Star Wars nieuws
Foto door Daniel K. Cheung.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 24.09.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Guillermo Del Toro’s geannuleerde Star Wars-film

Hollywood-scriptschrijver David Goyer was deze week te gast bij de podcast Happy, Sad, Confused waar hij het één en ander losliet over een Star Wars-filmscript dat hij vier jaar geleden zou hebben geschreven. De schrijver van onder andere de Blade– en Dark Knight-filmtrilogieën. Dit zou ongeveer tegelijkertijd zijn geweest met zijn werk voor de Star Wars VR-game Vader Immortal waarbij hij ook verantwoordelijk was voor het verhaal. Het script zou verfilmd gaan worden door niemand minder dan regisseur Gullermo Del Toro (Hellboy, The Shape of Water), die dit op 𝕏 heeft bevestigd. Deze noemde de letters “J” en “BB” wat sterk doet vermoeden dat het om een film over Jabba The Hutt zou zijn gegaan. Beide filmmakers konden hierover verder helaas weinig kwijt, al wist Goyer nog wel te vertellen ooit te hebben gewerkt aan een filmscript over de oorsprong van de Jedi. Dit zou zich 25000 jaar voor de Skywalker Saga gaan afspelen. Wat wij heel bijzonder vinden, want dit is precies waar de op Celebration 2023 aangekondigde film van James Mangold over zou gaan!

Hollywoodschrijvers en studio’s naderen elkaar

De NOS meldt op basis van Amerikaanse media dat de grote studio’s in Hollywood een laatste bod hebben aan de schrijversvakbond hebben gedaan. De partijen zouden de afgelopen dagen tijdens de onderhandelingen al nader tot elkaar zijn gekomen, waarbij een overeenkomst dus niet ver weg lijkt.

Deze potentiële overeenkomst zegt dan weer niets over de onderhandelingen tussen de grote studio’s en de acteursvakbonden, wat betekent dat de schrijvers wellicht binnenkort hun werk zouden kunnen hervatten, maar daadwerkelijke opnames met acteurs is nog steeds niet mogelijk. Voor meer over de staking verwijzen we je graag naar ons artikel.

Ahsoka & Anakin featurette

Rosario Dawson en Hayden Christensen kennen elkaar al vele jaren: sinds hun acteursopleiding. Het was voor hen beiden daarom surreëel om de personages Anakin Skywalker en Ahsoka (meester en leerling) te mogen spelen in Star Wars. Met de ontwikkelingen in de live-action serie Ahsoka zijn beide acteurs de hoofdrol in deze korte featurette, die natuurlijk vol staat met spoilers uit de serie.

Star Wars Eclipse leeft nog steeds

Star Wars Eclipse, de narratieve Star Wars game die zich afspeelt in het High Republic-tijdperk leeft nog steeds – bevestigt Lisa Pendse (vicepresident bij ontwikkelaar Quantic Dream). De game werd aangekondigd in 2021 met een cinematische trailer, wat later vooral een oproep bleek te zijn aan nieuwe ontwikkelaars om zich bij de studio te voegen om deze game een realiteit te maken.

“Can I say it still exists? Because it exists. It’s just not ready. It’s simmering… One of the amazing things about working with NetEase is that they’re not imposing release dates on us. Quantic Dream has always released games when they’re ready, and I think the high level of quality that you get when you buy a Quantic Dream game is a testament to the value of that approach. And it’s the same exact same thing with Star Wars Eclipse. So you will know, but it’s too early right now to really give any update on it.” – Lisa Pendse

Quantic Dream staat bekend om verhalende games zoals Heavy Rain, Beyond Two Souls en Detroit: Become Human. In deze games maak jij als speler keuzes die gevolgen hebben op de vertakkingen van het verhaal die de personages gaan meemaken. Door vele gamers worden deze games dan ook als interactieve films beschouwd, ook al zitten er af en toe ook actiescènes in waarbij je moet rennen, schieten en vechten.

Star Wars Hasbro aankondigingen op Hasbro Pulse

Afgelopen week is er een hoop nieuwe Star Wars merch aangekondigd door speelgoeduitgeverij Hasbro, waaronder de Force FX Elite lightsaber van Sabine Wren, de helm van Captain Rex, Star Wars: The Black Series figuren van Baylan Skoll, Shin Hati en meer. Voor een volledig overzicht met productafbeeldingen verwijzen we je graag naar de Europese website van Hasbro Pulse.

Drukke week voor Bounty Hunters bij Marvel

Niet alleen kwam afgelopen woensdag alweer het 38e deel in de Bounty Hunters comic-reeks uit (met daarin een onverwachte rol voor General Grievous), ook verscheen een dag eerder al Bedlam on Bestine, de zesde trade paperback in deze serie. De bundel verzamelt de begin dit jaar verschenen comics Bounty Hunters 29 tot en met 34. Dit zijn de delen waarin Inferno Squad een grote rol speelt, de commando-eenheid die je wellicht kent uit de game Battlefront II. Naast deze twee uitgaven vol premiejager-geweld verschenen ook de trade paperback van The High Republic Adventures – The Nameless Terror (waarvan Machiel de individuele vier delen eerder dit jaar recenseerde) en Dark Droids: D-Squad #1.

Ook mochten we alvast een blik werpen op het 41e Bounty Hunters-deel dat in december zal verschijnen. De officiële Star Wars-website toonde hiervan deze week een preview. Net als de voorgaande delen zal deze uitgave onderdeel zijn van het lopende Dark Droids crossover-evenement. Uiteraard werden er voor de laatste maand van het jaar ook een hoop andere titels aangekondigd, namelijk een nieuwe Revelations one-shot, The High Republic – Shadows of Starlight #3, The High Republic #2, The Mandalorian Season Two #7, Darth Vader #41, Dark Droids #5 en Doctor Aphra #39.

Fan schildert Sequel Trilogy-posters in de stijl van de klassieke films

Van de allereerste Star Wars (1977) tot aan Revenge of the Sith (2005) was schilder Drew Struzan verantwoordelijk voor de iconische posters van de verschillende films. Echter werd hij ook een dagje ouder en ten tijde van het uitkomen van Episode VII, VIII en IX werd voor de bijbehorende filmposters geen beroep meer op Struzans kunsten gedaan. Ethan Pro, een jonge kunstenaar die zijn schilderstijl overduidelijk op die van Struzan heeft gebaseerd, vond dit zó jammer dat hij besloot om de ‘ontbrekende’ posters voor The Force Awakens, The Last Jedi en The Rise of Skywalker dan zelf maar te maken. En het resultaat mag er wezen, de kunstwerken lijken daadwerkelijk alsof ze door de meester zijn gemaakt!

Volgens Pro is er geen AI aan te pas gekomen en is alles volledig handgeschilderd volgens dezelfde technieken die Struzan hanteerde. Mocht je nog wat spaargeld over hebben, dan kun je de originele schilderwerken voor €3817,95 per stuk kopen via de webshop van de schilder. We hopen dat Pro van de Star Wars Story-films en de live-action series ook nog posters gaat maken, want wij zouden graag meer van dit willen zien voor aan onze muur!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!