Star Wars nieuws
Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 30.04.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Begun the Clone Wars has!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Het was misschien wel de beste manier om een game als Star Wars: The Clone Wars aan te kondigen. Niemand minder dan één van de belangrijkste Jedi in het universum sprak de iconische woorden uit. Woorden die lieten smachten naar meer, die onze interesse wisten aan te wakkeren. ‘Begun, the Clone War has…” Nadat Attack of the Clones in de bioscopen verscheen en mensen eindelijk liet zien wat die Clone Wars waren (aangezien Obi-Wan ze vijfentwintig jaar eerder al noemde in A New Hope) was het aan gamers om deze oorlog daadwerkelijk uit te vechten. The Clone Wars was nog geen animatie serie, Ahsoka bestond nog niet. Het was net na de release van de film. LucasArts en Pandemic Studios wisten alles op alles te zetten om dit onvertelde verhaal naar de fans te brengen. Een game gebaseerd op de film, maar die juist dieper in ging op de materie? Dat is exact wat The Clone Wars is!

Gerucht: Star Wars film met Rey zou oorspronkelijk 60 jaar na The Rise of Skywalker afspelen

Volgens journalist Jeff Sneider, die het in het verleden vaker bij het goede eind heeft gehad, zou de film met Rey die op Star Wars Celebration is aangekondigd oorspronkelijk veel later afspelen dan nu het geval is. Het idee zou zijn geweest om de film maar liefst zestig jaar na The Rise of Skywalker af te laten spelen, waarbij Rey een tweetal Jedi (een man en een vrouw, beiden personen van kleur) zou trainen. Gezien de leeftijd van Rey in deze film (ze zou in dat geval ouder dan 80 jaar moeten zijn) zou Daisy Ridley natuurlijk geen overtuigende castingkeuze zijn en zou men o.a. Helen Mirren op de wensenlijst hebben gezet, ook al is Mirren nooit daadwerkelijk benaderd voor de rol.

Zoals we inmiddels weten is het allemaal anders gelopen en zal de film zich nu ongeveer vijftien jaar na de laatste sagafilm afspelen, waarbij Ridley wederom de rol van Rey zal vertolken. Wanneer de film uitkomt is niet bekend, al staat de eerstvolgende Star Wars film voor december 2025 gepland. De film wordt geschreven door Steven Knight (oorspronkelijk door Damon Lindelof) en geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy.

Lindelof geeft aan door Lucasfilm gevraagd te zijn om te vertrekken bij zijn Star Wars filmproject

Damon Lindelof, die onlangs meermaals te kennen heeft gegeven al sinds 1977 Star Wars fan te zijn, was de afgelopen periode druk met het schrijven aan zijn Star Wars-film en zag zijn versie van de film uiteindelijk door zijn neus geboord worden. Het lijkt erop dat er sprake is geweest van enkele creatieve meningsverschillen; volgens eerdere geruchten zou dit te maken hebben met de regisseurskeuze en wellicht ook omdat Lucasfilm ervoor opteert een Rey-film met Daisy Ridley te maken die zich relatief kort na The Rise of Skywalker afspeelt. Aan Esquire vertelt Lindelof dat hij wel degelijk betrokken was bij de Star Wars film en uiteindelijk is gevraagd om het project te verlaten, oftewel vriendelijk van het project is afgezet door Lucasfilm.

Zesde Young Jedi Adventures-short vrijgegeven

Met nog een paar dagen totdat de serie van start gaat op Disney+, brengt Lucasfilm deze week alweer de zesde korte video rondom Young Jedi Adventures uit op YouTube. Wanneer Taborr en zijn groep piraten de Kublop Springs markt compleet de vernieling in willen werken, is het aan Kai, Lys en Nubs om actie te ondernemen. Naast de YouTube-release zijn de zes shorts ook uitgebracht op Disney+. Vanaf 4 mei is de serie zelf daar ook te streamen.

Nieuwe karakterposters voor Young Jedi Adventures

Young Jedi Adventures verschijnt vanaf 4 mei op Disney+ en middels eerder verschenen shorts op YouTube (inmiddels ook op Disney+ te zien) werden de hoofdpersonages al aan ons geïntroduceerd. Nu hebben ze ook elk hun eigen poster gekregen.

Carrie Fisher krijgt eindelijk ster op Hollywood Walk of Fame

Aanstaande 4 mei, May the Fourth voor de liefhebbers van Star Wars, krijgt Carrie Fisher een ster op de Walk of Fame. Hiermee komt ze bij haar collega’s Harrison Ford en Mark Hamill te liggen. Haar ster zal de 2754e zijn op de Hollywood Walk of Fame in de ‘Motion Pictures’-categorie. Over de locatie van de ster vertelde Ana Martinez, Producer van de Hollywood Walk of Fame het volgende:

I am happy to add that her star is just a few feet away from the star of Mark Hamill and across the street from the star of her legendary mother Debbie Reynolds.

In voorbereiding op het plaatsen van de ster publiceerde de Walk of Fame de volgende tekst.

Actress, writer and daughter of Debbie Reynolds and Eddie Fisher made her film debut in Shampoo and went on to become a cultural icon playing Princess Leia in the original Star Wars trilogy. Since then, she graced the film screen in such hits as When Harry Met Sally, Hannah and Her Sisters and The Blues Brothers, to name a few. Her television credits include Laverne & Shirley, Sex and the City and 30 Rock, for which she received an Emmy nomination.

Fisher’s bestselling novel, Postcards from the Edge, netted her the Los Angeles Pen Award for Best First Novel. Fisher penned the Postcards screenplay for the Oscar-nominated film, starring Shirley MacLaine and Meryl Streep. Three novels and two memoirs have followed: Delusions of Grandma, Surrender the Pink, The Best Awful, Wishful Drinking and Shockaholic. Fisher performed her one-woman stage version of Wishful Drinking on Broadway, which went on to be filmed for HBO and nominated for an Emmy Award.

Luke traint Cal Kestis in de aanloop naar de release van Star Wars Jedi: Survivor

Zoals jullie waarschijnlijk zullen weten is afgelopen vrijdag de game Star Wars Jedi: Survivor eindelijk uitgekomen voor PC, Xbox Series X|S en PlayStation 5. Ter promotie van de game is een leuk filmpje online verschenen van Mark Hamill (Luke Skywalker) die Cameron Monaghan (Cal Kestis) leert hoe hij een Jedi moet zijn. Grappig detail is overigens dat beide acteurs tevens de rol van de Joker hebben gespeeld: nu zijn ze samen twee Jedi en Jokers!

Anakin Skywalker verschijnt vanaf 2 mei in Fortnite

Fortnite krijgt wederom een gloednieuwe en niet eerder verschenen Star Wars skin, dit keer zowaar niet één die is gebaseerd op de serie Andor of The Mandalorian, maar simpelweg de Chosen One: Anakin Skywalker zoals hoe hij eruitzag in Revenge of the Sith (2005).

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!