Star Wars nieuws
Foto door Daniel K. Cheung.

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 23.07.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

De game die niet af was en een hit werd

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Hoe maak je de beste Star Wars-game beter? Het is een vraag die lastig te beantwoorden is. Nadat BioWare met de eerste Knights of the Old Republic vriend en vijand wist te verrassen, was het aan ontwikkelaar Obsidian om in een vrij korte tijd een vervolg te creëren in de vorm van The Sith Lords wat niet alleen het eerste deel moest evenaren, maar ook moest overtreffen.

Gerucht: Disney zou verkocht kunnen worden aan Apple

Via Bloomberg is naar buiten gebracht dat CEO Bob Iger (wiens contract onlangs tot medio 2026 is verlengd) mogelijk van plan is om (onderdelen van) Disney te verkopen, waarbij Apple als reële koper wordt genoemd.

De afname van kabeltelevisie heeft naar verluidt geleid tot de wens van Iger en Disney om hun v-netwerken te verkopen, waarbij het bedrijf zijn hoop op vestigt op hun streamingdiensten Disney+ en Hulu. Disney zal naar verwachting $800 miljoen verliezen in hun fiscale derde kwartaal, waarbij Disney+ vorig kwartaal 4 miljoen abonnees verloor. Bloomberg meldt daarnaast ook dat er een lange lijst van geïnteresseerde partijen is met betrekking tot het kopen van belangen in ESPN, waaronder dus Apple.

Bloomberg merkt op dat het moeilijk voor te stellen is dat Disney wordt verkocht, aangezien Iger zelf een builder is en geen seller, maar met de hoeveelheid kostenbesparingen die Disney en Iger de laatste tijd doen, lijkt het niet uitgesloten. Geruchten over Disney die door Apple willen worden gekocht circuleren al minstens een jaar online, voornamelijk gedreven door verliezen aan streamingdiensten en teleurstellende prestaties qua bioscoopopbrengsten).

John Boyega staat open voor een terugkeer

Hoewel John Boyega (Finn) na The Rise of Skywalker (2019) heeft aangegeven klaar te zijn met de Star Wars-franchise, vertelt hij nu aan TechRadar dat hij voor het juiste verhaal en de juiste regisseur overal voor open staat. Dit voedt natuurlijk de geruchten die opspelen sinds de aankondiging van de film waarin ook Daisy Ridley (Rey) haar opwachting zal maken. Over zijn eerdere opmerkingen zegt Boyega het volgende:

“Those comments were a few years ago, so they were the subject of that particular project. But I’m open to all characters and scripts that are enjoyable, have a great cast attached, and a terrific director. So yeah, I’m open to all opportunities.” – John Boyega

Andor was bijna klaar met filmen toen acteursstaking begon

Disney+-serie Andor heeft het filmen van seizoen 2 deels moeten staken vanwege de acteursstaking in de Verenigde Staten. Nieuwssite Deadline meldt dat de opnames in enkele weken klaar hadden kunnen zijn. Mogelijk gaat het filmen in de Britse Pinewood Studio’s nog door met castleden die geen lid zijn van de stakende Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFTRA. Een deel van de cast valt namelijk onder de Britse bond Equity. Het is niet duidelijk wanneer de opnames afgerond kunnen worden.

Schrijver Lando-serie heeft al jaren niks gehoord

Justin Simien, de schijver van de in 2020 aangekondigde serie Lando, heeft in een interview aangegeven sinds de aankondiging van toen nog steeds niets gehoord te hebben omtrent de ontwikkeling van de serie. Hoewel er destijds niet is verteld wat voor serie het wordt (live-action of animatie bijvoorbeeld) en wie hierbij betrokken zouden zijn naast de schrijver, gaf Kathleen Kennedy een tijdje geleden wel te kennen dat de voortgang van het project afhangt van de beschikbaarheid van Donald Glover, die het erg druk heeft met verschillende projecten. Hiermee lijkt het logisch te zijn dat het een live-action project betreft. Simien had er het volgende over te zeggen:

“I certainly poured my heart and spent a lot of time working with them to put together a really great show. It feels like everybody loves it. And, you know, I was told we had to put a pause on it because of scheduling, and the next update I got was in 2020, some years ago. So I don’t know, I have no idea what’s going on with it.” – Justin Simien

Op Cinemablend verscheen onlangs een gesprek met Kathleen Kennedy die aangaf nog geduldig af te wachten tot Glover tijd heeft in zijn agenda:

“You need to ask Donald. He’s the one that holds all the cards here. But there’s no movement. I will say that honestly. But it’s not for lack of trying. It’s just that he’s a very busy guy. He’s got another series, and I think one other thing, and then he’ll come our way. So patiently waiting.” – Kathleen Kennedy

Leslye Headland laat meer los over The Acolyte

Leslye Headland, showrunner van de aankomende serie The Acolyte, vertelde in een interview dat we in haar serie meer Jedi gaan zien dan in welke andere Star Wars content dan ook. Het lijkt aannemelijk dat ze hiermee doelt op de live-action films. Maar ook dan is het gezien de Battle of Geonosis in Attack of the Clones een interessant tijdperk om ons in te bevinden, want niet alleen krijgen we meer Jedi te zien, de serie speelt zich ook af in een tijd van vrede: aan het eind van het High Republic-tijdperk en een kleine 80-100 jaar vóór The Phantom Menace. Daarom benoemt Headland ook de uitdaging die het was om en Star Wars te maken waar geen war (oorlog) in zit. Wat de show verder uniek maakt is dat het vanuit het perspectief van de slechteriken wordt verteld, een unicum voor live-action Star Wars content.

“We have more Jedi [in The Acolyte] than you’ve seen in any other of the Star Wars content. But I would say that The Acolyte stands out because it is the earliest in the Star Wars timeline than we have ever been in live-action. We are towards the end of the High Republic, leading into the prequels, George [Lucas]’s prequels. So we are looking at a time period where the Jedi are at the height of their power. We’re looking at a time period where there is peace throughout the galaxy, and it was very challenging and interesting to make a Star Wars with no war in it.” – Leslye Headland in Dagobah Dispatch

Gerucht: een LEGO Star Wars special genaamd “Mandoween”

Het lijkt erop dat we rondom Halloween een nieuwe LEGO Star Wars special gaan krijgen in het thema van The Mandalorian. Een oplettende gebruiker op Reddit (Spider-Fan77) plaatste hiervan een afbeelding op het forum, echter heeft een officiële aankondiging tot het moment van dit schrijven nog niet plaatsgevonden.

Het lijkt erop dat we een LEGO Star Wars “Mandoween”-special mogen verwachten.

DICE-gameontwerper toont zijn versie van Mandalorian-spel

Gameontwerper Gavin Marshall van DICE heeft op Twitter zijn ideeën voor een game rondom The Mandalorian getoond. “Back at it again making mockups for games that don’t exist. Here’s some UX/UI art & design practice I’ve been doing in recent days”, schrijft Marshall op Twitter. Het gaat hier dus niet om een bestaand project, maar om een nepspel waarmee Marshall zijn ontwerpkunsten traint.

Ahsoka Tano’s T-6 Jedi Shuttle LEGO set gelekt en onthuld

In de trailer zagen we het schip al even voorbij komen, maar we mogen er ook absoluut een LEGO set van verwachten: de T-6 Jedi Shuttle van Ahsoka Tano met de minifigures Ahsoka, Sabine, Professor Huyang en de Inquisitor Marrok. Inmiddels zijn deze sets ook onthuld op San Diego Comic Con, de grootste Comic Con ter wereld. Bekijk de eerder in de week gelekte afbeeldingen hieronder, aangevuld met de officiële productfoto’s op bijvoorbeeld JediNews.com.

Hasbro 100 jaar en veel Star Wars aankondigingen

Hasbro viert dit jaar hun 100ste verjaardag als bedrijf en blijft nieuw speelgoed aankondigen, waaronder natuurlijk ook Star Wars. De line-up van vandaag omvat een nieuw Jabba the Hutt-pakket van The Vintage Collection, een nieuw The Mandalorian-thema Lightsaber Forge Lightsaber, nieuwe Bounty Collection-figuren en de eerste golf van nieuw speelgoed geïnspireerd op de komende Ahsoka-serie. Bekijk hieronder enkele afbeeldingen en details over de releases.

Bovendien kondigde Hasbro een hoop nieuwe figuren in de The Black Series-lijn aan. Bekijk een overzicht van alle nieuwe The Black Series figuren op JediNews.com.

Nieuwe The Black Series figuren van o.a. Hera, Ahsoka en Sabine aangekondigd door Hasbro.

En tot slot krijgen ook verzamelaars van de The Vintage Collection en de Retro figuren een hoop nieuwe items om op hun verlanglijstje te zetten.

Chewbacca, Thrawn, Ahsoka en Sabine uit The Vintage Collection van Hasbro.

Sideshow en Hot Toys kondigen ook nieuwe Star Wars collectibles aan

Altijd al een levensgrote Babu Frik gewild? Nu kan dat! Hot Toys heeft een lifesize Babu Frik aangekondigd, evenals meerdere figuren in hun welbekende 1:6 lijn: enkele Covert Mandalorians, de Armorer, R5-D4 en IG-12 met Grogu bijvoorbeeld. Ook deden ze de belofte dat ze voor de serie Ahsoka natuurlijk ook een en ander zullen uitbrengen aan Hot Toys figuren. Mij lijkt het in elk geval erg gaaf om een deel van de Star Wars Rebels crew in de kast te hebben staan!

Deze hyperrealistische actiefiguren van Hot Toys zijn niet voor iedereen weggelegd met een adviesprijs van ongeveer €300 per stuk. Daar krijg je echter als verzamelaar wel weer veel moois voor terug, bekijk bijvoorbeeld de gloednieuwe serie collectibles die door Hot Toys is aangekondigd waarbij ze al hun ervaring en kennis tot nu toe hebben gebundeld om de actiefiguren nog realistischer te doen ogen. Ter voorbeeld gebruiken ze hiervoor Anakin Skywalker:

Tot slot werd er ook nog een Hot Toys figure van Moff Gideon aangekondigd zoals hij te zien was in het slot van het derde seizoen van The Mandalorian:

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!