Star Wars nieuws
Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: we gaan naar Heroes Dutch Comic Con en HoloNet Gemist 05.11.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Er is in de afgelopen week relatief weinig gebeurd qua Star Wars nieuws. Dat geeft ons echter de gelegenheid om via deze weg onze aanwezigheid op Heroes Dutch Comic Con (18 en 19 november in Utrecht) aan te kondigen. Star Wars Awakens zal beide dagen op het evenement een eigen panel hosten, waarop we dankzij de inzet van Roel en onze sponsoren meer prijzen dan ooit mogen weggeven!

Star Wars Awakens naar Heroes Dutch Comic Con

Op beide dagen zullen wij in hal 10 van 14:00-15:00 samen met de community een panel hosten, waarin we met elkaar in gesprek gaan over Star Wars en het beleven van die fandom vanuit een community. Dit gesprek zullen wij voeren met teamleden, communityleden en hopelijk ook het publiek! Daarbij zullen we toffe Star Wars prijzen weggeven zoals boeken, games en collectibles. Met dank aan Hasbro mogen we zelfs een paar action figures weggeven die pas volgend jaar zullen verschijnen.

We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten op het grootste popcultuurevenement van Nederland!

Alle schrijvers van The Acolyte zijn bekend

Waar in het afgelopen jaar al een aantal schrijvers van de Star Wars serie The Acolyte bekend werd (zoals House of the Dragon’s Charmaine DeGraté) zijn op de website van het Amerikaanse schrijversgilde ook de andere namen bekendgemaakt. Opvallend is dat showrunner en bedenker van de serie Leslye Headland alleen de eerste aflevering in volledigheid heeft geschreven en geregisseerd.

  1. Aflevering 1, geschreven door showrunner Leslye Headland
  2. Aflevering 2, geschreven door Jason Micallef en Charmaine DeGraté
  3. Aflevering 3, geschreven door Jasmyne Flournoy en Eileen Shim
  4. Aflevering 4, geschreven door Claire Klechel en Kor Adana
  5. Aflevering 5, geschreven door Kor Adana en Cameron Squires
  6. Aflevering 6, geschreven door Jason Micallef en Jocelyn Bioh
  7. Aflevering 7, geschreven door Charmaine DeGraté, Jen Richards en Jasmyne Flournoy
  8. Aflevering 8, geschreven door Jason Micallef

Ook Eileen Shim (aflevering 3) heeft een aflevering van House of the Dragon geschreven en Cameron Squires is bekend van Marvel’s WandaVision. Wanneer de serie verschijnt is nog niet bekend, maar er wordt gespeculeerd over een release in de lente van 2024.

The Acolyte speelt zich 80-100 jaar vóór The Phantom Menace af en zal zich richten op dark side Force-users. Het is een mysterieuze thriller die zich afspeelt in de laatste dagen van de High Republic, gericht op het personage van Amandla Stenberg. Het plot is gericht op het onderzoek naar een reeks mysterieuze misdaden en begint met een hereniging tussen Stenberg’s personage en haar voormalige meester, gespeeld door Lee Jung-jae (Squid Game).

Lightsaber van Kanan Jarrus verschijnt in de Disneyparken

De lightsaber van Kanan zal binnenkort in de Amerikaanse Disneyparken te koop zijn. Het handvat lijkt te zijn gemodelleerd naar de versie uit Star Wars Rebels. De lightsaber verschijnt naar aanleiding van een fan poll eerder dit jaar. Vanaf 1 november is deze te koop in Walt Disney World (Florida) en Disneyland (Californië). Later dit najaar zal het ook bij shopDisney verkrijgbaar zijn, al is het onduidelijk of dit dan ook gelijk voor Europa geldt.

Indiana Jones and the Dial of Destiny vanaf 15 december te zien op Disney+

Technisch gezien is dit natuurlijk geen Star Wars nieuws, maar in een karige nieuwsweek zoals deze kan dit er prima bij: de nieuwste Indiana Jones-film (en waarschijnlijk het laatste kunstje van Harrison Ford) verschijnt medio december op Disney’s streamingdienst. In de VS verschijnt deze al twee weken eerder, op 1 december.

Op dezelfde dag verschijnt ook een documentaire genaamd Timeless Heroes. Het is een combinatie tussen een docu omtrent het leven van hoofdrolspeler Harrison Ford en de impact die de Indiana Jones-films hebben gehad.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!