Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 22.01.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Negende aflevering van de Star Wars Gaming Holocron zet Force Commander in de schijnwerpers

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Recentelijk is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace, tot aan de overname van Disney kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat Force Commander centraal, het spel dat de ultieme titel moest worden als het aankwam op het besturen van de Imperials of Rebels in een real-time strategy (RTS) omgeving. Het was een 2D-game die je overzicht gaf over het complete slagveld en de voortekenen zagen er goed uit. Dit werd de game die de fantasie van hen die strategisch met het bekende universum bezig waren uit liet komen. Echter, LucasArts besloot anders.

The Mandalorian trailer breekt Disney+ record

De trailer van het derde seizoen van The Mandalorian, die afgelopen maandagnacht online verscheen, heeft in de eerste 24 uur na release 83½ miljoen views gehaald. Volgens Disney is dit met afstand een record voor een Disney+ serie. De Obi-Wan Kenobi trailer brak het vorige record, met ongeveer 58 miljoen views in het eerste etmaal na release.

Lars Mikkelsen claimt niet Thrawn in live-action te gaan spelen

De Deense acteur Lars Mikkelsen, die in de laatste twee seizoenen van Star Wars Rebels de stem van Grand Admiral Thrawn insprak, ontkent dat hij binnenkort te zien zal zijn als Thrawn. Het personage dat bij Star Wars fans bekend is geworden door Timothy Zahn’s boek Heir to the Empire (1991), zou een opwachting kunnen maken in de aankomende Ahsoka-serie en fans speculeren al langer dat Mikkelsen de persoon is die hem zal gaan spelen. In een nieuw interview met Express.co.uk zei de acteur echter dat hij weliswaar op de hoogte is van wat internet zegt, maar dat hem de rol niet is aangeboden.

Hij gaf wel aan op de hoogte te zijn van het feit dat een groep fans hem graag in de rol van de Chiss zouden zien en op de vraag of hij voor de rol open zou staan gaf hij als antwoord: “Well, I haven’t had the offer. But, yes, sure.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat een acteur ontkent in een Star Wars productie te zitten en er later toch in blijkt te zitten (Liam Neeson ontkende dat hij te zien zou zijn in Obi-Wan Kenobi), maar zolang Lucasfilm of Disney niets bekendmaken blijft het koffiedik kijken.

Dafne Keen’s karakternaam in The Acolyte lijkt te zijn onthuld

Hoewel het geen hard bewijs is, lijkt het erop dat Dafne Keen’s personage in The Acolyte de naam Jecki zal dragen. Deze naam staat vermeld op de pagina van haar agenten, al zou het ook een codenaam kunnen zijn.

Er werd even vermelding gemaakt van de naam Jecki op de website van Dafne Keen’s agentschap.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga één van de best verkochte games van 2022

Sinds de originele aankondiging van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, duurde het nog een hele tijd voordat de game daadwerkelijk in de winkel lag. Nu blijkt dat al die uren extra werk aan de game zijn vruchten af heeft geworpen. Volgens de NPD, een organisatie die verkoop van games qua aantallen in kaart brengt, werd de game de op vier na best verkopende titel van heel 2022. De enige games die het beter deden qua verkoop waren Call of Duty: Modern Warfare 2, Elden Ring, Madden NFL 23 en God of War: Ragnarok.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is te spelen op Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5. Ook wij waren onder de indruk van de game zoals hier te lezen is in onze review. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de game hebben we eerder dit jaar een heuse documentaire gelanceerd welke je hier beneden kunt bekijken.

Star Wars: Galaxy of Creatures terug met tweede seizoen

Hoewel het vooral de trailer van The Mandalorian seizoen 3 is waar we deze week met zijn allen naar keken, wist Star Wars gewoon nog een serie te lanceren. Niet zo groot als de series op Disney+, maar Galaxy of Creatures is dan ook een heel ander type serie. Het richt zich op de allerkleinste Padawans onder ons en toont met de eerste twee afleveringen kleurrijke en leuke avonturen. Meer afleveringen volgen spoedig.

De Star Wars shooter van Respawn zou een multiplayermodus kunnen bevatten

De studio Respawn Entertainment die verantwoordelijk is voor games zoals Titanfall, Apex Legends, Star Wars Jedi: Fallen Order en diens opvolger Star Wars Jedi: Survivor werkt zoals bekend ook aan een nieuwe Star Wars first-person shooter-titel. De specifieke vacature stelt dat het voor het “Star Wars FPS-team” van de studio is. Wat daarbij opvalt is dat er specifiek bij vermeld staat dat de nieuwe werknemer ervaring bij voorkeur ervaring heeft met het werken aan een multiplayer-game. Dit bevestigt uiteraard niets over de aanwezigheid van multiplayer in hun Star Wars game, maar het voedt wel de geruchtenmolen omtrent de game waar we nog amper iets van weten.

Premiejagers en smokkelaars staan centraal in nieuwe Star Wars-comics

Afgelopen woensdag stond de criminele kant van het Star Wars-universum centraal in de nieuwe aflevering van The Bad Batch. Het leek wel een themadag, want diezelfde dag werd hetzelfde soort schimmige figuren uitgelicht in de nieuwste Star Wars comics. Op woensdag verschenen namelijk het nieuwste deel van Bounty Hunters en de nieuwe Han Solo & Chewbacca. Bij Bounty Hunters zijn we inmiddels toegekomen aan het dertigste deel, waarin het klassieke Marvel-karakter Beilert Valance nog steeds de hoofdrol speelt. Met Han Solo & Chewbacca #9 zitten we inmiddels op driekwart van deze miniserie, waarvan we weten dat deze bij deel 12 zal eindigen.

 

Willow krijgt speciale documentaire

Mensen die Star Wars Awakens volgen, weten dat wij genoten hebben van het (eerste) seizoen Willow, de serie van Lucasfilm welke volgt op de film met dezelfde naam uit de jaren tachtig. De fantasievolle afleveringen worden nu gevolgd door een heuse documentaire welke ingaat op het proces dat plaatsvond achter de schermen. Hoe is het om een film van meer dan dertig jaar oud nieuw leven in te blazen? Hoe ga je om met de personages, de nieuwe aanvullingen aan de cast en de veranderende technologie? Willow: Behind the Magic is vanaf 25 januari te zien op Disney+.

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!