Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 20.08.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Enkele dagen voor de release van Ahsoka weten we inmiddels dat deze enkele uren naar voren is geschoven, dat er een eerste clip is verschenen en dat de eerste reacties van mensen die een screening hebben bijgewoond binnen zijn. Zoals Anakin zou zeggen:

This is where the fun begins!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. In het tweede seizoen van de serie bespreekt Bas elke game die gelanceerd is tussen de release van The Phantom Menace (1999) en de overname van Disney (eind 2012). Abonneer je snel op het kanaal om geen video te missen!

Revenge of the Sith sloot de Star Wars saga af, maar er bleken nog meer dan genoeg verhalen te zijn om verteld te worden. Sommige groots, anderen bijzonder klein. Ingezoomd op een enkele scène uit de film speelt Battle Above Coruscant precies daar af, tijdens het gevecht boven de planeet. Als speler ben jij Anakin Skywalker ten tijde van de opening van de derde film. Anakin, sterker in de Force dan ooit, is niet alleen een begaafde Jedi, maar ook een goede piloot. Iets wat tijdens het spelen van dit spel bijzonder goed van pas komt…

Meer Young Jedi Adventures in aantocht

De kleinste padawans onder ons kunnen hun geluk niet op. Lucasfilm heeft deze week laten weten dat vanaf 8 november nieuwe afleveringen van Star Wars: Young Jedi Adventures zullen verschijnen op Disney Junior en Disney+. De animatieserie voor de allerkleinsten onder ons toont The High Republic met avonturen die stiekem voor het hele gezin leuk zijn. De nieuwe afleveringen brengen onder andere een avontuur rondom Life Day op Kashyyyk. Ook zijn er na deze lichting afleveringen, nog meer episodes gepland voor 2024. De jonge Jedi avonturen gaan nog wel even door!

Ahsoka’s Hero Journey en Legacy

Rosario Dawson vertelt hoe zij Star Wars en het personage Ahsoka beleeft, hoe haar moeder reageerde toen ze samen naar de aflevering met Ahsoka in The Mandalorian keken en dat het een eer voor haar is om Ahsoka te mogen spelen.

In deze video van 7½ minuut horen we Dave Filoni, Jon Favreau, Rosario Dawson en Carrie Beck over de oorsprong van Ahsoka Tano als Padawan van Anakin Skywalker. Ook de ‘reis’ die Filoni heeft gemaakt door van animatie-showrunner naar live-action te gaan passeert de revue, evenals hoe Rosario Dawson is getransformeerd in Ahsoka en hoe het is om een nieuw verhaal te vertellen binnen de nalatenschap van Star Wars-bedenker George Lucas.

Meer informatie over het verhaal van Star Wars Outlaws

In een interview met Game Informer sprak Navid Khavari (narrative director) over het verhaal en de personages van Star Wars Outlaws waarin hij vertelde over hun motivatie voor het ontwerpen van hoofdpersonage Kay Vess en Nix, of de game meerdere eindes heeft (niet dus!) en of we op meer cameos dan Jabba the Hutt kunnen rekenen. Verder introduceert hij ons aan clans/facties die voor de game zijn bedacht. Een interessant interview voor eenieder die uitkijkt naar de open-wereld game die volgend jaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC moet verschijnen.

How many endings are there?

For us and Lucasfilm Games it’s all about authenticity, and we need to ensure that Kay’s story fits within the wider galaxy of Star Wars, so the ending itself we felt had certain key beats that it had to hit. The variation does come through the reputation system, so every player will have a different profile of their reputation with the various syndicates throughout the game, and you’ll see that play out throughout the story.

RSVLTS baseert nieuwe kledinglijn op Ahsoka

In de webshop van het Amerikaanse kledingmerk RSVLTS zijn stijlvolle nieuwe items te vinden, die zijn geïnspireerd op de aankomende serie Ahsoka. De polo Summer Snips is een Hawaii-shirt waarin je de bekende witte, oranje en blauwe kleuren van het hoofdpersonage kunt herkennen. Ook is er een shirt met daarop het bekende duel tussen Ahsoka en Darth Vader afgebeeld, genaamd Tenacious Togruta. Het zijn niet enkel poloshirts, want RSVLTS heeft ook een op Grand Admiral Thrawn gebaseerd bomberjack in de collectie. Deze is aan de ene kant wit met het Keizerlijke rang-insigne van het karakter, maar wanneer je ‘m binnenstebuiten keert is het kledingstuk knalblauw met een afbeelding van het vlaggenschip Chimaera. De jas heet uiteraard Thrawn.

Naast deze Ahsoka-items heeft RSVLTS nog andere nieuwe wannahaves gebaseerd op Bo-Katan, Visions en de originele trilogie. Wanneer je de gehele collectie wilt zien, kun je naar de Star Wars webshop van RSVLTS, al zal bestellen lastig worden aangezien men nog niet niet levert in Europa (al hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat dit er wel aan zit te komen).

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!