Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 21.01.2024

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Met ditmaal een relatief korte editie!

Star Wars filmgeruchten

Volgens Jeff Sneider zou Rey zomaar in de Star Wars film van Shawn Levy (momenteel aan het roer van Deadpool 3) kunnen verschijnen. Dit is bij lange na natuurlijk geen bevestiging, maar aangezien Sneider het wel vaker bij het juist eind heeft gehad is het op z’n minst noemenswaardig. Wat wel interessant is, is dat we tot nog toe eigenlijk niets weten over de Star Wars film van Levy en mocht dit gerucht enige waarheid bevatten hiermee ‘verklapt’ wordt dat de film zich in een tijdperk afspeelt waarin het personage Rey een rol van betekenis kan gaan spelen. Daarmee plaatst het de film van Levy in het sequel trilogy tijdperk.

In ander nieuws van dezelfde bron wordt gespeculeerd dat de aankomende Star Wars filmreleases als volgt eruitzien:

  • mei 2026: The Mandalorian & Grogu (Jon Favreau)
  • december 2026: ongetitelde film met Rey Skywalker (Steven Knight, Sharmeen Obaid-Chinoy), waarvoor Daisy Ridley een salaris van $12,5 miljoen tegemoet zou mogen zien.
  • december 2027: ongetitelde film over de opkomst van de Jedi (James Mangold)
  • december 2028: ongetitelde MandoVerse-film (Dave Filoni)

Opnames Andor seizoen 2 bijna afgerond

Diego Luna, die wij natuurlijk vooral kennen als Cassian Andor uit Rogue One (2016) en Andor (2022), gaf afgelopen week aan dat hij nog ongeveer een week aan filmen te gaan heeft voordat de opnames klaar zijn. Dit is mooi nieuws voor het tweede en tevens laatste seizoen van de serie, die vooralsnog ergens in 2025 zou moeten verschijnen.

Vooruitblik op een Star Wars-rijk 2024 door Charles Soule

Auteur Charles Soule is zowel Lucasfilm-adviseur als schrijver van Light of the Jedi en enkele honderden Star Wars comics. In zijn e-mailnieuwsbrief gaf hij ons deze week alvast een voorproefje op wat we dit jaar van hem kunnen verwachten. Momenteel is hij druk bezig met Trials of the Jedi, het slotstuk van The High Republic. Op THR-gebied kunnen we dit jaar verder wellicht nog een comic one-shot of miniserie van Soule verwachten.

De schrijver is verder uiteraard constant bezig met de ongoing Star Wars-comicreeks, en belooft ons een leuke verrassing voor deel 50 van deze serie. Ten slotte weet Soule ons zeer benieuwd te maken met twee aankomende nieuwe projecten: vanaf het voorjaar kunnen we een nieuwe Star Wars-comic van hem verwachten en wellicht volgt er later in het jaar nog een bijzonder nieuw project, al is nog niet bekend in wat voor medium.

Charles Soule (41515083085)

Dave Filoni wordt geëerd bij Saturn Awards

Voor Dave Filoni’s bijdragen aan Star Wars animatie en live-action ontvangt hij binnenkort de George Pal Memorial Award bij de aanstaande Saturn Awards; een prijs die in het leven is geroepen om filmmakers die een gevoel van verwondering, verbeeldingskracht en fantasie in cinematische verhaalvertellingen oproepen te vereren.

“Dave’s work has had a profound impact on the Star Wars franchise, breathing new life into beloved characters and expanding the universe in exciting and unexpected ways,” zeggen Academievoorzitter Robert Holguin en producenten van de Saturn Awards Bradley en Kevin Marcus over de Chief Creative Officer van Lucasfilm. “He is a true visionary in the world of animation and storytelling, and we are truly honored to bestow this very special award to him.”

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!