Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 27.08.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Het was een grote Star Wars week, met de release van de eerste twee afleveringen van Ahsoka.

Het vervolg dat iedereen wilde maar niemand om vroeg…

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. In het tweede seizoen van de serie bespreekt Bas elke game die gelanceerd is tussen de release van The Phantom Menace (1999) en de overname van Disney (eind 2012). Abonneer je snel op het kanaal om geen video te missen!

Tijdens de ontwikkeling van Republic Commando was een vervolg al in de planning. Imperial Commando, zoals de game zou gaan heten, mocht helaas het daglicht nooit zien. Het vervolg kwam nooit verder dan wat plannen en concept art. Toch verscheen er in 2005 alsnog een vervolg op de Xbox-hit. Echter, niet zoals spelers gehoopt hadden.

Pre-orders The Mandalorian op Blu-ray vanaf morgen beschikbaar

Fans kunnen vanaf morgen seizoenen 1 en 2 van The Mandalorian op 4K Ultra HD en Blu-ray voorbestellen. Star Wars: The Mandalorian: The Complete First Season en Star Wars: The Mandalorian: The Complete Second Season verschijnen op 12 december 2023, waarbij elke collectie is in Steelbook-verpakkingen.

Dit is de eerste fysieke release van de Disney+ serie en beide sets zitten boordevol nieuwe extra’s en verrassingen, waaronder originele box art van Attila Szarka, concept art-kaarten en nog nooit eerder vertoonde featurettes.

The Mandalorian
De (4K) Blu-rayversies van The Mandalorian verschijnen op 12 december in de VS.

Destination D23 livestream op 9 september

De panels van Destination D23, dat dit jaar logischerwijs in het teken zal staan van 100 jaar Walt Disney, hebben vooralsnog weinig met Star Wars te maken. Wellicht dat we op het panel van de belangrijkste parken met Josh D’Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products en speciale gasten, en 100 Years of Classic Characters: Unforgettable Stories gepresenteerd door Ashley Eckstein toch iets over Star Wars’ aanwezigheid in de parken te horen krijgen.

Let op, dit is iets anders dan de D23 Expo waarop we regelmatig Star Wars nieuws te horen hebben gekregen. D23 Expo is gefocust op de entertainment die alle Disney IP’s te bieden gaan hebben de komende jaren en Destination D23 gaat vooral over de parken, de imagineers en legendarische Disneypersonages. Hoe dan ook, de panels zullen live te volgen zijn via YouTubeFacebook of D23.com/DestinationD23.

Ahsoka: Rebel Crew featurette

Dark Forces Remaster aangekondigd tijdens Gamescom

Star Wars: Dark Forces, de allereerste titel die de galaxy far, far away naar het domein van first-person shooter games bracht, krijgt een remaster voor moderne consoles. Tijdens de Gamescom, die afgelopen week wederom in Keulen gehouden werd, onthulde Nightdive Studios (die onlangs oudere FPS-titels zoals System Shock en Quake II heeft geremasterd) een van de meest iconische Star Wars-games uit het LucasArts-tijdperk zal remasteren. Cutscenes van Dark Forces worden geremasterd om 3D-modellen en geïllustreerde personages te bevatten in plaats van geanimeerde sprites. Hoewel de visuele aspecten van de gameplay niet ingrijpend zijn veranderd, heeft Nightdive’s Kex Engine ervoor gezorgd dat de visuals kunnen worden opgeschaald naar een 4K-resolutie, gameplay van 60 frames per seconde, ondersteuning voor breedbeeld en de mogelijkheid om je besturing beter aan te passen aan je voorkeursstijl van spelen.

Dark Forces kwam uit in 1995, rond de tijd dat first-person shooter-titels bekend stonden als “Doomklonen”, naar de Doom-serie die id Software in 1993 pionierde en zijn vervolg Doom II: Hell on Earth in 1994. Hoewel het geen multiplayercomponent had, verbeterde Dark Forces nog steeds zijn spirituele voorganger doordat het elementen bevatte zoals met stem geacteerde cutscenes, meer dynamische omgevingen (zoals kaarten met meerdere verdiepingen) en zelfs de mogelijkheid om omhoog en omlaag te kijken – functies die het lieten opvallen tussen zijn vroege concurrenten in het opkomende genre. Meer weten over Dark Forces? Lees dan hier onze review of bekijk deze hier beneden in videovorm.

Ahsoka zit in Fortnite

Fortnite heeft een trailer uitgebracht voor hun aankomende seizoen, Last Resort, dat een thema heeft gebaseerd op overvallen. Hoewel Ahsoka geen verschijning maakt in de trailer, is ze wel te zien in de promotionele afbeelding voor het seizoen. Aangezien Ahsoka verbonden is aan de battle pass, is de enige manier om het personage te verkrijgen door de pass aan te schaffen met in-game valuta (vbucks) die je kunt kopen in de Fortnite-winkel. Ahsoka zal niet beschikbaar zijn in de winkel, dus als je deze battle pass mist, zul je Ahsoka niet meer kunnen kopen. Fortnite en Lucasfilm hebben eerder deze methode gebruikt, waarbij zowel Din Djarin als Darth Vader eerder aan battle passes waren gekoppeld, wat betekent dat deze personages niet opnieuw gekocht kunnen worden. Nadat je de battle pass hebt aangeschaft, kun je ervaringspunten verdienen om niveaus omhoog te gaan en de beloningen van de battle pass te verdienen, waaronder de Ahsoka Tano-skin. Inmiddels is bekend dat Ahsoka over 5 weken middels het voltooien van een questline te ontgrendelen zal zijn.

Hasbro Pulse Star Wars Fanstream Event op dinsdag

Aanstaande dinsdag om 17:00 Nederlandse tijd zal Hasbro hun nieuwe Star Wars producten uit de doeken doen. We kunnen nieuwe aankondigingen en pre-orders verwachten die (grotendeels) natuurlijk rondom de gloednieuwe serie Ahsoka gaan draaien.

Speeldemonstratie van Star Wars: Unlimited

Bordspeluitgever Fantasy Flight Games heeft een eerste gameplay demonstratie van het aankomende kaartspel Star Wars:Unlimited getoond. Unlimited is een snelle, dynamische game die zowel gemakkelijk te leren als strategisch diepgaand is. De game is de afgelopen drie jaar al in ontwikkeling en fans kunnen uitkijken naar een regelmatig releaseschema van drie sets per jaar. Met name het gegeven dat er voor deze game compleet nieuwe art wordt ontwikkeld die nog niet eerder gebruikt is, inclusief verschillende variants voor dezelfde kaarten zal het hart van menig kaartverzamelaar doen kloppen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!