Social Media

The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens op 3D Blu-ray!

Geplaatst

op

Afgelopen April (toen The Force Awakens op Blu-ray werd uitgebracht) kregen we meermaals de vraag of we wisten of er ook een 3D versie zou gaan verschijnen. Vandaag is bekend gemaakt dat deze vanaf 31 oktober in Nederland verkrijgbaar is.

Opvallend is dat deze uitgave enkele extra’s heeft die de eerdere editie niet heeft. Naast audiocommentaar van regisseur J.J. Abrams en 5 nieuwe featurettes zullen er ook nieuwe verwijderde scènes  te zien zijn. De nieuwe extras zijn als volgt (met dank aan EW.com)

 • A look at how sound technicians blend action with audio effects in the featurette Foley: A Sonic Tale.

 • Sounds of the Resistance, another audio themed doc showing how the sound designers blended real recordings into otherworldly effects in the film.

 • Deleted ScenesWhile there were a handful of deleted footage on the original Blu-ray, this one promises even more “never-before-shared” scenes.

 • Dressing the GalaxyA look at how wardrobe designs from the original trilogy were retooled by costume designer Michael Kaplan to fit the galaxy three decades later.

 • Daisy Ridley and John Boyega share a conversation in The Scavenger and the Stormtrooper, a featurette that was released only on the previous disc as an exclusive at Target stores.

 • Inside the ArmoryA tour of the various weapons and battle gear in the battle between the Resistance and The First Order.

  avco_3d_pack_shot

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
4 Comments

4 Comments

 1. Bas van Dun

  10 augustus 2016 at 21:59

  Ik heb geen 3D tv, maar zou de extra’s wel willen. Als de bonus bluray op normale spelers werkt, is het nog wel een aanschaf waard.

  • Dennis

   10 augustus 2016 at 22:26

   Daar zou je (afgaande op eerdere uitgaves) van uit kunnen gaan (dat de bonus content op normale BR spelers werkt).

   Even op persoonlijke titel (ipv als StarWarsAwakens crew) spreken: ik vind het verre van fair tov de fans die de normale uitgave al in huis hebben. Kijk, als men nu in April gezegd had: ‘er komt een editie met meer extras’ dan had iedereen (ook de non-3D fans) nog de afweging kunnen maken om te wachten. Nu wordt men straks 6,5 maand na de release al verrast met een uitgebreidere editie.

   Maar goed, ik ben zwak en zal (mits de nieuwe content echt wat voorstelt (dus geen featurettes van 4 minuten en 2 extra deleted scenes) dan zal ik deze toch wel aanschaffen.

 2. E-J

  12 augustus 2016 at 12:23

  Vanaf nu beschikbaar voor pre-order bij Bol.com voor €39,95

 3. E-J

  12 augustus 2016 at 12:26

  Maar slechts €24 op Zavvi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Force Awakens

Nieuwe The Force Awakens Deleted Scene

Geplaatst

op

Door

TFA Deleted Scene

Entertainment Weekly brengt ons vandaag een nieuwe deleted scene uit Star Wars The Force Awakens. Dit is een van de nieuwe deleted scenes die op de aanstaande 3D Blu-Ray release van The Force Awakens te vinden zal zijn.

De scene die zich afspeelt in het kasteel van Maz Kanata op Takodana, draait om Rey en Unkar Plutt, de handelaar waar Rey en de andere scavengers op Jakku hun waren aan verkopen.

In de film zagen we Unkar voor het laatst toen hij boos naar buiten kwam rennen toen Rey, Finn en BB-8 er met “zijn” Millennium Falcon vandoor gingen.

Mensen die de novellisatie van The Force Awakens gelezen hebben weten al dat er in eerste instantie nog meer verhaal bedacht was voor Unkar. Hij zou onze helden namelijk volgen naar Takodana en daar de confrontatie aan gaan.

TFA Deleted Scene

TFA Deleted Scene

Plutt spreekt Rey aan waarna zij gelijk haar blaster trekt. Daar is Plutt helaas niet van onder de indruk. Hij is ook niet onder de indruk van Chewbacca, die Rey te hulp schiet.

Dat is alles dat we nu te zien krijgen, maar EW verteld ons dat de scene op de 3D Blu-Ray wel verder gaat. Net als in de novellisatie doet Chewie waar Han in A New Hope R2 en 3PO voor waarschuwde… hij rukt Plutt een arm van het lijf.

De nieuwe 3D Blu-Ray van The Force Awakens zal vanaf 2 november in Nederland te koop zijn.

 

Lees verder

The Force Awakens

The Force Awakens: Big Sleeve Edition!

Geplaatst

op

Eind deze maand verschijnt zoals bekend de langverwachte 3D versie van The Force Awakens op BluRay (meer hierover in dit oude nieuwsbericht). In november komt er wéér een andere versie van deze film, namelijk de ‘Big Sleeve Editie’.

In deze uitgave (die doet denken aan een LP/Laserdisc) zitten naast de BluRay ook enkele art prints.

Of deze ‘Big Sleeve’ ook in Nederland zal verschijnen is nog onbekend. Wél kunnen we melden dat hij op 28 november in Engeland verschijnt en je hem voor 20 Britse ponden (exclusief verzenden) bij Amazon.co.uk kunt bestellen.

Wat vind jij van deze (zoveelste) editie?

ld

 

Lees verder

The Force Awakens

The Force Awakens CGI Reel

Geplaatst

op

Door

Voorafgaand aan The Force Awakens werden we zoet gehouden met berichten dat de film veel echte sets en praktische effecten zou bevatten. Hier is geen woord van gelogen, want er is een gigantisch aantal sets en props gebouwd voor de film. Je zou bijna vergeten dat The Force Awakens CGI bevat. Laten we echter niet de bijdrage van ILM over het hoofd zien. Talloze artiesten hebben maandenlang gezwoegd om TFA er met computer-effecten zo goed mogelijk uit te laten zien.

ILM heeft recentelijk een The Force Awakens CGI Reel vrijgegeven, getiteld Behind the Magic: The Visual Effects of Star Wars: The Force Awakens. Dit Youtube-filmpje laat prachtig zien hoeveel werk er wel niet zit in ieder shot van deze blockbuster. Het vergelijkt bij iconische scènes hoe ze er vóór en na computer-bewerking uitzien.

ILM zal in de voorzienbare toekomst alle komende Star Wars-films blijven voorzien van CGI. We kunnen er dus naar uitkijken om het werk van deze magiërs de komende jaren veelvuldig te bewonderen. Bijvoorbeeld in Rogue One: A Star Wars Story komende december!

Lees verder

The Force Awakens

Media Markt actie The Force Awakens release

Geplaatst

op

Door

Media Markt actie The Force Awakens release

Van onze collega’s bij Alle Star Wars hebben wij zojuist vernomen dat de Media Markt in Nederland van plan is om een leuke en sfeervolle Star Wars actie te organiseren. Op 16 april, de dag van de release van Star Wars: The Force Awakens op Blu-ray en DVD, zal er zeer waarschijnlijk een oproep worden gedaan om verkleed naar de winkel te komen. De eerste tien bezoekers die in Star Wars kostuum arriveren krijgen vervolgens de film op DVD gratis mee naar huis!

Wellicht is niet iedereen van plan om de film op DVD te kopen, of de kans is zelfs groter dat je de film inmiddels allang in bestelling hebt. Laat deze kans om verkleed naar je lokale elektronicawinkel toe te gaan echter niet aan je voorbij gaan, want hoe gaaf is het om verkleed tussen Star Wars fans door de stad te marcheren? Ik zou zeggen: ook al ben je niet van plan om de film bij de Media Markt te kopen, als je een kostuum hebt.. ga erheen!

Je bent toch niet gèk?

Bron: Alle Star Wars

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.