Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 30.10.22

Het nieuws van de afgelopen week in kaart gebracht

Er is genoeg te doen in het universum van Star Wars. Deze week zagen we niet alleen aflevering acht van Andor, maar verscheen ook een compleet nieuwe animatieserie in de vorm van Tales of the Jedi! Daarnaast brachten we nieuws over een nieuwe film die in ontwikkeling is. Maar er is nog veel meer. In deze nieuwe serie brengen we je elke zondag de nieuwtjes die onze website net niet gehaald hebben.

Lindelof + Obaid-Chinoy = film?
Ramon schreef afgelopen maandag al over het feit dat Damon Lindelof met een co-schrijver werkt aan het script van een nieuwe Star Wars film, welke door Sharmeen Obaid-Chinoy, bekend van Ms. Marvel, geregisseerd moet gaan worden. Echter, het lijkt er op dat dit de eerste komende Star Wars film gaat zijn die we in de bioscopen gaan zien. In The Hot Mic Podcast van John Rocha en Jeff Sneider, beweerde Sneider dat dit de film gaat zijn die in december 2025 moet verschijnen. Sterker nog, hij noemde een specifieke datum; 19 december 2025. Sneider was eerder degene die het nieuws naar buiten bracht dat Lindelof aan een Star Wars-project zou werken.

Vooralsnog leek het alsof de film van Taika Waititi naar deze datum zou gaan, maar aangezien hij nog druk bezig is met het bedenken van de film, lijkt het ergens logisch dat de film die al wat verder lijkt te zijn daadwerkelijk eerder gaat verschijnen. De film moet een los verhaal vertellen, maar zou bij succes vervolgen kunnen krijgen. Een nieuwe strategie binnen Lucasfilm, nu het zo lijkt te zijn dat de focus niet meer op trilogieën ligt. Daarnaast moet de film na The Rise of Skywalker spelen, maar is het geen vervolg op de Skywalker Saga. Wel zouden er personages uit deze films op kunnen dagen. Er gaan geruchten dat Daisy Ridley, de actrice die Rey speelde in de laatste trilogie, getekend zou hebben voor een nieuwe film. Of dat voor deze is, is niet bekend.

Soundtrack Tales of the Jedi verschenen
Tales of the Jedi is een nieuwe, zesdelige animatieserie welke deze week verschenen is op Disney Plus. In de serie zien we losse verhalen rondom Ahsona Tano en Jedi Master Dooku voorbij komen. Deze afleveringen smaken duidelijk naar meer, zoals je ook in de review van Ramon kunt lezen. En wil je nu meer? Dan kan dat. Kevin Kiner, de man die al sinds de Clone Wars-film de muziek van het geanimeerde Star Wars-universum op zich neemt, heeft de volledige soundtrack van de serie meteen vrijgegeven. Zo kun je deze meteen luisteren op Spotify en Apple Music. Vooral de muziek uit de Yaddle-aflevering brengt ons kippenvel.

Skeleton Crew in The Mandalorian?
Jon Favreau, de grote man achter The Mandalorian, lijkt hints te hebben gegeven over de toekomst van zijn serie. In een interview met Entertainment Weekly, waarbij hij vergezeld werd door Dave Filoni, kwam het gesprek even op Star Wars: Skeleton Crew uit, de serie die momenteel in productie is onder leiding van Jon Watts, waarvan we weten dat Jude Law een hoofdrol heeft. We weten al dat deze serie in dezelfde tijdframe gaat spelen als The Mandalorian. Favreau, nu bezig met het schrijven van seizoen 4 van de serie, gaf aan dat er best een kruising van de twee series kan bestaan. Skeleton Crew gaat over jonge personages die voor het eerst het melkwegstelsel in gaan trekken en daarin een nieuw avontuur vinden. Favreau zegt het volgende;

“It focuses on young people, it’s always good having new characters coming in, and there’s so many different genres now in Star Wars, you know you have Andor which is intrigue and a thriller, you have adventure with The Mandalorian, a samurai adventure with Ahsoka, so to have this young Amblin feeling movie, with young people seeing it [the universe] for the first time who grew up in this Star Wars world and are exposed to an adventure. The puppets, the costumes, the visuals, the world that’s being expanded upon, and now I get to write the next season of The Mandalorian with all these new characters, all these new locations and all these new creatures, so it keeps adding more and more to this cohesive group of stories being told.”

Hoewel hij geen bevestigingen geeft, zou het niet ondenkbaar zijn wanneer we The Skeleton Crew in het ‘MandoVerse’ aan gaan treffen.

Trailer LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Galactic Edition toont een hoop nieuwe personages
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is al een tijdje beschikbaar. Wij waren bijvoorbeeld bijzonder tevreden met de game. Echter, op 1 november verschijnt de Galactic Edition van het spel. Deze bevat de originele game, alle bonus personages die toen bij de uitgebreidere versie zaten en alle nieuw aangekondigde karakters om mee te spelen. Zes nieuwe ‘character packs’ worden toegevoegd aan het spel om een completere ervaring te bieden. Deze pakketten bestaan uit personages afkomstig uit Obi-Wan Kenobi, Andor, The Book of Boba Fett, The Clone Wars, Star Wars Rebels en zelfs de Disney Plus holliday special LEGO Star Wars: Summer Vacation. Wanneer je de originele game al in bezit hebt, kun je de pakketten los of in een bundel aanschaffen. Hoe dat er uit ziet? Dat zie je in de beelden.

Star Wars scoort tijdens de Saturn Awards
Elk jaar worden de Saturn Awards gehouden. Een prestigieuze prijs voor films en series in het science fiction, fantasy en horror-genre. Sinds de komst van de vele Star Wars series op Disney Plus is te merken dat deze series behoorlijk wat nominaties binnen slepen. Echter, een nominatie is leuk, de winst is nog veel leuker. Dit jaar, tijdens de 47e uitreiking van de prijzen, is Star Wars bedolven onder deze awards. Zo won Obi-Wan Kenobi drie prijzen, waaronder die voor Best Limited Event Streaming Series. The Bad Batch kreeg de prijs voor Best Animated Television Series en Ming-Na Wen won Best Actress voor haar rol als Fennec Shand in The Book of Boba Fett. De overige prijzen van Obi-Wan Kenobi gingen naar Moses Ingram voor Best Supporting Actress en Hayden Christensen voor Best Guest-Starring Performance.

Key Art voor Star Wars Celebration London onthuld
We kunnen niet wachten om in april af te reizen naar London om aldaar vier dagen te genieten van Star Wars Celebration. Hoewel er nog weinig rondom het evenement bekend is gemaakt, heeft de organisatie deze week wel het eerste promotiemateriaal naar buiten gebracht. Deze ‘Key Art’ ga je waarschijnlijk heel vaak terug zien komen tijdens Celebration. Maar met zo’n toffe visual is dat helemaal geen probleem.

Meer weten en napraten over het nieuws van deze week? Luister dan naar de komende aflevering van de Star Wars Podcast en meld je aan in onze Discord community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!