Kathleen Kennedy

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 26.11.2022

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Elk weekend delen wij in HoloNet Gemist het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Lees verder voor het Star Wars nieuws van de afgelopen week!

Gerucht: opnames nieuwe Star Wars film gaan begin 2023 van start

Bespin Bulletin geeft aan dat de opnames voor de eerstvolgende Star Wars film (2025) al op korte termijn lijken te gaan beginnen. Rond april-mei zou er in Pinewood Studios in Londen aan de sets worden gebouwd, zodat filmen volgend jaar van start kan gaan. Waar lange tijd werd gedacht dat het om Taika Waititi’s film zou gaan die in 2025 uit moet gaan komen, lijkt het langzamerhand erop te wijzen dat het de film van Damon Lindelof betreft. Wellicht horen we meer over de eerstvolgende Star Wars film op Star Wars Celebration, dat van 7-10 april 2023 plaatsvindt in Londen.

Gerucht: Kathleen Kennedy vertrekt in 2023 bij Lucasfilm?

De toekomst van Kathleen Kennedy, President van Lucasfilm, staat bij een groep fans al jaren ter discussie. Ondertussen heeft Disney echter meermaals hun vertrouwen uitgesproken in Kennedy en werd haar contract eind 2021 nog verlengd tot 2024. Of haar dienstverband daarna nog doorloopt is onduidelijk, al schijnen sommige sites te beweren dat zij weten dat dit niet het geval zal zijn. Wie zou jij een goede vervanger vinden van Kennedy, mocht het waar blijken te zijn?

Meer nieuws over The Mandalorian op Braziliaanse Comic Con

De organisatie achter de Braziliaanse Comic Con heeft bekendgemaakt dat Lucasfilm aanwezig zal zijn en nieuws zal delen met betrekking tot Indiana Jones en The Mandalorian. Het lijkt aannemelijk dat we hier de releasedatum te horen gaan krijgen, mocht The Mandalorian inderdaad op schema lopen voor een release in februari. Verder wordt verwacht dat we nog een officiële trailer gaan krijgen voordat de serie uitkomt, maar de huidige consensus is dat we die niet eerder dan rond de Kerst hoeven te verwachten.

Andor seizoen 2 begint een jaar na het einde van seizoen 1

Tony Gilroy, schrijver van Andor, heeft in een interview met Collider aangegeven dat er een jaar tijd zal zitten tussen het eerste en tweede seizoen van de veelbesproken serie. Niet alleen dat, maar er zal ook in de tussentijd veel gebeurd zijn in het verhaal. Dit is natuurlijk interessant, omdat het andere media ruimte biedt om (een deel van) deze verhalen te vertellen in bijvoorbeeld een boek en/of comics. Ook valt het te verwachten dat Cassian Andor bij aanvang van het tweede seizoen een bekend gezicht zal zijn binnen de Rebellion, aangezien veel ‘collegae’ dan al van hem zullen hebben gehoord. Het tweede seizoen van Star Wars: Andor is deze week begonnen met de opnames en zal naar verwachting in 2024 te zien zijn op Disney+.

Rian Johnson ziet het maken van een Disney+-serie wel zitten

De regisseur van The Last Jedi is geïnterviewd door The Hollywood Reporter. Dit was in eerste instantie naar aanleiding van de film Glass Onion (het vervolg op Knives Out) en de aankomende serie Poker Face. Tijdens het interview kwam uiteraard ook Star Wars ter sprake, waarover Johnson interessante dingen wist te zeggen. Op de stelling dat zowel Johnson en Lucasfilm zich momenteel bovenmatig focussen op tv-series en de vraag of er een Star Wars-serie zou zijn die de regisseur zou willen maken, antwoordde hij het volgende:

“Het maakt me niet uit wat het is, Star Wars wil ik altijd doen! Als ik een idee zou hebben waar ik enthousiast van word en het zou beter werken als een show dan als film, dan zou ik het op die manier doen. Op dit moment zitten we klem tussen de producties van Glass Onion en Poker Face. Maar ik spreek regelmatig af met Kathleen Kennedy om even bij te kletsen, dus wie weet? Het maken van The Last Jedi was de mooiste tijd van mijn leven, dus de betrokkenheid bij een mogelijke volgende Star Wars-productie zou me heel blij maken!”

In Memoriam: Greg Bear (1951-2022)

Onlangs werd bekend dat schrijver Greg Bear is overleden. In Star Wars-kringen was de auteur bekend van één enkele titel, namelijk het boek Star Wars – Rogue Planet uit 2000. In de tijd dat dit boek uitkwam, was het een opvallende titel binnen de Expanded Universe (dit waren alle verhalen rondom de Star Wars films, die inmiddels bekend zijn onder de verzamelnaam Legends). Dit kwam doordat het de eerste originele roman was die in het prequel-tijdperk afspeelde, en tevens als prequel fungeerde van de bekende boekenreeks The New Jedi Order. Naast deze titel heeft de auteur in totaal meer dan vijftig boeken geschreven en was tevens bekend als één van de oprichters van de San Diego Comic Con. Greg Bear overleed aan complicaties van een operatie en liet zijn vrouw en twee dochters achter.

Rogue Planet

Kledingmerk Columbia lanceert nieuwe Star Wars-lijn

Columbia Sportswear is een Amerikaans kledingmerk dat bekend staat om hun hoge kwaliteit kleding voor buitenactiviteiten. Een tijd geleden kreeg het bedrijf de Star Wars-licentie om op de franchise gebaseerde kleding te mogen produceren. Net als voorgaande jaren brengt het bedrijf ook dit jaar weer een op Star Wars geïnspireerde kledinglijn op de markt. Na voorheen de stijlen te hebben afgestemd op onder andere The Mandalorian en The Book of Boba Fett, is komende winter de The Clone Wars-animatieserie aan de beurt. Het meest opvallende kledingstuk in deze nieuwe collectie is de Ahsoka Tano Jacket, een stijlvolle damesjas die bijna 1 op 1 overgenomen lijkt van de aflevering “A Friend in Need”. Dit is de veertiende aflevering van het vierde Clone Wars-seizoen, waarin Ahsoka naar de ijskoude planeet Carlac reist en daar gehuld gaat in deze winterjas. Naast dit model brengt Columbia ook de Republic Parka uit. Dit is een herenjas die in twee kleuren verkrijgbaar is, en qua uiterlijk is gebaseerd op de outfits van Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker in de aflevering “Trespass”. Dit is de vijftiende aflevering van het eerste seizoen, waarin Obi en Ani op de planeet Orto Plutonia ook genoodzaakt zijn zich in warme kleding te hullen. Naast deze jassen zal Columbia ook hoodies en baseball caps in dezelfde stijl uitbrengen. Vanaf 2 december 2022 zullen deze felbegeerde Star Wars-outfits te koop zijn via Columbia.com.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!