Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 19.03.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

Vecht intense gevechten in Star Wars: Galactic Battlegrounds

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat Galactic Battlegrounds centraal.

Dat Star Wars als franchise een goede mix kon zijn met verschillende genres, was inmiddels duidelijk. In verschillende games werd de licentie al vaker dan eens gekoppeld aan een bepaalde manier van spelen. Denk aan de shooter in Dark Forces en de fighter in Masters of Teräs Käsi. Echter, Star Wars volledig in een populair game-genre gooien betekent niet meteen dat er een gegarandeerd succes uit voortkomt. Force Commander liet eerder al zien dat een RTS niet meteen sterk is wanneer deze doordrenkt is met Star Wars. Galactic Battlegrounds werd daarom ingezet om te laten zien dat deze combinatie toch een sterke game-ervaring op kon leveren.

Damon Lindelof klinkt twijfelachtig over een eigen Star Wars film

Hoewel de afgelopen maanden geluiden rondom een Star Wars film van de hand van Damon Lindelof steeds sterker werden, is Lindelof in gesprek met Slashfilm een stuk voorzichtiger. Als Star Wars fan zijnde vraagt hij zich af of hij wel de juiste persoon is om een Star Wars film te maken, juist omdat het dan wellicht beter is om van het eten te genieten in plaats van de maaltijd te bereiden. Het feit dat hij het vaag houdt en aangeeft dat hij er verder niks over kan zeggen verraadt wel dat er een en ander achter de schermen speelt.

“I will just say, that for reasons that I can’t get into on this Sunday morning, on this day, the degree of difficulty is extremely, extremely, extremely high. If it can’t be great, it shouldn’t exist. That’s all I’ll say, because I have the same association with it as you do, which is, it’s the first movie I saw sitting in my dad’s lap, four years old, May of ’77.

I think it’s possible that sometimes when you hold something in such high reverence and esteem, you start to get in the kitchen and you just go, ‘Maybe I shouldn’t be cooking. Maybe I should just be eating.’ We’ll just leave it at that point.”

Star Wars: Young Jedi Adventures vanaf 26 april op Disney+

Young Jedi Adventures, de animatieserie voor de allerjongste Star Wars fans en tegelijkertijd de eerste keer dat we iets te zien krijgen dat gerelateerd is aan The High Republic, verschijnt niet langer vanaf 4 mei maar al vanaf 26 april op Disney+. Alle afleveringen (die als shorts worden vermeld, denk dus aan enkele minuten per aflevering) verschijnen dan gezamenlijk.

Dave Filoni ziet mogelijkheden voor een Star Wars crossover

Een paar jaar geleden hintte Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy al naar de mogelijkheid voor een epische gebeurtenis op Disney+, waarbij de verhalen van alle Star Wars-series bijeen zouden kunnen komen. Helaas is het tot nu toe enkel bij een idee gebleven. Maar afgelopen week kwam het opnieuw ter sprake. Niemand minder dan Dave Filoni, dé man achter de Star Wars-animatieseries op Disney+, bevestigde dat men bij Disney nog steeds welwillend tegenover een dergelijk project staat.

In een antwoord op de vraag of men met de series richting een gezamenlijke climax aan het werken is, antwoordde Filoni het volgende: “Ik denk dat het heel reëel is dat er in de huidige tijd een dergelijk groot evenement plaatsvindt. En dat is alles wat ik daarop wil zeggen.” Nu kan dit natuurlijk van alles betekenen, maar vooral zijn laatste zin klinkt of er meer over te vertellen zou kunnen zijn!

Dave Filoni

Carl Weathers regisseert The Mandalorian-aflevering van deze week

Carl Weathers, die Star Wars fans tegenwoordig vooral kennen als Greef Karga in The Mandalorian, heeft in de aanloop naar het derde seizoen een van de rollen als regisseur op zich genomen. De aankomende aflevering op 22 maart, The Foundling genaamd, is dan ook door hem geregisseerd.

Jedi Survivor krijgt maandag een story trailer

Via de officiële kanalen heeft Respawn Entertainment bekendgemaakt dat hun aankomende game Star Wars Jedi: Survivor maandagmiddag 17:00 een nieuwe trailer krijgt. De trailer zal de richting van het verhaal van de game benadrukken. De game zelf zou eigenlijk afgelopen vrijdag uitkomen, maar is eerder dit jaar uitgesteld naar 28 april.

Melshi komt naar Echo Base Charity Con

Het Star Wars evenement Echo Base Charity Con, dat op zaterdag 27 mei plaatsvindt in de Pathé Amsterdam-Noord, heeft een nieuwe gast bekendgemaakt: acteur Duncan Pow – oftewel Ruescott Melshi, onlangs nog te zien geweest in Andor – zal voor het eerst de Benelux bezoeken. Andere aangekondigde gasten zijn Bonnie Piesse, Caroline Blakiston, Dermot Crowley, Denis Lawson en Brendan Wayne. Het evenement vindt plaats op zaterdag 27 mei 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Koop vandaag nog hier jouw kaarten!

Willow is dood, lang leve Willow!

Afgelopen jaar wist Disney+ ons een vervolg te geven op de film Willow (1988). De film, meer dan dertig jaar oud, kreeg een serie waarin het verhaal direct door ging. Waar menig fan erg te spreken was over de serie, vonden anderen het helemaal niets. In een tijd waarin we gewend zijn geraakt aan hele serieuze fantasy met draken en dodelijke problemen in families, was er blijkbaar geen ruimte voor een luchtige, komische fantasy die vooral heel erg jaren tachtig was. Daarom kwam deze week dan ook het nieuws naar buiten dat Disney geen seizoen twee meer op de planning heeft staan. Zonde, aangezien het einde van het eerste seizoen duidelijk een hint in zich had zitten naar twee vervolgen. Toch is er nog hoop voor de serie, zo laat Jon Kasdan, de grote man achter de serie, weten op Twitter.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!