Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 25.02.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Star Wars Awakens Podcast

In de nieuwste aflevering van onze eigen podcast schuift voor de verandering communitylid Dylan aan om met Ramon terug te blikken op twee seizoenen van The Bad Batch. Daarbij wordt ook een klein beetje vooruitgekeken naar het laatste seizoen; deze podcast werd vóór de release van de nieuwe The Bad Batch-afleveringen opgenomen.

Overigens hebben we vrijdagavond met de community een liveshow opgenomen waarin we terugblikken op de seizoensstart van The Bad Batch:

Gerucht: The Acolyte vanaf 5 juni te zien?

Collider en andere websites melden dat de geanticipeerde live-action serie The Acolyte mogelijk vanaf 5 juni te zien zal zijn op Disney+. We weten al een tijdje dat deze serie – waarin we hoofdzakelijk een Jedi Master en een Padawan gaan volgen terwijl de opkomst en infiltratie van de dark side en de Sith in de Jedi Order meer onthuld gaat worden – rond de zomer zal moeten verschijnen aangezien Skeleton Crew voor eind dit jaar gepland staat. Een officiële aankondiging kan niet heel lang meer op zich laten wachten, maar een release in juni zou mooi aansluiten op The Bad Batch die zijn allerlaatste aflevering op 1 mei krijgt. Lucasfilm, wanneer krijgen we de trailer te zien die bezoekers van Star Wars Celebration al bijna een jaar geleden (!) mochten zien?

Naast een mogelijke releasedatum meldt Collider ook dat Michael Abels, de componist van o.a. Jordan Peele’s films Get Out (2017), Us (2019) en Nope (2022) gevraagd zou zijn om de muziek voor de serie te schrijven. Het type film waarvoor hij hoofdzakelijk muziek heeft geschreven zitten veelal in het sci-fi/horror genre, wat heel misschien ook iets weggeeft voor de ‘vibe’ die Lucasfilm zoekt voor hun eerstvolgende ‘grote’ Star Wars project.

Star Wars: Visions Volume 2 wint twee Annie Awards

Star Wars: Battlefront Classic Collection verschijnt 14 maart

Toevallig had Dylan het er nog over in onze laatste podcast: zijn favoriete games waren de oude Battlefront-titels en hij zou graag willen zien dat deze games opnieuw worden gemaakt. Hoewel dit nieuws geen zogeheten remake betreft komt het opnieuw uitbrengen van de oude games op hedendaagse systemen wel het dichtst in de buurt: Star Wars: Battlefront Classic Collection zal 14 maart verschijnen voor PlayStation, Xbox, Switch en PC (Steam) inclusief online ondersteuning voor maximaal 64 spelers per wedstrijd. Daarnaast ondersteunt de game ook lokale splitscreen-multiplayer, wat veel fans blij zal maken.

Star Wars Battlefront (Classic)

 • Includes Bonus Map: Jabba’s Palace

Star Wars Battlefront II (Classic)

 • Includes Bonus Maps: Bespin: Cloud City, Rhen Var: Harbor, Rhen Var: Citadel, and Yavin 4: Arena
 • Includes Bonus Heroes: Asajj Ventress & Kit Fisto

Key Features

Traverse the Galaxy in Campaign Mode & Galactic Conquest

 • Galactic Conquest: Devise your strategy, recruit your troops, and execute your tactical vision for conquering the galaxy
 • Star Wars Battlefront Campaign: Experience iconic battles from Star Wars Episodes I-VI
 • Star Wars Battlefront II Campaign: Join the rise of Darth Vader’s elite 501st Legion of Stormtroopers

Massive Locations with Up to 64-player Online Support

 • Fight on the Ground: Wookiee warriors, jet troopers, droidekas, and more in massive multiplayer action
 • Drive Iconic Vehicles: Speeder bikes, AT-STs, AT-RTs, and more in offensive and defensive battles
 • Pilot Legendary Starships: TIE fighters, X-wings, and more in space and air dogfights

Expanded Hero Assault

For the first time ever, Hero Assault is playable on all ground maps including: Death Star, Kashyyyk, Kamino, and Naboo

 • Fight with Heroes: Mace Windu, Yoda, Luke Skywalker, and many others!
 • Battle with Villains: Darth Maul, General Grievous, Darth Vader, and many others!

Star Wars komt vanaf 20 maart naar 2D vechtspel Brawlhalla

De free-to-play game Brawlhalla voor PlayStation, Xbox, Switch en mobiele telefoons krijgt vanaf 20 maart het Jedi-duo Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker als speelbare personages. De game, die veel doet denken aan de populaire Super Smash Bros. reeks voor Nintendo-consoles, maakt vaker gebruik van bekende personages uit populaire franchises om de keuzemogelijkheden voor spelers uit te breiden. Zo zijn eerder al personages zoals Master Chief, John Cena en Spongebob Squarepants toegevoegd.

Volgens StarWars.com kunnen we later dit jaar meer Star Wars personages verwachten in de game.

Speciale comic-uitgave ter ere van 25 jaar The Phantom Menace

Marvel Comics heeft een preview getoond van Star Wars: The Phantom Menace 25th Anniversary Special, een 40 pagina’s tellende comic die zal verschijnen ter ere van het jubileum van de eerste Star Wars-prequel. Het wordt geen reguliere hervertelling van de film, maar een verhaal over de jonge Anakin vóór, tijdens en ná de gebeurtenissen die we kennen uit Episode I. De comic wordt geschreven door Greg Pak (bekend van de Darth Vader-verhalen) en getekend door Will Sliney (The Rise of Kylo Ren, Galaxy’s Edge). De comic verschijnt in diverse varianten met elk een verschillende cover, welke zijn getekend door Phil Noto, Mike McKone, Mateus Manhanini en Chris Sprouse.

Hot Toys onthult jonge Ahsoka action figure uit Ahsoka

Aflevering 5 van Ahsoka zal nog lang in het geheugen van fans gegriefd staan als de eerste keer dat we een live-action scène (flashback) uit de Clone Wars te zien kregen. Hierin zagen we Hayden Christensen als General Skywalker en Ariana Greenblatt (Barbie) als een jonge Ahsoka. Hoewel de scène niet langer duurt dan enkele minuten heeft deze behoorlijk wat impact gemaakt en voor Hot Toys is er reden genoeg om een kostbare action figure uit te brengen op basis van het uiterlijk van Ahsoka in deze flashback.

Zoals altijd met dit kaliber action figures zul je nog even moeten wachten voordat hij daadwerkelijk wordt uitgebracht, aan de andere kant geeft dit ook voldoende tijd om te sparen aangezien de prijs van een gemiddelde Hot Toy om en nabij €300,- bedraagt.

Rogue One-regisseur gaat nieuwe Jurassic-film regisseren

Stel, je bent een grote filmstudio die een nieuw deel wil produceren in een succesvolle monsterfilm-franchise, maar je zit om een regisseur verlegen. Wie bel je dan? Juist, Gareth Edwards natuurlijk! Dit is wat de bazen van Universal Studios moeten hebben gedacht toen ze plotseling zonder regisseur zaten voor de nieuwste film in de Jurassic-reeks (Jurassic Park 1 t/m 3, Jurassic World 1 t/m 3), die gepland staat voor release in 2025. De man achter Rogue One: A Star Wars Story heeft er in elk geval zin in:

Dit is de enige soort film die ervoor zorgt dat ik alles uit mijn handen wil laten vallen om er gelijk in te kunnen duiken. Ik hou van Jurassic Park . De eerste film is een meesterwerk, dus deze kans is een droom die uitkomt. Ik ben gewoon heel enthousiast!Edwards in interview met Collider

Edwards is uiteraard bekend met het regisseren van een succesvol vervolg in een bestaande franchise, gezien zijn succes met Rogue One: A Star Wars Story en Godzilla (2014). Met die laatste heeft hij ook al laten zien dat hij prima met monsterlijke reptielen overweg kan. Edwards kun je verder ook kennen van het vorig jaar verschenen The Creator, een film die onlangs nog in de Star Wars Awakens Podcast werd besproken

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!