Heroes Dutch Comic Con
Heroes Dutch Comic Con

Tasya Teles en een indrukwekkende lijst comic artists komen naar Heroes Dutch Comic Con

Over ruim drie weken is het alweer tijd voor de nieuwste editie van Heroes Dutch Comic Con. Niet alleen grote acteurnamen zoals Elijah Wood en de afgelopen week aangekondigde Tasya Teles uit The 100  zijn daarbij aanwezig: voor de komende wintereditie brengt de organisatie maar liefst 9 vooraanstaande comic artists naar de Jaarbeurs Utrecht!

Tasya Teles komt naar Utrecht

Tasya Teles (1985) is een Canadese actrice die vooral bekend is van haar rol in de apocalyptische sci-fi hitserie The 100 (2014–2020), gebaseerd op de gelijknamige young adult boekenreeks van Kass Morgan. De serie vertelt het verhaal van 100 jeugddelinquenten die op een verwoeste aarde worden achtergelaten om de planeet weer op te bouwen. Teles speelde in meer dan 50 afleveringen van de populaire televisieserie en groeide uit tot een geliefd personage bij fans. The 100 kwam na zeven seizoenen ten einde.

Recentelijk was de actrice te zien in de hoofdrol van de miniserie Shoresy (2022—2023), een spinoff van het gelijknamige personage uit de comedyserie Letterkenny (2016–heden). De Canadese serie werd goed ontvangen door critici. Later dit jaar verschijnt een tweede seizoen over het fictieve ijshockey team, waarin Teles opnieuw in haar rol als Nat te zien zal zijn.

Tasya Teles is het gehele weekend te gast tijdens de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con op 18 en 19 november in de Jaarbeurs. Fans kunnen met haar op de foto, een handtekening bemachtigen of vragen aan haar stellen tijdens de Q&A op het hoofdpodium. Toegangs- en fototickets voor het evenement zijn verkrijgbaar in de online shop van Heroes Dutch Comic Con.

Ontmoet deze artiesten op Heroes Dutch Comic Con op 18 en 19 november

De hieronder genoemde negen comicschrijvers- en artists zijn beide dagen aanwezig op Heroes Dutch Comic Con. Ze laten live hun werk zien en nemen deel aan verschillende panels op het podium van ‘Cozy Corner’. Op de Main Stage zullen zij een groepspanel hebben over feminisme, inclusiviteit en de toekomst van comics makers. Ook zal er weer een live Jam Drawing zijn, waarvan het eindresultaat wordt geveild ten bate van Warchild.

Bezoekers kunnen verder artwork, boeken en comics van de artiesten bemachtigen. Wie zelf graag tekent en een carrière als comic artist ambieert, kan diens portfolio laten reviewen door twee van de belangrijkste en meest baanbrekende editors van Marvel (Sarah Brunstad) en DC Comics (Andrea Shea). Meer informatie hierover en toegangstickets zijn te vinden op dutchcomiccon.com. Het thema diversiteit en inclusiviteit staat zichtbaar centraal bij de aankondiging van de comic artists. Wie ben jij van plan om te ontmoeten op 18 en 19 november?

Kelly Sue DeConnick

De carrière van Kelly Sue omvat toneel, strips, films en televisie. Ze werd voor het eerst bekend als stripschrijfster door haar heruitvinding van Carol Danvers als Captain Marvel. Tevens werkte zij mee aan de verfilming hiervan en aan de nieuwe film The Marvels, die op 8 november aanstaande in première gaat. Verder heeft zij werk geleverd voor Wonder Woman Historia: The Amazons en meerdere toonaangevende prijzen gewonnen voor haar strips. Naast haar creatieve werk, heeft DeConnick het #VisibleWomen project opgezet. Daarmee helpt zij vrouwen en andere gemarginaliseerde genders betaald werk te vinden in de comics industrie en aanverwante sectoren.

Phil Jimenez

Kelly Sue DeConnick en Phil Jimenez kennen elkaar al. Ze werkten namelijk samen aan Wonder Woman: Historia, die Kelly-Sue schreef en Phil illustreerde. Met ruim 30 jaar ervaring is Jimenez een gevestigde naam in de comicsindustrie die veel awards heeft mogen ontvangen voor zijn werk. Ook Phil heeft talloze superhelden én -heldinnen tot leven gebracht. Zo werkte hij aan Alpha Flight, Ms. Marvel, Phoenix, Angela, Fantastic Four, Guardians of the Galaxy, X-Men en The Fearless Defenders. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen op universiteiten, musea, bibliotheken en congressen over identiteit en diversiteit in de entertainmentindustrie. Hij wordt gezien als van de meest prominente queer creators.

Gene Ha

Ook Gene Ha heeft als illustrator meegewerkt aan Wonder Woman: Historia en kent daar bovengenoemde collega’s van. En ook Gene mag zich tot de absolute top van de comics industrie rekenen. Hij werd bekroond met maar liefst vier Eisner Awards, de hoogste onderscheiding in Amerikaanse strips, voor zijn tekenwerk in Alan Moore’s Top 10 en diverse DC & Marvel comics. Zijn veelzijdigheid is te zien in Mae, die hij zowel schrijft als illustreert. Dit is het verhaal van Mae Fortell, een meisje dat haar lang vermiste zus Abbie volgt naar een wereld van gekke wetenschap en mysterie.

Nicola Scott

In 2004 werd Nicola Scott de eerste Australische die een prominente rol vervulde als comic artist in de Amerikaanse comics industrie. Ze werd al snel een fan-favoriet. Voor DC Comics werkte zij aan iconische karakters als Superman, Batman en Wonder Woman. Kelly-Sue DeConnick en Nicola kennen elkaar van hun samenwerking voor Vol.3 van Wonder Woman: Historia. Ook was haar werk te zien in teamtitels als Birds of Prey en Teen Titans. In 2016 werkte Nicola samen met DC Comics en de VN voor het creëren van het artwork voor Wonder Woman’s ere-ambassadeurschap voor vrouwen en meisjes.

Elsa Charretier

Elsa Charretier is zowel comic artist als schrijver. Voor fans van Star Wars comics is zij een interessante gast, aangezien zij o.a. heeft gewerkt aan de main line comic Star Wars en daarnaast ook aan Doctor Aphra. Momenteel richt zij zich meer op independent werk, zoals November met Matt Fraction, en Love Everlasting met Tom King.

Amanda Conner

Amanda begon haar carrière als schrijfster bij de Marvel Comics Barbie lijn en Disney’s Gargoyles comics. Dat was haar springplank naar samenwerkingen met bekende topschrijvers voor titels als X-Men. Daarna is zij zich gaan richten op illustreren en bereikte ook daar de top mee. Zo heeft zij gewerkt aan Supergirl, Painkiller Jane, Wonder Woman, Powergirl en Terra. Samen met haar man, schrijver Jimmy Palmiotti, werkte zij als co-schrijver en illustrator aan de Harley Quinn serie voor DC Comics.

Jimmy Palmiotti

Jimmy komt samen met zijn vrouw Amanda Conner naar HDCC, waar hij de Harley Quinn serie mee maakte. Palmiotti is een geprezen intellectueel eigendom creator, architect en ondernemer. Hij is mede-eigenaar van bedrijven als Events Comics, Black Bull media, en Marvel Knights, een onderdeel van Marvel Comics waarmee films en tv series als Black Panther, Punisher en Daredevil mee zijn geproduceerd.

Andrea Shea

Als DC Comics editor heeft Andrea Shea meegewerkt aan o.a. Wonder Woman Historia: The Amazons, DC Pride en Batman: Gargoyle of Gotham. Andrea heeft als doel om met DC Pride het hele jaar door te gekke queer verhalen, personages en talenten in de schijnwerpers te zetten.

Sarah Brunstad

Sarah Brunstad is editor bij Marvel Comics, waar ze de leiding heeft over diverse titels zoals Captain Marvel, Alien en Predator, en Marvel’s Voices. Een van de opvallende projecten van haar hand is onder andere de reeks met 50 uitgaven van Captain Marvel, die een record verbrak voor de langst opeenvolgende serie met Carol Danvers in de titelrol. Ook won ze met het boek Black Widow uit 2021 een Eisner voor beste nieuwe serie. Samen met Vita Ayala, Danny Lore en Charlie Jane Anders werkte zij aan New Mutants, de langste opeenvolgende serie door trans-schrijvers.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!