The Force Awakens promoties en acties in Nederland

Over iets meer dan 2 weken is het zover: dan gaat op 16 december The Force Awakens in Nederland in première. Raar maar waar: dit is 2 (!) dagen eerder dan in de VS en 1 dag eerder dan in Engeland (toch twee landen waar Star Wars veel groter is!) Dit laatste is een mooi bruggetje naar de vraag: “hoe groot/populair is Star Wars in Nederland?” In diverse landen zijn er verschillende acties en promoties bij winkels en merken, maar wat heeft Nederland te bieden? StarWarsAwakens.nl zocht het voor je uit!

Subway

Deze bekende broodjesketen heeft twee Star Wars promoties: neem je het kindermenu dan krijg je een speciale Star Wars tas en een lightsaber. In totaal zijn er zes verschillende tassen (klein formaat) waarvan de kwaliteit OK is. De lightsaber is een glowstick in een houder met sticker. Niet enorm bijzonder als je het mij vraagt.

Bij het Subway Club menu krijg je één van zes verschillende drinkbekers. Enorm leuk, maar het grote nadeel is dat deze alleen bij dit menu zitten en je dus verplicht bent de Subway Club te nemen. Hou je niet van dit broodje dan heb je pech: bij een ander krijg je helaas geen beker. Toch een gemiste kans Subway!

Sub1 Sub2Pathé en JT

Een Amerikaanse bioscoopketen heeft er vier, maar wij krijgen er helaas maar één: de speciale Star Wars 3D bril! Het model wat in Nederland verkrijgbaar zal zijn is de Stormtrooper variant. JT geeft aan dat deze vanaf 9 december te koop is; Pathé heeft laten weten dat de verkoopdatum ‘rond de première’ ligt. De prijs is ook nog onbekend al hebben we in de wandelgangen een bedrag van rond de € 5 gehoord.

3d

C&A

Deze bekende kledingketen komt met een complete collectie voor jong en oud, variërend van T-shirt tot pyjama en van trui tot boxershort. De slogan in de jaren 80 luidde: “C&A is toch voordeliger’ en met de prijzen van deze items doen ze deze uitspraak eer aan.

CA

In tegenstelling tot voorgaande jaren helaas geen acties bij bijvoorbeeld McDonalds (Disney is gestopt met speeltjes van hun films in Happy Meals), Kelloggs (Star Wars heeft tegenwoordig een contract met concurrent General Mills en deze heeft geen producten in Nederland te koop).

Hopelijk kunnen we de komende tijd nog wat meer verwachten. Mocht je van mening zijn dat we iets zijn vergeten? Weet jij van een niet vermelde Star Wars actie af? Laat het ons weten!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!