Kaartverkoop Star Wars: The Force Awakens

Kaartverkoop Star Wars: The Force Awakens

Het is volgende week de eerste keer dat Disney een Star Wars film op de markt brengt en hoewel ze uiteraard veel ervaring hebben met het uitbrengen van grote films is de populariteit van de aankomende Star Wars film ongekend, gezien de cijfers van de kaartverkoop.

“Een dergelijke interesse vooraf hebben wij nooit eerder meegemaakt. We hebben al heel veel contact gehad met de fans die echt alles over de films weten. Ze zijn door de jaren heen heel trouw gebleven.”

– Marike Sterk, hoofd publiciteit bij Disney Nederland

In de loop van volgende week zullen er door Disney cijfers worden bekend gemaakt met betrekking tot de voorverkoop van de film.

Kaartverkoop Pathé

Pathé heeft echter aangegeven dat hun bioscopen reeds 56.000 kaartjes hebben verkocht.

“De voorverkoop loopt geweldig. Als je even met je ogen knippert zit de zaal vol. Zelfs de nachtelijke voorstellingen zijn bijna uitverkocht. Dan zitten mensen soms om half drie ’s nachts al te kijken. In totaal zijn er bij ons 56.000 kaartjes in de voorverkoop verkocht.”

– Daniella Koot, hoofd programmering Pathé

Wellicht hebben we hier te maken met de film die Avatar van de troon stoot als het gaat om de meestbezochte film aller tijden. Disney tempert de verwachtingen met het argument dat films die in de maand december worden uitgebracht normaal gesproken financieel nooit zo succesvol zijn als films die in de zomer worden uitgebracht. De tijd zal het echter leren, ook aangezien er nog niet eerder een Star Wars film in de Kerstperiode is uitgebracht. Laat dit nu net de film zijn waar iedereen al sinds 1983 halsreikend naar uit kijkt!

Bron: Algemeen Dagblad

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!