Andor

Star Wars Nieuws: HoloNet gemist 20.11.2011

Wat de headliners net niet wist te halen..

Misschien stond jouw week geheel in het teken van Heroes Dutch Comic Con, welke dit weekend gehouden werd in Utrecht. Logisch ook! Bij ons ook. Maar toch gebeurde er een hoop op het gebied van Star Wars. Maar het wist de website nét niet te halen. Daarom zetten we het nu voor jou in een handig overzichtje.

Disney stelt Andor beschikbaar via andere kanalen
Disney heeft aangekondigd dat het, nu de finale van Andor nadert, de eerste twee afleveringen van de serie ook buiten Disney Plus beschikbaar gaat stellen. Op 23 november kunnen mensen die geen toegang hebben tot de service toch even proeven van dat wat Andor is. Dit zal zijn op kanalen (in Amerika) die gelinkt zijn aan Disney. Op ABC zijn de afleveringen op 23 november te zien, op FX een dag later, met Freeform die ze op de 25e uit gaat zenden. De streamingdienst Hulu heeft beide afleveringen in haar assortiment tussen 23 november en 7 december. We weten dat Andor, hoewel het een bijzonder goed ontvangen serie is, niet de hoogste kijkcijfers heeft. Het klinkt dan ook als een slimme zet om meer mensen naar de serie te trekken.

Star Wars: The Essential Legends Collection toont nieuwe covers
Voor de zesde keer brengt Lucasfilm oude verhalen terug. In de ‘Essential Legends Collection’ krijgen oudere boeken die buiten de huidige canon vallen een nieuw leven. Drie van deze boeken scharen zich bij deze collectie. Dit keer zijn het Sean Stewart’s Yoda: Dark Rendezvous, Karen Traviss’ Republic Commando #1 – Hard Contact en Tim Lebbon’s Dawn of the Jedi: Into the Void. Elk boek krijgt een nieuwe cover met origineel artwork welke nu vrij zijn gegeven. De nieuwe uitgaves verschijnen in mei 2023.

Andor finale krijgt scene na de credits
We kunnen ons op gaan maken voor de epische afsluiting van het eerste seizoen van Andor. Komende woensdag zal de finale van het eerste seizoen te streamen zijn op Disney Plus. Via mensen die de aflevering al hebben mogen zien is naar buiten gekomen dat nadat de aftiteling begonnen is, er nog een korte scene te zien zal zijn. Uiteraard zal deze dienen om ons nog meer uit te laten kijken naar het tweede seizoen. Overigens begint Lucasfilm komende maandag met het filmen van dit seizoen!

Marvel brengt ‘Return of the Jedi’ 40th Anniversary
Return of the Jedi gaat in 2023 veertig jaar oud worden. Om dit te vieren komt Marvel met een nieuwe serie waarin verhalen verteld gaan worden over personages uit die film. De eerste zal Jabba’s Palace zijn, geschreven door Marc Guggenheim. Het verhaal zal zich focussen op de ‘scum en villainy’ die te vinden is in deze duistere locatie in het Star Wars universum, spelende tijdens het moment van de film. Marvel heeft nog geen andere personages vrijgegeven die een ‘one shot’ krijgen in deze nieuwe serie.

Willow start met twee afleveringen
Hoewel Andor komende week de laatste aflevering krijgt, start een week later gewoon de volgende serie van Lucasfilm. In Willow keert Warwick Davis terug in zijn iconische rol die hij voor het eerst en laatst speelde in de gelijknamige film uit 1988. Deze week heeft Lucasfilm laten weten dat de start van de serie gevierd gaat worden met de release van twee afleveringen tegelijk. Ook is er een korte video vrijgegeven die ons even achter de schermen laat kijken in de wereld van Willow

En daarmee ben je weer even op de hoogte van alles wat je mogelijk hebt gemist deze week. Volgende week lees je uiteraard een nieuw overzicht. Om meer op de genoemde nieuwtjes in te gaan kun je altijd inschakelen bij de Star Wars Podcast. Daar duiken we elke zondag avond op Youtube en maandag ochtend in jouw favoriete Podcast app in op alles wat hier genoemd is. Tot volgende week!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!