Star Wars nieuws round-up: 16 april 2022

De Star Wars nieuws round-up van de afgelopen week staat weer voor jullie klaar met deze keer nieuws over The High Republic, Star Wars Celebration, Obi-Wan Kenobi en meer. Dit nieuws zal op zondagavond uitgebreider worden besproken in de Star Wars Podcast.

Een nieuw tijdperk voor The High Republic

Op StarWars.com is een nieuw boek en een karakter onthuld uit de tweede fase van The High Republic. Marda Ro is qua karakter het tegenovergestelde van de leider van de Nihil: Marchion Ro, de antagonist uit de eerste fase van The High Republic. Hoewel dit verhaal onder fase twee valt, speelt het zich 150 jaar voor de verhalen uit de eerste fase af. Typisch Star Wars dus!

Steeds meer gasten voor Star Wars Celebration

Het grootste internationale Star Wars evenement Star Wars Celebration staat alweer bijna voor de deur en zo worden er ook telkens meer gasten aangekondigd: Sam Witwer, Matt Lanter (Anakin Skywalker, The Clone Wars), Jon Favreau en Dave Filoni (executive producers van The Mandalorian), de mensen achter Star Wars: The Bad BatchKatee Sackhoff (Bo-Katan Kryze), Carl Weathers (Greef Karga)Giancarlo Esposito (Moff Gideon), Joonas Suotamo (Chewbacca)Anthony Daniels (C-3PO), Ian McDiarmid (Emperor Palpatine) en Ashley Eckstein (Ahsoka Tano, The Clone Wars) Ook werd bekend dat mensen op het evenement nog mondkapjes op zullen moeten, wat dat betreft ben ik persoonlijk blij dat ik deze editie aan me voorbij laat gaan (ik heb in die twee jaren geen geschikt mondkapje kunnen vinden dat het beslaan van mijn bril voorkomt).

Star Wars Celebration vindt plaats in Anaheim, Californië van 26-29 mei.

Rupert Friend belooft cameos in Obi-Wan Kenobi

Volgens Rupert Friend (de Grand Inquisitor in Obi-Wan Kenobi) kunnen we in de aankomende Star Wars serie “fantastische cameo’s” verwachten, waar hij uiteraard verder niks over kwijt mag. Ook voegde hij toe dat hij denkt dat het meer dan terecht is dat fans enthousiast zijn voor de serie, want Ewan McGregor (die uiteraard de hoofdrol speelt als Obi-Wan) doet in zijn rol in deze serie dingen die een droom zullen zijn voor Star Wars fans. Wij zijn uiteraard erg benieuwd en kunnen niet wachten op vrijdag 27 mei, wanneer de eerste twee afleveringen uitkomen op Disney+.

Fans van The Clone Wars mogen zeker uitkijken naar Ahsoka

Bryce Dallas Howard, een van de regisseurs van zowel The Mandalorian als The Book of Boba Fett, heeft in een interview gezegd dat liefhebbers van de The Clone Wars-animatieserie beloond zullen worden in Ahsoka, de live-action serie die onlangs in productie is gegaan. Het klinkt op zichzelf als een logische uitspraak, aangezien het merendeel van Ahsoka’s karakter uiteraard afkomstig is uit dezelfde animatieserie. Toch is het altijd tof om zoiets te horen, want het klinkt alsof ze wellicht meer uit de serie gaan lenen dan tot nu toe gedacht werd en dat is natuurlijk gaaf!

Gerucht: een tweede seizoen voor Star Wars: Visions?

Volgens Cinelinx keert de anime-serie Visions dit jaar terug voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen verscheen in september en werd over het algemeen positief ontvangen. Hoewel Star Wars en anime tot nog toe nooit zo intens met elkaar werden verweven, was een groot aantal fans enthousiast om een vervolg te zien op bijvoorbeeld het verhaal in de aflevering The Ninth Jedi. Wanneer het tweede seizoen zou komen en of dit een voortzetting zou zijn van de verhalen uit het eerste seizoen is niet bekend, vooralsnog is er sowieso niets officieel bevestigd en kan dit worden beschouwd als gerucht. Mocht het waar zijn, horen we volgende maand vast meer op Star Wars Celebration.

Luister hier naar wat we bij de Star Wars Podcast van Visions vonden!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!