Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 30.07.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

De klassieker die vijf boeken teweeg heeft gebracht

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

De cultklassieker die Republic Commando (2005) heet heeft maar liefst vijf boeken (geschreven door Karen Traviss) en de taal van de Mandalorians geïnspireerd. Met dank aan Dave Filoni zijn enkele elementen uit de game weer canon geworden in The Clone Wars. De videoreview van de shooter die militaire schietgevechten in een squad naar het Star Wars-universum bracht is hieronder te bekijken!

Veel nieuws omtrent The Acolyte

Op o.a. Forbes is te lezen dat The Acolyte in pre-productie reeds $49 miljoen heeft gekost, wat aardig veel geld is voor een serie. Ter vergelijking: de film Rogue One was $5 miljoen goedkoper in preproductie en The Last Jedi was slechts 17% duurder in dezelfde productiefase. Dit zegt nog weinig over de uiteindelijke kosten van de serie, maar geven wel een indicatie van hoeveel geld Disney bereid is geweest om in deze serie te investeren en dus ook hoe belangrijk ze deze vinden.

Een ander interessant nieuwtje omtrent The Acolyte is dat naast Matrix-ster Carrie-Anne Moss (die al eerder was aangekondigd als castlid) nu ook haar co-ster uit die franchise Keanu Reeves gecast zou zijn in een cameo voor de serie. Dit is voor de fans natuurlijk meer dan genoeg reden om enthousiast te raken, aangezien Reeves al jaren door fans wordt gecast als de live-action vertolking van Darth Revan, een van de Sith Lords uit het Old Republic-tijdperk.

Tot slot weet Bespin Bulletin te vermelden dat de serie naar alle waarschijnlijkheid ergens in de lente op Disney+ te zien zal zijn. Dat is het huidige plan, althans. Natuurlijk kan de staking die momenteel in Hollywood gaande is daar nog roet voor in het eten gooien en bovendien is er vanuit Disney nog niets gecommuniceerd behalve dat we de serie ergens volgend jaar te zien zouden moeten krijgen.

Wat weten we van Star Wars Outlaws?

Aangezien het qua Star Wars nieuws een wat rustige week is, delen we graag met jullie onderstaande livestream die Bas en Ramon op maandag hielden over de game Star Wars Outlaws, de open-wereld game die in 2024 moet verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!