Star Wars verbreekt Nederlandse bioscooprecords
HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 14: Stormtroopers attend the World Premiere of ?Star Wars: The Force Awakens? at the Dolby, El Capitan, and TCL Theatres on December 14, 2015 in Hollywood, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney)

Star Wars verbreekt Nederlandse bioscooprecords

Het was gezien de populariteit van de film wellicht te verwachten, maar dat het dan officieel bevestigd wordt is altijd goed om te lezen: Star Wars verbreekt bioscooprecords in Nederland bij zowel Pathé als JT bioscopen. Het voormalige record van JT is overigens wel wat minder oud: vorige maand kwamen op de openingsdag ruim 8000 bezoekers naar de nieuwste James Bond film Specter. Gisteren gingen er echter ruim 9100 mensen naar een van de JT bioscopen om de nieuwe Star Wars film te zien.

Pathé bioscooprecords

Bij Pathé versloeg Star Wars: The Force Awakens de in 2011 verschenen film Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 als het gaat om het hoogste aantal bezoekers op de openingsdag. Ruim vier jaar geleden kwamen er ongeveer 31.000 mensen op dag één op die film af, waar er gisteren ruim 35.000 mensen in de rij stonden om een plekje te bemachtigen voor de nieuwste Star Wars film. Voor het eerst in de geschiedenis waren er op de eerste dag al meer dan 100.000 tickets verkocht. Tevens werden er nog niet eerder zoveel IMAX tickets verkocht op één dag (ruim 10.000). Het feit dat de film over het algemeen goed wordt ontvangen door critici wekt het vermoeden dat de film wellicht nog meer records zal verbreken. De film met de hoogste opbrengst allertijden? Wie weet!

Bron: NU.nl

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!