Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 21.05.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Kyle Katarn keert terug in Jedi Outcast!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat het vervolg op Dark Forces II centraal.

De beginjaren van het nieuwe millennium waren voor Star Wars-fans hele belangrijke. Niet alleen omdat George Lucas terugkeerde met Star Wars (The Phantom Menace verscheen in 1999, de twee vervolgen in 2002 en 2005), maar ook omdat Star Wars in zowat elke andere media uiting te vinden was. Boeken, comics, cd’s en games, overal was de franchise te vinden. Niet alles was even sterk als het andere. Naast middelmatigheid verschenen er ook hele mooie dingen. Jedi Outcast behoort tot die tweede categorie.

Schrijversstaking VS treft mogelijk ook nieuw seizoen van The Mandalorian

Het nieuwe seizoen van The Mandalorian is nog niet officieel aangekondigd (al heeft Jon Favreau wel te kennen gegeven het schrijfwerk reeds af te hebben), maar volgens bronnen van nieuwssite Deadline is het wel al uitgesteld. Dit komt door de grote schrijversstaking in de Verenigde Staten, waardoor de productie van meerdereseries wordt vertraagd. Eerder werd al bekend dat Andor-maker Tony Gilroy ook zijn werkzaamheden had neergelegd.

Vele industrieveteranen hebben aangegeven de staking te steunen, waaronder ook Kathleen Kennedy die op een persvraag tijdens het promoten van de nieuwste Indiana Jones-film het volgende erover te zeggen had:

Nieuwe Disney Gallery over productie The Mandalorian seizoen 3

Een nieuwe Disney Gallery verschijnt op 28 juni op Disney+, dit keer over de productie van het derde seizoen van The Mandalorian. Het gaat om een special en dus waarschijnlijk niet om een reeks met meerdere afleveringen.

Natalie Portman ziet terugkeer naar Star Wars wel zitten

In een recent interview met GQ Magazine werd Natalie Portman gevraagd naar haar rol als Padme in de Star Wars-prequels. Nadat gevraagd werd of er een kans is dat het personage ooit nog terug gaat keren liet Portman alle deuren open staan.

I have no information on this. No one has ever asked me to return, but I’m open to it.

Het antwoord is een beetje dat wat Ewan McGregor ook jaren bleef gebruiken voordat zijn terugkeer als Obi-Wan Kenobi een feit werd in de gelijknamige serie op Disney+. Waar hij, alsook Hayden Christensen hebben aangegeven interesse te hebben om meer Star Wars content te maken, lijkt het dan ook logisch om Natalie hier in een project bij te betrekken. Wie weet in een flashback?

StarWars.com deelt fragment en poster boek Inquisitor: Rise of the Red Blade

StarWars.com heeft donderdag een fragment en een poster gedeeld van het aankomende boek Inquisitor: Rise of the Red Blade. In de passage is te lezen hoe hoofdpersonage Iskat Akaris, dan nog een Jedi Padawan, onderweg is naar Geonosis om Obi-Wan Kenobi te bevrijden. Op de poster is Akaris als inquisitor te zien. Rise of the Red Blade gaat over inquisitor Akaris, die tijdens de Clone Wars haar vertrouwen in de Jedi Order begon te verliezen. Order 66 blijkt een kans voor Akaris om een nieuwe weg in te slaan.

Engelstalige versie van The Mandalorian manga verschijnt in september

In september zal een manga-aanpassing van The Mandalorian te koop worden aangeboden. De manga werd eerder in Japan gepubliceerd, maar wordt nu door Viz Media in het Engels gepubliceerd. Het verhaal beslaat een groot deel van het eerste seizoen van de welbekende Star Wars serie op Disney+.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!