awakens te vinden zal zijn.

De scene die zich afspeelt in het kasteel van Maz Kanata op Takodana, draait om Rey en Unkar Plutt, de handelaar waar Rey en de andere scavengers op Jakku hun waren aan verkopen.

In de film zagen we Unkar voor het laatst toen hij boos naar buiten kwam rennen toen Rey, Finn en BB-8 er met “zijn” Millennium Falcon vandoor gingen.

Mensen die de novellisatie van The Force Awakens gelezen hebben weten al dat er in eerste instantie nog meer verhaal bedacht was voor Unkar. Hij zou onze helden namelijk volgen naar Takodana en daar de confrontatie aan gaan.

TFA Deleted Scene

TFA Deleted Scene

Plutt spreekt Rey aan waarna zij gelijk haar blaster trekt. Daar is Plutt helaas niet van onder de indruk. Hij is ook niet onder de indruk van Chewbacca, die Rey te hulp schiet.

Dat is alles dat we nu te zien krijgen, maar EW verteld ons dat de scene op de 3D Blu-Ray wel verder gaat. Net als in de novellisatie doet Chewie waar Han in A New Hope R2 en 3PO voor waarschuwde… hij rukt Plutt een arm van het lijf.

De nieuwe 3D Blu-Ray van The Force Awakens zal vanaf 2 november in Nederland te koop zijn.

 

Lees verder

The Force Awakens

The Force Awakens: Big Sleeve Edition!

Geplaatst

op

Eind deze maand verschijnt zoals bekend de langverwachte 3D versie van The Force Awakens op BluRay (meer hierover in dit oude nieuwsbericht). In november komt er wéér een andere versie van deze film, namelijk de ‘Big Sleeve Editie’.

In deze uitgave (die doet denken aan een LP/Laserdisc) zitten naast de BluRay ook enkele art prints.

Of deze ‘Big Sleeve’ ook in Nederland zal verschijnen is nog onbekend. Wél kunnen we melden dat hij op 28 november in Engeland verschijnt en je hem voor 20 Britse ponden (exclusief verzenden) bij Amazon.co.uk kunt bestellen.

Wat vind jij van deze (zoveelste) editie?

ld

 

Lees verder

The Force Awakens

The Force Awakens CGI Reel

Geplaatst

op

Door

Voorafgaand aan The Force Awakens werden we zoet gehouden met berichten dat de film veel echte sets en praktische effecten zou bevatten. Hier is geen woord van gelogen, want er is een gigantisch aantal sets en props gebouwd voor de film. Je zou bijna vergeten dat The Force Awakens CGI bevat. Laten we echter niet de bijdrage van ILM over het hoofd zien. Talloze artiesten hebben maandenlang gezwoegd om TFA er met computer-effecten zo goed mogelijk uit te laten zien.

ILM heeft recentelijk een The Force Awakens CGI Reel vrijgegeven, getiteld Behind the Magic: The Visual Effects of Star Wars: The Force Awakens. Dit Youtube-filmpje laat prachtig zien hoeveel werk er wel niet zit in ieder shot van deze blockbuster. Het vergelijkt bij iconische scènes hoe ze er vóór en na computer-bewerking uitzien.

ILM zal in de voorzienbare toekomst alle komende Star Wars-films blijven voorzien van CGI. We kunnen er dus naar uitkijken om het werk van deze magiërs de komende jaren veelvuldig te bewonderen. Bijvoorbeeld in Rogue One: A Star Wars Story komende december!

Lees verder

The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens op 3D Blu-ray!

Geplaatst

op

Afgelopen April (toen The Force Awakens op Blu-ray werd uitgebracht) kregen we meermaals de vraag of we wisten of er ook een 3D versie zou gaan verschijnen. Vandaag is bekend gemaakt dat deze vanaf 31 oktober in Nederland verkrijgbaar is.

Opvallend is dat deze uitgave enkele extra’s heeft die de eerdere editie niet heeft. Naast audiocommentaar van regisseur J.J. Abrams en 5 nieuwe featurettes zullen er ook nieuwe verwijderde scènes  te zien zijn. De nieuwe extras zijn als volgt (met dank aan EW.com)

 • A look at how sound technicians blend action with audio effects in the featurette Foley: A Sonic Tale.

 • Sounds of the Resistance, another audio themed doc showing how the sound designers blended real recordings into otherworldly effects in the film.

 • Deleted ScenesWhile there were a handful of deleted footage on the original Blu-ray, this one promises even more “never-before-shared” scenes.

 • Dressing the GalaxyA look at how wardrobe designs from the original trilogy were retooled by costume designer Michael Kaplan to fit the galaxy three decades later.

 • Daisy Ridley and John Boyega share a conversation in The Scavenger and the Stormtrooper, a featurette that was released only on the previous disc as an exclusive at Target stores.

 • Inside the ArmoryA tour of the various weapons and battle gear in the battle between the Resistance and The First Order.

  avco_3d_pack_shot

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.