Gerucht: Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan

Star Wars houdt de geruchtenmolen altijd al bezig, maar Ă©Ă©n naam blijft toch steeds weer terugkeren. Het is ondertussen een van de slechtst bewaarde geheimen dat Lucasfilm met een project bezig is over Obi-Wan Kenobi. Maar nu lijken dingen een stuk concreter te worden. Cinelinx bericht namelijk dat Ewan McGregor, die het personage speelde in de drie prequels, getekend heeft om terug te keren als de wijze Jedi.

Goed nieuws natuurlijk! En de timing is opvallend. Volgende week is namelijk Disney’s grote D23 Expo, waar men de aankomende streaming service Disney+ volledig uit de doeken gaat doen. De aankondiging van een serie met een van Star Wars’ populairste acteurs zou daar natuurlijk niet misstaan. Wat dat betreft is de timing van McGregor’s contract vergelijkbaar met dat van Simu Liu, die daags voor Comic Con hoorde dat hij de nieuwe Marvel-held Shang-Chi zou worden.

Echter is het belangrijk om te onthouden dat het project nog in een vroeg stadium kan zijn. Met The Mandalorian dit jaar en Cassian Andor in 2021 op de planning komt er al genoeg live-action Star Wars tv. Het is dus goed mogelijk dat een eventuele Kenobi serie pas over een jaar of drie te bewonderen zal zijn.
Geduld is een goede eigenschap voor iedere Jedi.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!