Star Wars wint 5 keer bij Webby Awards

Deze week werden voor de vierentwintigste keer de Webby Awards uitgekeerd. De Webby’s zijn de Oscars van het internet en worden uitgereikt aan websites, online films en series, media, en apps. Voor elke categorie worden twee prijzen uitgegeven. Één winnaar wordt gekozen door een 2.000 tal juryleden. Dit zijn onder meer experts uit de innovatieve sector. De tweede winnaar wordt gekozen door zogenoemde ‘popular vote,’ ofwel wat wij thuis vinden.

Over de jaren hebben Star Wars en Lucasfilm al aardig wat Webby’s in de wacht mogen slepen. Dit jaar was dat niet anders. Met maar liefst vijf prijzen was Star Wars ook dit jaar een van de grote winnaars.

In de categorie Video – Series (Branded) won The Star Wars Show de prijs uitgegeven door het publiek. In de categorie Apps, Mobile and Voice – Entertainment won The Star Wars App beide prijzen. Ook won Star Wars in z’n geheel beide prijzen in de categorie Social – Television & Film.

Vooral de popular vote wordt gezien als belangrijk omdat dit aan geeft wat de doelgroepen zelf waarderen. Star Wars staat dus nog altijd goed op de kaart.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!