Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 23.04.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Drie nieuwe video’s in de Gaming Holocron verschenen

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! En ondanks dat alle ogen gericht waren op Star Wars Celebration, zijn wij gewoon doorgegaan met het release van deze video’s!

Met de komst van de tweede film in de prequel-trilogie vervolgde George Lucas zijn epische saga. In Attack of the Clones zagen we hoe de Clone Wars eindelijk gestart werden, hoe Anakin zijn kalmte begon te verliezen en… de vader van Boba Fett. Deze Jango Fett, die niet alleen als vader bleek te dienen (om zo het oorsprongverhaal van Boba te vertellen), bleek de originele blauwdruk te zijn voor al de klonen die de Clone War nodig zou gaan hebben. Echter was deze Jango ook een gevreesde Bounty Hunter die alles op alles wist te zetten om keer op keer zijn doel te bereiken. Deze Mandalorian stond niet alleen aan de wieg van één van de belangrijkste oorlogen die het universum ooit zou kennen, maar was ook het hoofdpersonage in zijn eigen videogame.

Met de originele uitgave van Star Wars: Galactic Battlegrounds werd het Star Wars universum het strijdtoneel van vele epische gevechten en het succes van de game, gecombineerd met de release van de tweede film in de tweede trilogie, zorgde ervoor dat spelers in Clone Campaigns al snel meer content konden verwachten. Begun, the Clone War has!

Waar The Phantom Menace een game kreeg op alle grote platformen, kreeg Attack of the Clones in 2002 een kleinere versie. Een versie zo klein dat deze in je zak meegenomen kon worden. Op het moment dat de tweede film in George Lucas’ tweede trilogie in de bioscopen verscheen, trakteerde THQ gamers op een versie van de film die compleet nagespeeld kon worden. Dit keer verscheen de game echter niet op de PC, PlayStation of Xbox maar op Nintendo’s Game Boy Advance, het draagbare platform. Spelers kregen letterlijk de mogelijkheid om het spel te spelen in de bioscoop terwijl ze aan het wachten waren op de lampen die uit gingen om het Lucasfilm logo groots te tonen. En hoewel alles veel kleinschaliger moest zijn door de limieten van het apparaat, wist de ontwikkelaar een solide versie van het verhaal te vertellen.

Return of the Jedi – 40th Anniversary alleen in België

Op Star Wars Celebration werd er uiteraard nog uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat Return of the Jedi (1983) dit jaar veertig jaar oud wordt. In de VS, het VK en enkele andere regio’s verschijnt de film voor die gelegenheid tijdelijk opnieuw in de bioscoop. Wij hebben hierover onlangs navraag gedaan bij Disney Nederland en daarbij helaas te horen gekregen dat dit voor Nederland niet het geval zal zijn, echter verschijnt de film voor één weekend wel bij de zuiderburen in de bioscoop!

Om precies te zijn zal de film op 29 en 30 april bij Kinepolis België in Antwerpen, Gent en Brussel te zien zijn. Tickets zijn nu te koop:

Gerucht: keert Finn terug in komende Star Wars-film?

Tijdens de recente Star Wars Celebration werden drie films officieel onthuld. Eén daarvan is de film geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy waarin Daisy Ridley terug gaat keren als Rey Skywalker. De film moet draaien rondom het gegeven dat ze alles op alles zet om een nieuwe Jedi Order te starten. Journalist Jeff Sneider, wie dit nieuws een jaar geleden al deelde via zijn podcast The Hot Mic, komt nu met nieuwe informatie. Hoewel niets van dit zeker is, heeft hij het in het verleden vaak goed gehad. De film, origineel geschreven door Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson zou origineel al een acteur gecast hebben voor de hoofdrol in de vorm van Abdul-Mateen II. Nadat het verhaal veranderde en Rey opnieuw de hoofdrol kreeg, zou Abdul-Mateen II zijn plek in de film zijn verloren. Nieuwe schrijvers werden aangetrokken om een tweede versie van het verhaal te schrijven waarin deze meer op Rey leunt.

Volgens de podcast is er vanuit twee bronnen vernomen dat Kathleen Kennedy en John Boyega een deal hebben gemaakt en dat hij terug gaat keren als Finn. Boyega gaf eerder vaker aan dat hij liever niet meer terug wilde keren naar de franchise, maar vlak voor Celebration gaf hij in interviews aan hier toch weer open voor te staan. Volgens Kennedy is het script rond het einde van mei klaar. Daarom zal de productie waarschijnlijk in de zomer beginnen terwijl de camera’s volgens Sneider in februari beginnen met filmen.

Tweede volume The Mandalorian seizoen 3 soundtrack verschenen

Nu het seizoen van The Mandalorian tot een einde is gekomen, is het tijd om in de muziek te duiken. Waar eerder volume 1 al verscheen, met daarin de muziek uit de eerste helft van het seizoen, gaf Disney deze week ook volume 2 vrij. Met zestien nieuwe tracks is het album, geschreven door Joseph Shirley, met bekende thema’s van Ludwig Göransson de ideale herbeleving van je favoriete afleveringen. Het album is te koop via de digitale kanalen en te streamen via de muziekdiensten.

Nieuwe Young Jedi Adventures short vrijgegeven

Op 4 mei start de gloednieuwe animatieserie Young Jedi Adventures op Disney+. De serie, situerende tijdens The High Republic, is een animatie die bedoeld is voor het hele gezin. Hoewel de focus vooral op de jongste Padawans ligt, moeten de ouders gewoon mee kunnen kijken. Recentelijk werden op Star Wars Celebration de eerste twee afleveringen getoond en waren mensen goed te spreken over hetgeen wat daar vertoond werd. Om de serie bij te staan brengt Lucasfilm enkele shorts uit waarin personages nu al voorgesteld worden. Deze week verscheen er een nieuwe, korte video online met een blik op de Crimson Firehawk en het schip van Taborr.

Lengte van Star Wars Visions Vol.2 bekend

De negen afleveringen van het tweede seizoen van Star Wars Visions zullen qua duur als volgt eruitzien:

  1. 14 minuten
  2. 13 minuten
  3. 15 minuten
  4. 11 minuten
  5. 18 minuten
  6. 16 minuten
  7. 16 minuten
  8. 16 minuten
  9. 15 minuten

Nieuwe details rondom launch Jedi: Survivor bekend gemaakt

Aankomende vrijdag verschijnt Star Wars Jedi: Survivor dan eindelijk voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC. Met de release aanstaande zijn enkele details vrijgegeven. Zo kunnen spelers die de game voorzien hebben van een pre-order de game al voor de release downloaden. Op de PlayStation 5 en Xbox Series XS kan dit vanaf 26 april, 6 uur in de ochtend. Speel je de game op je PC? Dan kun je vie EA of via Steam op de 25e om 17.00 je download starten. Zorg wel voor genoeg ruimte op je computer. Op de PlayStation 5 heeft de game 147.577 gigabyte nodig, op de Xbox Series X 140 gigabyte, terwijl de Xbox Series S genoeg heeft aan 44 gigabyte. Op de PC heeft het spel de meeste ruimte nodig, daar ben je 155 gigabyte kwijt om Jedi: Survivor in zijn geheel te downloaden.

Gerucht: krijgt Episode I Racer een remaster?

Volgens een hardnekkig gerucht gaat Star Wars Episode I: Racer voorzien worden van een remaster. Het spel, dat in 1999 verscheen voor PC en Nintendo 64 is sinds haar release op veel andere platformen verschenen, waarbij recentelijk nog op Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het lijkt er op dat een nog onbekende studio de game nu wat moderner wil maken. Zo zouden de graphics en de audio een goede opknapbeurt krijgen en moet de gameplay ook voorzien worden van moderne snufjes. De remaster zou eind dit jaar al moeten verschijnen. De studio die aan de game werkt zou nooit eerder een remaster hebben gemaakt, maar wel eerder met de Star Wars IP hebben gewerkt. Wij pleiten voor Criterion, de studio die meehielp aan de laatste Battlefront-titels maar vooral bekend staat om de hoge snelheden uit de Burnout en Need for Speed games.

Emperor Palpatine, Ian McDiarmid, op 29 april aanwezig op Comic Con Holland

Voor de mensen die Star Wars Celebration in Londen te ver weg en/of te duur vonden: Ian McDiarmid oftewel Emperor Palpatine, de grote slechterik uit de Star Wars sagafilms, komt op zaterdag 29 april naar de Brabanthallen waar je hem als fan kunt ontmoeten en om een handtekening en/of een foto kunt vragen (vooraf reserveren via de website). Naast McDiarmid zullen ook Femi Taylor (de Twi’lek Oola) en Julian Glover (General Veers uit The Empire Strikes Back) aanwezig zijn. Verder kun je er de Dutch Garrison ontmoeten en zullen zij beide dagen een Star Wars Parade houden waardoor je ze zelfs ‘in actie’ kunt zien en tot slot is er zelfs een heuse Star Wars tentoonstelling aanwezig op de conventie.

Comic Con Holland vindt plaats op 29-30 april in de Brabanthallen te ’s Hertogenbosch en tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!