Tales of the Jedi

Tales of the Jedi aangekondigd: animatie-shorts in het Star Wars universum

In Filoni we trust?

Het wordt een drukke Star Wars Celebration dit jaar, want na alle rumoer omtrent Obi-Wan Kenobi, Andor, The Mandalorian en mogelijk zelfs de eerste details van de aankomende Star Wars film is nu bekend geworden dat we op zaterdag 28 mei de onthulling gaan zien van de nieuwste animatieproductie genaamd Tales of the Jedi.

Waar Tales of the Jedi over zou moeten gaan of in welk tijdperk het zich afspeelt is op het moment van schrijven nog onbekend en naar verwachting zal dat ook zo blijven totdat Dave Filoni op 28 mei om 23:30 Nederlandse tijd de nieuwe show gaat onthullen. Er staat wel bij dat Tales of the Jedi geanimeerde “anthology shorts” zullen zijn, wat mogelijk doet duiden op korte Star Wars films die los van elkaar staan (zoals de Star Wars anime Visions dat ook deed). Ik hoop persoonlijk op toch minstens één short die ons meer van het High Republic tijdperk laat zien!

Overigens is de naam Tales of the Jedi geen onbekende in de Star Wars lore en was dit al de naam van een Star Wars comic uit 1993 van Dark Horse. Deze comics waren op hun beurt weer de inspiratie voor de game Knights of the Old Republic die in 2003 verscheen (en volgend jaar een remake krijgt). Hoewel deze nieuwe Tales daar natuurlijk niets mee te maken hoeft te hebben, roepen fans al langer om het canoniseren van de Old Republic. Wie weet dat Dave Filoni iets in petto heeft voor deze groep fans; in Filoni we trust?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!