Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 26.11.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; hierin deelt de redactie het recente Star Wars nieuws dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft deze editie wat langer op zich laten wachten dan normaal gesproken, waarvoor excuses.

Hollywoodstaking opgeheven

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de staking in Hollywood inmiddels tot een eind is gekomen, waardoor de vele Amerikaanse tv- en filmproducties weer op gang kunnen komen. Natuurlijk heeft dit ook voor Star Wars positieve gevolgen, waarvan in de afgelopen dagen gelijk al het een en ander over naar buiten kwam. Hieronder delen we met jullie de hoogtepunten:

Daisy Ridley is enthousiast over het verhaal van haar aankomende Star Wars-film

Op Star Wars Celebration kondigde Lucasfilm aan dat Daisy Ridley zal terugkeren als Rey in een nieuwe film die zich vijftien jaar na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker (2019) zal afspelen. In gesprek met Collider geeft de actrice aan dat het verhaal voor haar nieuwe Star Wars-film niet is wat ze had verwacht, maar dat ze het wel heel cool vindt. Daar voegt ze aan toe dat ze het script nog niet heeft gelezen en kennis heeft van het verhaal van welgeteld één film, maar dat dit niet per se betekent dat het slechts bij één film zal blijven.

“I know the storyline for one film. That’s not to say that that’s all it is, but that’s what I was told about. And I imagine it will be the next film, I think. I mean, again, I don’t know, post strikes and everything, how quickly everything will start up again. But yes, so far, I know the story of one film and I think people will be very excited. The story is really cool. I’m waiting to read a script because, obviously, I don’t have any other updates. It’s not what I expected, but I’m very excited.” – aldus Daisy Ridley tegenover Collider.

Tot slot verwacht ze dus dat haar film de eerstvolgende Star Wars-film in de bioscoop zal gaan worden, al hangt het ervan af hoe snel de verschillende projecten weer op stoom gaan komen. Zo zijn o.a. Dave Filoni, Shawn Levy en Taika Waititi (daarover straks meer) ook bezig met de voorbereiding van hun eigen Star Wars film. Mocht het inderdaad kloppen dat dit de eerstvolgende Star Wars-film wordt, dan weten we ook dat die momenteel gepland staat voor een release in mei 2026.

Drie live-action Star Wars series gepland voor 2024

Nu de Sint weer in het land is komt het einde van 2023 met rasse schreden dichterbij. Wat we in 2024 op Star Wars gebied mogen verwachten was voor de oplettende fan al wel een tijdje duidelijk: de serie Skeleton Crew zou oorspronkelijk in december van dit jaar lanceren, maar zal nu waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 uitkomen. Vervolgens krijgen we The Acolyte vermoedelijk later in de lente van 2024 en zal het tweede seizoen van Andor naar verwachting in het najaar van 2024 verschijnen.

Zolang Lucasfilm/Disney echter niets loslaten over de daadwerkelijke releaseperiodes van deze series blijft het onzeker of deze releaseperiodes gehaald gaan worden. En over een vervolg op series zoals The Bad Batch en Visions is het vooralsnog ook erg stil, al lijkt het logisch dat ook hier sprake is van vertraging naar aanleiding van de staking die Hollywood maandenlang heeft gegijzeld.

Taika Waititi neemt de tijd om het gevoel van de originele films terug te brengen met zijn Star Wars-film

Taika Waitit verscheen onlangs bij de The Kelly Clarkson Show om zijn nieuwste film Next Goal Wins te promoten, waar hij aan het eind van het segment ook even gevraagd werd naar zijn Star Wars-film. In zijn reactie benadrukte hij zijn ambitie om recht te doen aan de originele films en noemde daarbij expliciet The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Hij voegde eraan toe dat hij zich niet gaat haasten, maar dat de film zeker onderweg is.

In een ander interview met Entertainment Tonight gaf Waititi onlangs aan dat hij nog met vier (!) andere filmscripts bezig is voordat hij verder zal werken aan zijn Star Wars-film. Wat dat betreft is het aannemelijk dat zijn Star Wars film nog een flink aantal jaren van ons is verwijderd.

“Yeah, I’ve been developing that for a few years with them [Lucasfilm]. But, with any film, they want it particular, and it’s something I want to get right, so I don’t want to rush it. I’m just going to bubble along the side. It’s exciting. I want to capture the joy and entertainment of those early ones, like Empire Strikes Back and Return of the Jedi, all those ones. So I’m just trying to figure that out, but it’ll happen.” – Taika Waititi (vanaf 10:35 in de video)

Een tweede seizoen van Ahsoka is een mogelijkheid, maar geen zekerheid

Enkele dagen na de bevestiging dat Dave Filoni is gepromoveerd tot Chief Creative Officer laat hij aan Entertainment Weekly weten dat er nog steeds een plan is omtrent de verschillende plotlijnen die in Ahsoka zijn neergezet, maar dat het ook niet zo simpel is om de productietijdlijn even te herhalen voor een tweede seizoen.

“I’ve set up several threads that can continue. If not, I feel like, ‘well, at least I got Ezra home’, and that was really important. But there’s always a plan. I hope one day we’ll see it. It could be very cool, but it took a while to get Ahsoka done, so you never know. Always in motion is the future.” – Dave Filoni

Filoni is natuurlijk tegelijkertijd ook druk met pre-productie voor zijn eigen film die zich net als de serie Ahsoka binnen de MandoVerse moet afspelen. De geruchten fluisteren dat die film in december 2026 zou moeten verschijnen, slechts iets meer dan een halfjaar na de Star Wars film waarin Daisy Ridley terugkeert als Rey.

Jedi: Survivor en Star Wars Outlaws genomineerd voor The Game Awards

Afgelopen maandag werden de nominaties bekendgemaakt voor The Game Awards, een jaarlijkse prijzenshow om de beste prestaties op het gebied van videogames te vieren. Dit wordt gedaan door verschillende categorieën uit te lichten, zoals beste game, beste RPG, beste muziek, enzovoorts. Uiteraard kwam de Star Wars hierbij voorbij: Jedi: Survivor werd allereerst genomineerd in de categorie Best Action/Adventure (het genre waarin vechten, reizen en puzzelen centraal staan). Cameron Monaghan, de hoofdrolspeler van deze game, werd ook nog eens genomineerd voor Best Performance voor zijn rol als Cal Kestis. De nominatie op zich is al een hele prestatie, want hij moet het hierbij opnemen tegen acteerkanon Idris Elba. Grappig genoeg is dat ook acteur Yuri Lowenthal is genomineerd. Hem kennen we nog als stemacteur uit The Bad Batch (Benni Baro) en Rebels (Jon Vander).

Een andere Star Wars-titel viel ook op tussen de genomineerden, maar het was geen titel die al uit is: Star Wars Outlaws staat tussen de genomineerden voor Most Anticipated Game! Niet gek, want deze titel wist al indruk te maken door de verschillende promotiebeelden die inmiddels al zijn uitgekomen. Outlaws moet het onder andere opnemen tegen Final Fantasy VII Rebirth en Hades II.

The Holiday Special documentaire verschijnt op 5 december

De Star Wars Holiday Special is heeft een legendarische cultstatus verworven binnen de Star Wars-fandom, waarbij zowel fans als de makers het erover eens zijn dat het als dieptepunt valt te bestempelen. Documentairemakers Jeremy Coons en Steve Kozak besloten om een docu te maken over deze special, die op 5 december zal verschijnen op Blu-ray en in de digitale stores.

Kozak heeft als aanvulling op de docu ook een boek uitgebracht, dat afgelopen woensdag uitkwam. Nieuwssite Gizmodo mocht een kort hoofdstuk uit het boek publiceren, waarin duidelijk wordt gemaakt wat een verschrikking het filmen van deze special moet zijn geweest.

In de studio was het meer dan 38°C en het zag er niet naar uit dat dit zou verbeteren. In het zuiden van Californië hadden de meesten rond deze periode prima airconditioning, maar vanwege de herrie die deze apparaten veroorzaakten, werden ze tijdens de opnames uitgeschakeld. Verzengende studiolampen werden gericht op figuranten met maskers, die hierbij hun hoofd verbrandden of de binnenvoering van hun maskers urenlang aan hun hoofd voelden vastsmelten. Hun zicht werd ook nog eens belemmerd door het zweet dat van hun voorhoofd in hun ogen druppelde, wat hen gedurende de hele shoot verblindde.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!