Star Wars nieuws
Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 26.03.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Val de Death Star aan in Rogue Leader

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Deze week kijkt Bas naar één van zijn persoonlijke favoriete games; Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader! Dat de originele Rogue Squadron een hit was mocht duidelijk zijn en een vervolg in de vorm van Rogue Squadron II kon dan haast ook niet uitblijven. De manier waarop Factor 5 in de eerste game alles op alles had gezet om een zeer geslaagde Star Wars ervaring neer te zetten op de Nintendo 64, werd door velen gezien als de ultieme Star Wars game. Met de komst van een nieuwe generatie Nintendo spelsystemen moest het vervolg beter worden op alle fronten. Dat was het. En veel meer dan dat. Maar… wist je dat de game bijna niet gemaakt mocht worden? Bekijk snel de korte documentaire!

Steven Knight neemt het schrijfstokje over van Damon Lindelof voor toekomstige Star Wars film

Variety meldt dat Steven Knight, de bedenker van de geprezen serie Peaky Blinders, het schrijfwerk van de film heeft overgenomen van Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson – die niet langer betrokken zijn bij het project.

Lindelof – vooral bekend als de mede-bedenker van de tv-series Lost, The Leftovers en Watchmen – vroeg Britt-Gibson om samen een Star Wars-film te schrijven. Nadat ze eerder dit jaar een concept hadden ingeleverd, verliet het duo het project in februari. Sharmeen Obaid-Chinoy staat vooralsnog nog steeds op de planning staan als regisseur voor de aankomende film.

Volgens Jon Rocha is de aanstelling van Obaid-Chinoy niet in samenspraak met de toenmalige schrijvers gegaan, waardoor er frictie zou zijn ontstaan tussen hen en Kathleen Kennedy:

“Yesterday a source of mine texted me and said that Kathleen Kennedy had chose Sharmeen Obaid-Chinoy to direct the film without consulting Damon Lindelof and Justin Britt-Gibson. Normally you’d say that’s all right as she runs the studio, but Damon Lindelof isn’t some staff writer you picked off of some show to come and write Star Wars – he is a well known creator with a record of success. So there should be some respect paid here and it seems like, at least according to my source, that Kathleen Kennedy didn’t give a *** about that and hired who she wanted. There was friction between the writers and the director, which is what led to them [Lindelof and Gibson] walking off the project.” – Jon Rocha

Gerucht: aankondiging van drie nieuwe films op Star Wars Celebration

Neem het volgende nieuws vooralsnog met een korreltje zout. We weten over minder dan twee weken of het echt is. Volgens Jeff Sneider, een journalist en host van The Hot Mic Podcast, gaat Lucasfilm tijdens Star Wars Celebration in London niet één, niet twee, maar liefst drie films aankondigen. De eerste zou de film van Sharmeen Obaid-Chinoy zijn, welke geschreven werd door Damon Lindelof (wie het project inmiddels heeft verlaten) en opgepakt is door Peaky Blinders-schrijver Steven Knight. Dit zou de film zijn die in 2025 moet gaan draaien.

Daarnaast moet er een film verschijnen in 2027. We weten dat Taika Waititi druk bezig is met een film, dus het zou kunnen dat hij dit gat mag gaan vullen. De derde film zou de film moeten zijn van Shawn Levy, de man achter Free Guy en de regisseur van enkele afleveringen van Stranger Things. We weten dat hij pas aan zijn film begint wanneer hij klaar is met Deadpool 3, dus deze zal nog even op zich laten wachten. Een release in 2029 klinkt dan ook logisch. We kijken nu nog meer uit naar de komende Celebration in London, welke over minder dan twee weken van start gaat.

Een van de House of the Dragon regisseurs werkt mee aan Ahsoka

Deze week werd gemeld dat Geeta Vasant Patel, de regisseur van de achtste aflevering van de Game of Thrones spin-off-serie House of the Dragon, een aflevering heeft geregisseerd van de aanstaande live-action serie Ahsoka die later dit jaar uitkomt op Disney+.

Mogelijke spoilers:

Everything Everywhere All at Once makers betrokken bij Skeleton Crew

In navolging van het bericht over Patel hierboven zijn “The Daniels”; Daniel Kwan en Daniel Scheinert – schrijvers en regisseurs van de Oscar-winnende film Everything Everywhere All at Once – ook door Lucasfilm aangesteld om één aflevering van Skeleton Crew te regisseren.

Skeleton Crew is de aankomende Disney+ show met Jude Law in de hoofdrol en is afkomstig van Jon Watts, regisseur van de Spider-Man-trilogie van Tom Holland. De serie zelf draait om een groep kinderen die verdwaald zijn in de melkweg en de weg naar huis proberen te vinden.

“We love Jon, we love Star Wars, love learning new tech, we love meeting new cast and crew, and we needed the days to keep our healthcare (!!!), so it was an easy yes,” – Daniel Kwan

Eerste details rondom Respawn’s volgende Star Wars game

Met al het nieuws rondom de komende release van Star Wars Jedi: Survivor, zou je haast vergeten dat Respawn nog een titel in ontwikkeling heeft met deze licentie. Vorig jaar kondigde de studio al aan dat het ook een ‘first person shooter’ in ontwikkeling zou hebben, situerende in het Star Wars universum. Daarbij werd meteen gezegd dat het nog wel even zou duren voordat we iets van de game te zien zouden gaan krijgen. Nu hebben we een beetje informatie voor je. Respawn heeft namelijk vacatures open gezet voor een cinematic lead, lead lighting artists en een lead mission designer. Bij deze vacatures staat duidelijk dat het is voor een Star Wars first person shooter welke geïnspireerd is op games als Dark Forces en Jedi Knight: Dark Forces 2. Ook zegt Respawn hier meteen bij dat deze verhalende singleplayer-game vanaf de grond af aan opgebouwd gaat worden in de Unreal 5-engine. Het komende Jedi: Survivor draait nog op Unreal Engine 4-technologie.

In Memoriam: Michael Reaves

De afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Legends-schrijver Michael Reaves op 72-jarige leeftijd is overleden. In de jaren ’80 schreef Reaves mee aan de Droids– en Ewoks-tekenfilmseries. Maar waar je zijn naam wellicht beter van kent, zijn de klassieke Star Wars-romans van zijn hand die tussen 2001 en 2013 zijn verschenen. Onder andere de boeken Darth Maul – Shadow Hunter (2001), Death Star (2007) en de Coruscant Nights-trilogie (2008-2009) zijn geschreven door Reaves. Van de Darth Maul-titel verscheen vorig jaar een heruitgave in de Essential Legends Collection. Naast zijn Star Wars-titels werkte Reaves mee aan vele verschillende cartoons en series in de jaren ’80 en ’90, waaronder Batman – The Animated Series, Teenage Mutant Ninja Turtles en Star Trek: The Next Generation. De schrijver overleed op 20 maart aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!