Star Wars Celebration 2023 Londen

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist Celebration-editie

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Aangezien vrijwel de gehele redactie in Londen was voor Star Wars Celebration is het de afgelopen dag te stil geweest op onze site. Inmiddels is iedereen weer thuis en proberen we de draad weer op te pakken!

Drie nieuwe Star Wars films aangekondigd

Tijdens het Lucasfilm panel op Star Wars Celebration zijn maar liefst 3 nieuwe Star Wars films aangekondigd! Kathleen Kennedy introduceerde James Mangold (Logan), Dave Filoni en Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) als regisseurs.

De film van Mangold gaat terug naar de opkomst van de Jedi, Filoni’s film zal de series in de Mandoverse (The Mandalorian, Ahsoka, The Book of Boba Fett en meer) verbinden en de onderlinge verhalen gezamenlijk afsluiten en tot slot zal de film van Obaid-Chinoy zich 15 jaar na The Rise of Skywalker afspelen en keert Daisy Ridley terug om de rol van Rey te vertolken in hoe zij de Jedi Order heropbouwt na de gebeurtenissen uit de sequel trilogy.

Nieuwe trailer en details voor Ahsoka

Bas en Kim hadden het geluk om in de zaal te zitten bij het panel rondom Ahsoka, de aankomende serie voor Disney+ tijdens Star Wars Celebration. Niet alleen Dave Filoni, Jon Favreau en Rosario Dawson verschenen op het podium… Ook de gehele Rebels crew werd onthuld. Zo zat Mary Elizabeth Winstead aan tafel om te bevestigen dat ze Hera gaat spelen, sprak Natasha Liu Bordizzo over haar rol als Sabine en was uiteraard Chopper even aanwezig om te laten weten dat hij de rol van Chopper wederom gaat spelen. Groot nieuws was het moment dat niemand minder dan Lars Mikkelsen op het podium verscheen om aan te kondigen dat hij opnieuw Thrawn zal gaan spelen. Tijdens het panel werd dan ook een exclusieve trailer getoond (welke niet vrij is gegeven) waarin hij in vol ornaat te zien was. De trailer die wel vrij is gegeven, zie je hier beneden. Ahsoka is vanaf augustus te streamen op Disney+.

Laatste trailer voor Jedi: Survivor

Op de derde dag van Celebration verschenen game director Stig Asmussen en acteur Cameron Monaghan op het podium om te praten over de aankomende release van Jedi: Survivor. In het gesprek werd vooral ingegaan over het tot stand komen van de game en werd onthuld dat Cal Kestis in de game af zal reizen naar Coruscant. De laatste trailer voor de game werd vertoond in een ruimte vol met schreeuwende fans.

Duistere tijden breken aan en Cal Kestis zoekt een veilig onderkomen ver weg van The Empire. Vijf jaar na de gebeurtenissen in Star Wars Jedi: Fallen Order moet een volwassen Cal verder kijken dan zijn lightsaber om zijn lot in de schaduw van The Empire te vinden. Bekende vrienden en nieuwe teamgenoten — Cere Junda, Greez Dritus, Merrin en de onlangs geïntroduceerde huurling Bode Akuna – staan aan zijn zijde wanneer hij het opneemt tegen The Empire en de meest meedogenloze vijanden van het sterrenstelsel. Cals zoektocht brengt hem naar bekende grenzen en nieuwe planeten in het Star Wars-universum, waaronder Koboh, de thuisbasis van de Bedlam Raiders.

Star Wars Jedi: Survivor maakt optimaal gebruik van de huidige generatie gaming-hardware en levert de ultieme cinematische Jedi-ervaring wanneer de game op 28 april wordt gelanceerd voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

Star Wars: Visions Volume 2 is vanaf 4 mei op Disney+ te zien

Over een paar weken verschijnt het vervolg op Star Wars Visions, de animatieserie waarvan de makers hun eigen Star Wars visie mogen verwezenlijken en die dus ook weinig rekening hoeven te houden met de bestaande verhalen. Een uitgebreid overzicht van de afleveringen die we mogen verwachten, inclusief wie daarin te horen zullen zijn is te vinden op StarWars.com. Zo keert Denis Lawson terug als Wedge Antilles en zal Anjelica Huston – ook wel bekend als Morticia Addams uit de Addams Family films van de jaren ’90 – de rol van Sith Mother op zich nemen. Bekijk de trailer hieronder gerust nog eens!

Mini-review Young Jedi Adventures-première (Machiel)

Een maand voordat de serie Young Jedi Adventures start op Disney+ en Disney Junior, zijn tijdens Star Wars Celebration Europe 2023 de eerste twee afleveringen reeds vertoond. Tijdens het evenement was het mogelijk om in het publiek bij de Galaxy Stage te gaan zitten, waar de makers van deze nieuwe serie wat kwamen vertellen. Als verrassing werden ze vergezeld door niemand dan Dee Bradley Baker, de stem achter het personage Nubs, maar misschien beter bekend als de stemacteur achter alle clones in Clone Wars en The Bad Batch! Hun optreden was maar kort, want de meeste tijd ging uiteraard naar de vertoning.

Zoals verwacht is de serie gericht op een jong publiek, maar ook voor oudere kijkers is het geen straf om naar deze serie te kijken. Elke aflevering bestond uit twee losstaande verhalen van elk ongeveer tien minuten. Hierdoor ontstond er wat verwarring, omdat iedereen dacht dat het na de eerste aflevering klaar was. De animatie ziet er strak uit, maar de verhalen zijn uiteraard nogal voorspelbaar: Elke keer een wijze les en een happy end. Het eerder genoemde personage Nubs stal de show en kon op de meeste positieve reacties uit de zaal rekenen. Het was leuk om voor het eerst volledige afleveringen te zien die zich in het High Republic-tijdperk afspelen, al had het weinig van doen met de verhalen die de afgelopen jaren ook over deze periode zijn verschenen. Voor de ingewijden was het leuk om voor het eerst de Old Republic (bekend uit Legends) genoemd te horen worden. Hier werd in één van de aflevering even naar verwezen.

Conclusie: Tot nu toe een aardige serie die er prachtig uit ziet, maar zeker geen essentiële High Republic content.

Star Wars: Young Jedi Adventures

Tales of the Jedi seizoen 2 aangekondigd

Op het 15-year anniversary panel van The Clone Wars maakte Dave Filoni bekend dat Tales of the Jedi, de zesdelige animatieserie die in de herfst de karakters Ahsoka en Count Dooku uitdiepte een vervolg gaat krijgen. Natuurlijk werd dit nieuws positief ontvangen, daar critici erg te spreken waren over het eerste seizoen.

Tales of the Jedi was so fun the first time, I decided to do some more.” – Dave Filoni

Het derde en laatste seizoen van The Bad Batch verschijnt in 2024

Ook weten we nu dat The Bad Batch volgend jaar zijn laatste seizoen krijgt, gelukkige aanwezigen mochten zelfs een trailer aanschouwen – eentje die op StarWars.com staat beschreven.

The High Republic breidt uit

Afgelopen dinsdag is er weer een aantal interessante nieuwe uitgaven verschenen in de Star Wars: The High Republic-lijn. Allereerst is daar de nieuwe roman Cataclysm van schrijver Lydia Kang, dat zich ten tijde van Phase II afspeelt en het directe vervolg is op het eind vorig jaar verschenen Convergence. Van deze voorganger van de hand van Zoraida Córdova kwam op dezelfde dag overigens ook de paperback-versie uit. Mocht je minder van dit soort zware literatuur houden, maar wel over Phase II willen lezen, dan is het nieuwe jeugdboek Quest for Planet X (geschreven door Tessa Gratton) dat ook dinsdag verscheen wellicht meer iets voor je.

Ben je nog niet helemaal bij met dit Star Wars-tijdperk en benieuwd naar Phase I voor je je verder waagt? Dan komt de eveneens afgelopen week verschenen The High Republic Three Book Paperback Box Set misschien precies op tijd voor je! Deze 1200-pagina’s tellende paperback bundelt de drie Young Adult-boeken Into the Dark (Claudia Gray), Out of the Shadows (Justina Ireland) en Midnight Horizon (Daniel José Older).

Hidden Empire komt ten einde

Afgelopen woensdag kwam alweer het laatste deel van de vijfdelige comics miniserie Hidden Empire uit. Deze serie heeft in de hoofdrol Qi’ra uit de film Solo: A Star Wars Story en verhaalt over haar strijd tegen de Empire in de periode tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Net als de vorige vier delen zijn van deze uitgave verschillende covervarianten verschenen, waaronder ook connecting cover-variant. Mocht je van deze serie eerder ook al deze coverversies hebben gespaard, dan heb je het volledige artwork nu compleet! Naast Hidden Empire #5 verscheen dezelfde dag ook het 33e deel in de ongoing Star Wars comicreeks.

Veel nieuwe Hasbro-aankondigingen

Hasbro heeft meer dan 20 onthullingen gedaan wat betreft nieuwe Star Wars producten in hun diverse lijnen. Een voorbeeld hiervan is de Ahsoka Clone Trooper Helmet (zie hieronder), maar bijvoorbeeld ook een Black Series Force Spirit Pack (met Yoda, Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi), een Jabba the Hutt set, een Black Series The Bad Batch set (seizoen 2 uiterlijk), Cad Bane zoals hij te zien was in The Book of Boba Fett en nog veel meer.

Bekijk de afbeeldingen van de nieuwe onthullingen op StarWars.com.

Star Wars Celebration 2025 gaat naar Japan

Hoewel Star Wars Celebration volgend jaar overslaat en niet eerder dan 2025 terugkeert, weten we nu al dat het evenement van 18-20 april 2025 gaat plaatsvinden en daarmee dus een dagje korter zal duren dan dit jaar. Ook is de locatie inmiddels bekend: net als in 2008 keert Celebration terug naar de Makuhari Messe, vlakbij Tokio.

Mike Quinn komt naar Echo Base Charity Con

Met trots kondigde Echo Base Con hun zevende gast aan: de getalenteerde performer en poppenspeler Mike Quinn. Je kent hem waarschijnlijk het best als Nien Nunb, de sympathieke Sullustan-piloot uit Return of the Jedi en de sequels The Force Awakens, The Last Jedi en The Rise of Skywalker. Daarnaast was Mike recentelijk nog te zien in de populaire Disney+-serie Andor.

Zijn indrukwekkende CV toont ook vele Jim Henson-producties waaraan hij heeft meegewerkt, zoals The Great Muppet Caper, The Dark Crystal en Labyrinth, Pixar-producties zoals A Bug’s Life en Toy Story 2 en ILM/Lucasfilm-producties zoals Star Wars: Attack Of The Clones en Jurassic Park III. Mis deze kans niet om Mike Quinn persoonlijk te ontmoeten en alles te horen over zijn ervaringen met het tot leven brengen van Nien Nunb en vele andere personages. Koop nu je tickets en beleef een onvergetelijke dag vol Star Wars!

Mike Quinn als Nien Nunb in Return of the Jedi (1983).

Danny Trejo komt naar Heroes Dutch Comic Con

De organisatie van Heroes Dutch Comic Con heeft eveneens een special guest aangekondigd voor hun eerste zomereditie op 24 en 25 juni. Niemand minder dan cultheld Danny Trejo, bekend van zijn iconische rollen in o.a. Machete en From Dusk Till Dawn, is te gast tijdens de grootste Comic Con van Nederland. Eerder werden The 100-acteurs Bob Morley en Eliza Taylor en Star Wars-actrices Amy Allen en Orli Shoshan al aangekondigd als special guest tijdens het event.

Trejo draait al decennia mee in de filmwereld en is uitgegroeid tot een ware cultheld. Hij is vooral bekend van zijn rol als Razor Charlie in From Dusk Till Dawn (1996), Cuchillo in Predator (2010) en Machete in de gelijknamige franchise (2010, 2013). Ook is de acteur regelmatig te zien in kleine bijrolletjes in diverse franchises, van Star Wars spin-off The Book of Boba Fett (2021) tot comedy televisieseries als Brooklyn Nine-Nine (2017).

Danny Trejo is beide dagen van het evenement aanwezig. Bezoekers kunnen hem ontmoeten, vragen stellen tijdens de Q&A’s op het hoofdpodium, een handtekening bemachtigen en met hem op de foto. Entreetickets en tickets voor een Photobooth sessie met Danny zijn vanaf nu verkrijgbaar in de online webshop van Heroes Dutch Comic Con.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Heroes Dutch Comic Con: dutchcomiccon.com.

Nieuwe trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny

Vanaf woensdag 28 juni is Indiana Jones and the Dial of Destiny te zien in de bioscoop. De vijfde Indiana Jones-film is afkomstig van James Mangold, de man die ook bezig is om een Star Wars film over de opkomst van de Jedi te maken.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!