Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 29.01.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Speel en leer met Yoda, Anakin, Jar Jar en Darth Maul!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Recentelijk is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace, tot aan de overname van Disney kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week zijn we aanbeland bij een game uit de stallen van Lucas Learning. Voor de allerkleinste Padawans onder ons is Early Learning Activity Center een fijn avontuur waar niet alleen gespeeld, maar ook geleerd kan worden!

Opnames voor stuntcrew Skeleton Crew zijn voltooid

Waar alle focus momenteel op The Bad Batch, het komende derde seizoen van The Mandalorian en Ahsoka lijkt te liggen, kunnen we melden dat Lucasfilm inmiddels de volgende serie volledig gefilmd heeft qua stuntwerk. Skeleton Crew, een serie waar nog weinig over duidelijk is, is klaar met de stuntopnames, zo bevestigde stuntcoördinator George Cottle in een filmpje op Twitter. Echter, deze Tweet was voorbarig en hij moest deze meteen verwijderen van Disney. Gelukkig is het internet snel genoeg en bestaan de beelden nog steeds (zie hieronder).

De serie speelt zich af in dezelfde tijd als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Ahsoka en gaat over en groep kinderen die verdwaald raken in het Star Wars universum. De regie ligt in handen van Jon Watts, de man die eerder verantwoordelijk was voor de laatste drie Spider-Man-films. Hij zal nog enkele kleine ‘pick-ups’ filmen in de komende maand om zo de opnames echt geheel af te ronden. De serie moet dit jaar nog te zien zijn op Disney+.

Star Wars-componist John Williams krijgt documentaire en Oscar-record

Onlangs vertelden we je dat John Williams, het genie achter de muziek van Star Wars, nog lang niet klaar is met het schrijven van soundtracks voor films. De componist wordt nu extra in het zonnetje gezet, want er is een documentaire over hem in de maak. De productie hiervan is nog in een vroeg stadium, maar is in handen van niemand minder dan Steven Spielberg.

De documentaire zal worden gemaakt door Spielbergs productiebedrijf Amblin TV. Ook Ron Howard (regisseur van Solo: A Star Wars Story is betrokken bij het project. Kort nadat dit nieuws bekend werd gemaakt, werden in de Verenigde Staten ook de jaarlijkse nominaties voor de Academy Awards (ook wel bekend als de Oscars) bekendgemaakt. Voor zijn werk aan de Spielberg-film The Fabelmans sleepte Williams een nominatie in de wacht. Met zijn respectabele leeftijd van 90 jaar is hij hiermee in één klap de oudste genomineerde in de geschiedenis geworden.

Daisy Ridley keert graag terug naar Star Wars

Tijdens het Sundance Film Festival, waar actrice Daisy Ridley haar film Sometimes I Think About Dying promoot, werd haar een vraag gesteld rondom haar toekomst in de Star Wars-franchise. Ridley bracht Rey tot leven in The Force Awakens, The Last Jedi en The Rise of Skywalker. Nadat ze aangaf dat ze blij was om te zien dat er steeds meer vrouwen in belangrijke posities zitten (duidelijk refererend naar Amandla Stenberg wie de hoofdrol speelt in de komende Star Wars-serie The Acolyte, werd haar gevraagd of ze terug zou willen keren als Rey.

I mean, I’m open to a phone call. I’m looking for employment!

Ook Alden Ehrenreich geïnteresseerd om terug te keren als Han Solo

Niet alleen Daisy Ridley, maar ook Alden Ehrenreich – de acteur die de rol van Han Solo vertolkte in Solo: A Star Wars Story heeft aangegeven open te staan om terug te keren naar Star Wars als de schietgrage smokkelaar: “The story that I did, I really got to be Han Solo at the end. That’s kind of the arc of the story, which I thought was well done. That’s the fun part. That’s the guy that’s the most fun to be. I’d be very happy to, but who knows.” Vooralsnog is er niets bekend over plannen voor een mogelijk vervolg op de film, hetzij een nieuwe film of een serie op Disney+. Sterker nog, ingevlogen regisseur Ron Howard zei onlangs dat alle geluiden omtrent een vervolg compleet door fans gevoed wordt en geen enkele grond van waarheid bevat.

Linus Mosk uit Andor keert niet terug voor het tweede seizoen

Alex Ferns, de acteur die Linus Mosk speelde in de serie Andor, heeft op Twitter aangegeven niet terug te keren voor een tweede seizoen. Hoewel hij dit wel graag had gewild, hebben de schrijvers van de show geen nieuwe rol voor het karakter Mosk weggelegd die tijdens het eerste seizoen voornamelijk scènes had met Syril Karn, gespeeld door Kyle Soller. Ferns voegde eraan toe dat hij veel plezier had in het spelen van dit personage en dat hij hoopt dat de kijkers er ook van hebben genoten.

“Weird Al” Yankovic over Star Wars in Gizmodo-interview

Je kent zanger/performer “Weird Al” Yankovic wellicht van zijn hits Yoda en The Saga Begins, of van zijn rol in LEGO Star Wars: Summer Vacation. Naar aanleiding van de release van het boek The Illustrated Al: The Songs of “Weird Al” Yankovic werd hij geïnterviewd door Gizmodo. In dit gesprek liet hij een paar interessante dingen los over zijn connectie met Star Wars.

Zo vertelt hij onder andere dat de songtekst van The Saga Begins is samengesteld uit geruchten die vóór de release van The Phantom Menace rondzwierven op het internet. Ook leren we dat hij erg trots is op cosplay-organisatie The 501st Legion, waarvan de leden hem op het podium vergezellen wanneer hij zijn Star Wars-hits live ten gehore brengt. Jammer genoeg denkt Yankovic dat er (ondanks zijn liefde voor de saga) geen nieuw Star Wars-nummer meer aan zit te komen, simpelweg omdat de franchise dan teveel de boventoon zou voeren in zijn gevarieerde repertoire.

Bas van Dun behaalt eindelijk 100% in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Legendarische YouTube-ster, game-specialist en Podcast-celebrity Bas van Dun heeft na maanden eindelijk LEGO Star Wars: The Skywalker Saga volledig uitgespeeld. Bij zijn eerste playthrough kwam hij een bug tegen waardoor een bepaald spelonderdeel niet werd geregistreerd. Hierdoor was het voor hem onmogelijk om alle achievements in de game te behalen. Er is over geklaagd, geruzied en gehuild, maar er kwam maar geen patch uit om de bug te verhelpen. Van Dun was dus genoodzaakt om de game opnieuw te starten en alles opnieuw te spelen. Iets wat gezien de kwaliteit van de game gelukkig geen heel grote straf was, al had het slachtoffer in kwestie de extra tijd liever besteed aan andere games. Dankzij deze prestatie kan het kanaal #🎮・legostarwars in de Discord-server van Star Wars Awakens eindelijk worden opgeheven.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!