Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 28.05.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. 

Een alternatieve blik op Revenge of the Sith!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat de alternatieve versie van Revenge of the Sith in de spotlight.

De Clone Wars begonnen uiteraard pas op het einde van Attack of the Clones, de animatieserie bestond nog niet en Episode III was een zekerheid. Het gat tussen de twee films kon daarom makkelijk opgevuld worden met nieuwe avonturen waarin de Jedi hele legers aan mochten sturen om de opkomende dreiging tegen te gaan. In The New Droid Army wordt Anakin er op uitgestuurd om te kijken of de geruchten rondom een nieuw type droid waar zijn. Deze droid zou niet alleen veel krachtiger zijn dan de gemiddelde Battle Droid, maar ook nog eens helemaal opgewassen tegen de krachten van een lichtzwaard.

We vieren veertig jaar Return of the Jedi op een originele manier

Afgelopen week was het veertig jaar geleden dat Return of the Jedi voor het eerst verscheen. Het einde van de originele trilogie was in 1983 een feit, maar de film zorgde voor bijzonder veel inspiratie bij diverse creatieve geesten. Om ons gaming kanaal op YouTube kracht bij te zetten brachten we dan ook een video uit waarin we het einde van de film opnieuw hebben gemonteerd, dit keer volledig aangevuld met beelden uit de vele videogames die sinds die film zijn verschenen.

Gerucht: Temuera Morrison keert terug als Rex in Ahsoka

Volgens One Take News zou Temuera Morrison terugkeren als Rex in Ahsoka. Neem dit nieuws vooral met een korreltje zout, want de bron heeft nog geen feilloze reputatie ontwikkeld. De gedachte dat Morrison in de serie te zien zal zijn als Rex, een andere clone of Boba Fett is wel een aannemelijke. Zeker in een serie die ons wellicht verschillende tijdperken gaat laten zien. Gezien de geruchten van flashbacks, waarin ook Hayden Christensen te zien zou zijn, lijkt een verschijning van Captain Rex ten tijde van de Clone Wars echter geen slechte gok en bovendien is het iets waar de fans al langer om vragen.

Komt Ubisoft’s open wereld Star Wars game volgend jaar al?

Hoewel niets officieel bevestigd is, kwam de game van Ubisoft deze week in het nieuws wegens een mogelijke releaseperiode. De game, origineel aangekondigd in 2021, zou volgens nieuwe informatie eerder kunnen verschijnen dan we misschien hadden verwacht. Volgens Kotaku heeft Ubisoft, na een slechte periode, laten weten dat er enkele grote titels gaan verschijnen. Niet alleen Assassin’s Creed Mirage en Avatar: Frontiers of Pandora, maar ook de Star Wars-titel van Massive.

Hoewel er nog geen releasedatum is, lijkt Ubisoft volgens Kotaku te hinten naar een release in het fiscale jaar 2025, wat van april 2024 tot maart 2025 loopt. Zelf zetten we heel wat vraagtekens bij deze tijdspanne, aangezien dezelfde ontwikkelaar momenteel druk bezig is met het eerder genoemde Avatar: Frontiers of Pandora. Ubisoft geeft op 12 juni een presentatie. Mogelijk weten we dan meer.

Ming-Na Wen krijgt ster op Hollywood Walk of Fame

Actrice Ming-Na Wen, bij Star Wars-fans ook wel bekend als Fennec Shand, krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame. Dat maakte de organisatie achter de sterrenreeks afgelopen week bekend. Ze wordt geëerd voor haar “iconische carrière”. Ming-Na Wen is ook bekend door haar stemmenrol als Mulan, waarmee ze volgens de organisatie “vrouwen overal inspireerde om hun innerlijke krijger te omarmen”.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!