Star Wars Interviews

StarWarsInterviews.com & The Star Wars Historical Sourcebook

Eind vorig jaar maakten we melding van de lancering van StarWarsInterviews.com; een aan StarWarsAwakens.nl gelieerde site die door mij (Dennis) wordt gerund. De site is een enorme database met unieke, door mij zelf afgenomen interviews met Star Wars cast en crewleden. Voorheen verschenen deze op mijn oude blog, maar dankzij de hulp van mede StarWarsAwakens-crewlid Ramon is er nu een échte site. Inmiddels is de site bijna ‘fully operational’ en zijn er inmiddels 129 van de meer dan 150 interviews van de oude blog overgezet.

Enige tijd geleden werd ik door de Amerikaanse auteur Bob Miller benaderd inzake zijn grote project waar hij al jaren mee bezig is: The Star Wars Historical Sourcebook: Volume 1 (1971-1977).

Dit boek zal een schat aan informatie bevatten welke is verzameld uit diverse bronnen. Hoe reageerden Alfred Hitchcock en Gene Roddenberry op Star Wars? Wie haalde Harrison Ford over om zijn baan als timmerman op te geven? Hoe zat het met de 12 films die George Lucas wilde maken? Daarnaast zullen er veel anekdotes van acteurs en crewleden te vinden zijn waarvoor (en dit zeg ik met trots) diverse van mijn interviews als bron dienen!

Volume 1 (waarvan de exacte releasedatum nog niet bekend is) zal de jaren 1971 tot en met juni 1977 bevatten. Ik heb al enkele pagina’s gezien en personen die dol zijn op historie, details en trivia zullen het fantastisch vinden. Meer informatie over het boek en de auteur is hier te vinden en de laatste update (van 19 maart) is hier te lezen.

Zodra er meer gemeld kan worden zullen wij het je laten weten!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!