Tales of the Jedi

Tales of the Jedi aangekondigd

Korte verhalen over Jedi uit het prequel-tijdperk

Dave Filoni heeft Tales of the Jedi onthuld: een serie van 6 geanimeerde Star Wars shorts met verhalen over Jedi uit het prequel-tijdperk. Kevin Kiner, ook bekend van zijn werk aan The Clone Wars en Rebels zal de muziek componeren.

Van de 6 afleveringen zullen er liefst 3 over Ahsoka gaan, die elk een verhaal vertellen uit verschillende fases in haar leven. Daarnaast zijn er verhalen over Dooku en Qui-Gon Jinn in hun jongere jaren. Leuk om te weten is dat de zoon van Liam Neeson (de acteur die de rol van Qui-Gon in The Phantom Menace speelde) daarbij de stem zal inspreken van een jonge Qui-Gon en Neeson zelf de stem van een wat oudere Qui-Gon zal spelen.

Filoni vertelde dat Ahsoka vanaf dag 1 was bedoeld om een personage te zijn dat naar live-action zou worden gebracht. Enkele verhalen uit Tales of the Jedi bedacht hij in het vliegtuig toen hij voor The Mandalorian van de ene locatie naar de andere vloog.

We hoeven gelukkig ook niet al te lang te wachten op deze nieuwe animatieserie, want Tales of the Jedi verschijnt in de herfst op Disney+.

Visuele stijl

De visuele stijl doet denken aan de latere seizoenen van The Clone Wars met een vleugje Rebels. Tijdens het panel werden enkele beelden getoond en de aanwezigen mochten zelfs een aflevering samen kijken. Deze aflevering duurde ongeveer 15 minuten en vertelde het verhaal van Ahsoka op de dag dat ze geboren werd en een dag uit haar leven als baby. De stem van haar moeder werd hierbij ingesproken door Janina Gavankar, ook wel bekend als Iden Versio uit Battlefront II.

Enkele beelden van Tales of the Jedi die op Twitter werden gedeeld:

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!