componist

The Mandalorian heeft een componist en Nick Nolte is waarschijnlijk een Ugnaught

StarWars.com meldt vandaag dat de eerste Star Wars live-action televisieserie The Mandalorian een componist heeft: Ludwig Göransson. Daarnaast durft MakingStarWars.net te beweren dat Nick Nolte de stem inspreekt van een Ugnaught.

Ludwig Göransson

De 34-jarige muziekarchitect is in Hollywood bekend van Black Panther, Creed, Creed II, Fruitvale Station en Venom. Wat televisie betreft is hij (mede)verantwoordelijk geweest voor de soundtracks van de sitcoms Community en New Girl, daarnaast heeft hij in de muziekindustrie samenwerkingen gehad met o.a. Childish Gambino (Donald Glover, Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story) in This is America.

Göransson kwam woorden tekort om uit te drukken hoe surreëel het voelt om uitgenodigd te worden en deel uit te mogen maken van het Star Wars universum. Verder lijkt Göransson de verwachtingen iets te temperen door eraan toe te voegen dat de muziektracks van John Williams (componist van de sagafilms) nooit zullen worden geëvenaard.

Nick Nolte en nieuwe technieken

Volgens Making Star Wars speelt de acteurveteraan Nick Nolte een Ugnaught: een ras dat wel wat weg heeft van een varken (zie hieronder). Nolte’s aandeel lijkt minimaal: zijn opnames zouden al op zitten en in totaal niet meer dan slechts enkele uren hebben geduurd.

Zo ziet een Ugnaught eruit.

Wat ook interessant is is dat het er op lijkt dat er state-of-the-art praktische effecten worden gebruikt om dit personage zo realistisch mogelijk te maken. Er is een nieuw animatronisch masker ontworpen wat op stemcommando werkt en met name de mondbewegingen van het masker zouden er fantastisch uitzien. Bronnen die het masker reeds hebben gezien waren in ieder geval zeer onder de indruk van dit staaltje techniek dat de lat voor praktische effecten zou verhogen.

The Mandalorian zal eind 2019 in de VS verschijnen op Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney. Een release in de Benelux is nog niet bekendgemaakt. De serie wordt geproduceerd onder leiding van Jon Favreau. De cast bestaat uit Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Carl Weathers, Omid Abtahi, Werner Herzog en Nick Nolte. De serie speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!