Social Media

Nieuws

Star Wars Rollinz bij de Emté

Geplaatst

op

Het gebeurt helaas niet vaak dat er Nederlandse bedrijven speciale Star Wars acties hebben, maar dankzij supermarktketen Emté is er nu eindelijk weer een: tot en met 16 juni krijg je bij elke € 15 boodschappen een gratis Star Wars Rollinz figuur!

Deze figuurtjes (een soort van tuimelaars) zitten in een zogenaamde ‘blind bag’; je weet vooraf niet welke je krijgt, dus zul je (aangezien er 20 verschillende zijn) flink boodschappen moeten doen om een complete serie te krijgen.

Speciaal om de figuren op te bergen is er een Millennium Falcon opbergmap welke voor € 1,99 in de Emté filialen te koop is! Tevens is er een gratis app waarin je je collectie kunt bijhouden en er in Virtual én Augmented Reality van alles te zien is. Ook hiervoor kun je (voor € 2,99) een speciale gadget aanschaffen: een Star Wars VR bril!

Als laatste heeft Emté diverse Star Wars recepten op hun site geplaatst: zo kun je onder andere Bantha snacks, een Darth Vader pretzel en (mijn persoonlijke favoriet) een Jabbacado-toast maken!

Kortom: Emté is de komende weken dé supermarkt waar de Star Wars fan moet zijn!

Fan sinds 1983. George Lucas cultist en aanhanger van Legends (1976-2012). Oprichter van StarWarsInterviews.com waarvoor hij 170+ cast en crewleden interviewde en waarmee hij de credits haalde van The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook en Star Wars Icons: Solo. Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Vader van 2 Padawans.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Star Wars Interviews – Volume 1: The Original Trilogy & Expanded Universe

Geplaatst

op

Door

Zoals bij velen wellicht bekend is neem ik voor Star Wars Awakens regelmatig interviews af met de cast en crew van diverse Star Wars producties. Dit is iets waar ik in 2005 mee begon en inmiddels staat de teller op 176 unieke interviews.

Trots kan ik bekendmaken dat er bij de Amerikaanse uitgever Pulp Hero Press een reeks boeken gaat verschijnen met mijn interviews!

Dit eerste deel (met als titel Star Wars Interviews – Volume 1: The Original Trilogy & Expanded Universe) heeft een vermoedelijke releasedatum van begin oktober en zal via de diverse Amazon sites verkrijgbaar zijn. Het boek zal 28 interviews bevatten (waaronder Anthony ‘C-3PO’ Daniels en producer Howard Kazanjian) en een voorwoord geschreven door de Amerikaanse Star Wars auteur W.R. Miller!

Meer informatie zal later worden bekendgemaakt.

 

Lees verder

Live-action TV serie

Gerucht: Live action tv serie gaat over Mandalore?

Geplaatst

op

Door

Volgend jaar moet het dan eindelijk gaan gebeuren, een live action Star Wars tv-serie. Nadat George Lucas een aantal scripts had geschreven voor Star Wars Underworld, een geannuleerde serie over de criminele elementen in het universum, is de eer aan Jon Favreau om het nu echt te laten gebeuren. En vandaag krijgen we een interessant gerucht in de schoot geworpen: De serie zal zich afspelen op Mandalore!

Volgens fansite Making Star Wars, bekend van haar vele Force Awakens leaks, zal de show gaan over een strijd tussen verschillende clans die de macht terug willen na de val van de Empire. Favreau zelf had al bevestigd dat de serie zich drie jaar na Return of the Jedi afspeelt. Ook is het een verhaal wat hij al jaren wil vertellen. Dat kan kloppen, aangezien hij terug in The Clone Wars zelf een Mandalorian speelde, Pre Vizsla. Hij heeft dus al flink wat ervaring met het onderwerp.

Toevallig werd eerder vandaag al meer bekend over de serie. Volgens een New York Times uiteenzetting van Disney’s streaming service zal het eerste seizoen van de show namelijk tien afleveringen beslaan die samen 100 miljoen dollar moeten kosten. Dat is ongeveer evenveel als wat HBO aan het laatste seizoen van Game of Thrones spendeerde. In vergelijking met het eerste seizoen van die serie – welke ook met tien afleveringen debuteerde – zal de live-action Star Wars serie ongeveer twee keer zoveel gaan kosten (!).

Voor wie dan nóg niet genoeg van Mandalore heeft, zal ook het nieuwe seizoen van Clone Wars willen zien. De beoogde finale van de serie, Siege of Mandalore, zal namelijk ook volgend jaar te zien zijn. In deze verhaallijn zien we de planeet op het einde van de Clone Wars. Het zal dan als strijdtoneel voor een gevecht tussen Ahsoka Tano en Maul dienen.

Jon Favreau’s nog ongetitelde tv-serie en The Clone Wars seizoen 7 zullen allebei te bewonderen zijn op Disney’s nieuwe streaming service. Deze zal naar verwachting eind 2019 lanceren.

Lees verder

Nieuws

Power of the Force: Star Wars conventie – 4 & 5 augustus 2018

Geplaatst

op

Door

Over twee dagen is het zover: op zaterdag 4 en zondag 5 augustus zal in de Turbinenhalle in Oberhausen (niet ver over de Duitse grens) een 100% Star Wars conventie plaatsvinden:

Power of the Force!

Er zijn maar liefst 19 acteurs aangekondigd die gedurende deze twee dagen zullen signeren en voor photoshoots beschikbaar zijn:

Verder zullen er handelaren aanwezig zijn, kan men Q&A’s en screenings bijwonen, zijn er workshops, cosplay en nog veel meer.

Meer informatie is te vinden op de site van het evenement.

Lees verder

Gamenieuws

Clone Wars voor X-Wing en Legion

Geplaatst

op

Door

Vandaag gaat GenCon van start, de grootste spellenbeurs ter wereld. Zoals vanouds gaf uitgever Fantasy Flight Games daar op de vooravond van de conventie haar panel. Veel nieuws voor haar drie grootste Star Wars miniatures games, maar het grootste nieuws moesten twee spellen delen. X-Wing en Legion gaan zich namelijk allebei uitbreiden met de twee facties uit de prequels! Binnenkort kan men dus ter land of in de lucht de gevechten uit de Clone Wars tussen de Republic en de Seperatists nabootsen. Maar er was meer…

X-Wing

Zoals gezegd zijn voor volgend jaar voor X-Wing twee prequel-facties aangekondigd, waarbij we de Jedi Starfighter en Sith Infiltrator als eerste schepen beloofd werden. Er werd echter ook dichter aan de horizon gekeken. Wave 2 brengt namelijk na de Rebels, Empire, en Scum de laatste twee oorspronkelijke facties over. De Resistance en First Order Conversion Kits zorgen dat oude X-Wing spelers hun reeds gekochte schepen in Second Edition kunnen gebruiken. Ook krijgen we losse T-70 en TIE/FO uitbreidingen en twee gloednieuwe schepen: De RZ-2 A-wing voor Resistance en de Mining Guild TIE voor Scum.

Legion

Over specifieke Clone Wars units bij Legion is nog niets bekend, daar kan dus nog even over gespeculeerd worden. Wel concreet zijn de aankondigingen van Chewbacca, Wookiee Warriors, en Rebel/Imperial Specialists.

Armada

En dan het klapstuk: De grootste miniature die FFG ooit heeft uitgebracht. De Super Star Destroyer is namelijk zo gigantisch dat er zelfs nieuwe regels voor Armada bedacht moesten worden. De “mini” is dan ook ongeveer zo groot als de breedte van een gemiddelde keukentafel. Hiermee zal het sowieso een prachtig pronkstuk in ieders verzameling zijn.

Ben je geïnteresseerd in één van FFG’s nieuwe producten? Houd dan het nieuws op hun website nauwlettend in de gaten. In de loop van de conventie zal men namelijk meer info naar buiten brengen.

Lees verder
Advertentie

© Star Wars Awakens. All rights reserved. Star Wars is the intellectual property of Lucasfilm. © 2018 Lucasfilm Ltd.