Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 26.06.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Sluit je met een vriend aan bij de Rebel Alliance

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Rogue Squadron II: Rogue Leader wist vriend en vijand te verbazen. Met het vervolg werd het eerste deel in de serie niet alleen waardig opgevolgd, maar was alles grootser, mooier, beter en sterker. Factor 5 had een haast onmogelijke taak toen de ontwikkeling van Rebel Strike, de derde Rogue Squadron-game, stond te beginnen…

Phil Tippett’s werk staat centraal in eerste beelden Disney Gallery: The Mandalorian Season 3

Volgende week verschijnt Disney Gallery: The Mandalorian Season 3, de serie die een blik tijdens de opnames geeft tijdens het creëren van The Mandalorian. In de show zagen we eerder al diepgaande momenten rondom belangrijke gebeurtenissen uit de serie. Nu geeft Disney alvast een kleine scene vrij waarin stil wordt gestaan bij het werk van de legendarische Phil Tippett, de man die George Lucas in de jaren zeventig al hielp om Star Wars op het grote scherm te krijgen.

Sam Sheridan, echtgenoot van Petty Jenkins, schreef een versie van Rogue Squadron

Hoewel we niet weten of we de in 2020 aangekondigde film Rogue Squadron ooit nog gaan zien, is via Bespin Bulletin bekend geworden dat Sam Sheridan een versie van het script heeft geschreven. Sheridan is de echtgenoot van Patty Jenkins, de schrijver-regisseur die aan de film werd verbonden bij de aankondiging. Sheridan is met name bekend van de serie I Am The Night met Chris Pine en Tom Clancy’s Jack Ryan. Aangezien Sheridan zich vooral met series bezighield en Kathleen Kennedy heeft aangegeven dat Rogue Squadron mogelijk in de vorm van een serie terug zou kunnen keren, is het interessant om je af te vragen of Sheridan al stiekem een beetje met die gedachte aan het spelen was.

Ontwikkeling Star Wars Eclipse ligt op schema

Quantic Dream, de studio die momenteel druk bezig is met het ontwikkelen van de videogame Star Wars Eclipse, heeft aangegeven dat het spel goed op schema ligt. Ook geeft het bedrijf aan dat de ’toxische werksfeer’, iets waar de studio jaren geleden last van had, compleet een ding uit het verleden is. De ontwikkelingen rondom de game zijn al gestart in 2020 en moet een game voortbrengen welke speelt tijdens The High Republic. Er is, naast een aankondigingstrailer, weinig bekend rondom de titel, behalve dat we weten dat het actievolle verhaal meerdere personages onder de knoppen van de spelers zal brengen. Aangezien de studio bekend staat om de verhalende mogelijkheden is dit geen schok. Een releasedatum is nog niet bekend. De studio zou, volgens geruchten, richten op 2027 of 2028.

Hot Toys kondigt IG-12 aan

In de toch al indrukwekkende serie Hot Toys actiefiguren, waarin bekende Star Wars-personages op een schaal van 1:6 worden uitgebracht, verschijnt binnenkort een extra bijzonder exemplaar: De droid IG-12 uit het derde seizoen van The Mandalorian. Dit figuur komt in twee varianten beschikbaar: je kunt kiezen uit de standaarduitvoering of een extra uitgebreide versie. Standaard krijg je bij IG-12 onder andere een kleine Din Grogu, een Anzellan, plus LED-verlichting en de welbekende “yes” / “no” geluidjes uit de serie. Wanneer je voor de uitgebreidere versie gaat, krijg je naast alles wat de standaardversie ook bevat een speciale Din Grogu met wiegje, meerdere Anzellans, een Mouse Droid, het pantser van Bo-Katan, de blaster van Paz Vizla, en alsof dat nog niet genoeg is ook nog de accessoires van een Imperial Armored Commando.

Dit alles is helaas niet goedkoop: de standaardversie gaat $264 (ongeveer €240) kosten en voor het uitgebreide pakket mag je $360 (€330) neertellen. Wanneer je het figuur via de website van Sideshow vooruitbestelt kun je de levering ergens halverwege volgend jaar verwachten.

Geteisterde droids op speciale covers van Dark Droids comics

In augustus start de miniserie Dark Droids, die de hoofdmoot gaat vormen van het gelijknamige crossover event waarin ook andere lopende Star Wars comics aan mee zullen doen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft tekenares Rachael Stott (bekend van haar werk aan The High Republic Adventures: The Monster of Temple Peak) een serie cover-varianten getekend voor elk van de vijf delen uit deze serie. Deze “scourged” covers geven een interessante vooruitblik op de hoofdkarakters van de serie, want we zien onder andere C-3PO, Darth Vader en een KX-series Security Droid. Kijk hier om de covers te bekijken.

Comic-preview voor september 2023 verschenen

Op de officiële Star Wars-website kun je je alvast verlekkeren op de comics die pas over twee maanden gaan verschijnen. De september preview toont ons enkele prachtige covers, waarvan we je er hier een paar laten zien. Eerder berichtten we je al over de aankomende Obi-Wan Kenobi-verstripping, nu zijn er ook covers en details getoond van The Mandalorian Season 2 #4, Dark Droids #2, Dark Droids – D-Squad #1, Star Wars #38, Darth Vader #38, Doctor Aprha #38 en Bounty Hunters #38. Opvallend zijn de Clone Wars 15th anniversary-varianten voor de laatste twee genoemde titels, en de cover waarop General Grievous teruggekeerd lijkt in de tijd van The Empire.

Voor het volledige overzicht en de covers kun je het nieuwsitem op starwars.com checken.

Seizoen 2 van The Mandalorian vanaf deze week in stripvorm

Afgelopen woensdag bracht Marvel Comics het eerste deel uit van The Mandalorian Season 2. De comic verstript de eerste aflevering van het tweede seizoen van de gelijknamige Disney+-serie, getiteld Chapter 9: The Marshal. Net als de comics die Chapters 1 t/m 8 omvormden tot beeldverhaal, wordt deze gedaan door schrijver Rodney Barnes. Hij wordt voor de laatste keer bijgestaan door tekenaar Georges Jeanty, het tekenwerk van de serie wordt vanaf het volgende deel door een ander overgenomen.

De Mandalorian-comic was deze week overigens niet de enige uitgave waarin het pantser van Boba Fett terugkeerde. Ook in het nieuwste deel van de serie Bounty Hunters keerde dit na enige afwezigheid terug. Dit keer in het bezit van Fett zelf. Bounty Hunters #35 werd geschreven door Ethan Sacks (Galaxy’s Edge, Allegiance) en getekend door nieuwkomer Lan Medina.

Uiteraard verwijzen we je graag naar onze Star Wars Awakens-agenda met geplande releases en evenementen wanneer je in de gaten wilt houden welke comics in de toekomst zullen verschijnen.

Oekraïense commandant draagt Din Grogu-patch op uniform

De Oekraïense legercommandant Valeriy Zaluzhnyi heeft een welbekende (ex-)foundling op zijn uniform. In een video op Facebook is te zien hoe Zaluzhnyi met generaals over een paar kaarten hangt. Op zijn borst draagt hij een patch van Din Grogu. Het is niet de eerste link tussen Star Wars en de oorlog in Oekraïne. Luke Skywalker-acteur Mark Hamill is bijvoorbeeld een uitgesproken supporter van het Oekraïense leger. Hij heeft onder meer geholpen met geld inzamelen en hij heeft een app ingesproken die waarschuwt voor luchtaanvallen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!