Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 19.02.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Volg Star Wars Awakens voor het laatste Star Wars nieuws!

De avonturen van Obi-Wan Kenobi

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Dit keer staat Bas stil bij Obi-Wan’s Adventures.

Gerucht: nieuwe Star Wars film zal op Celebration onthuld worden

We nemen dit soort ‘nieuwtjes’ altijd een beetje met een korreltje zout. Jaren geleden kondigde Bob Iger, de grote baas bij Disney al aan dat er even op de rem werd gedrukt rondom de vele Star Wars-films die in de bioscopen verschenen. Het bedrijf zou de tijd nemen om de volgende bioscooprelease groots aan te kunnen pakken. Tussen toen en nu zijn er vele geruchten, aankondigingen en geannuleerde projecten voorbij gekomen.

Nu gaat het gerucht dat de eerst volgende film daadwerkelijk onthuld gaat worden op de komende Star Wars Celebration in London. Het zou dan gaan om de film die in december 2025 in de zalen moet gaan draaien. Het lijkt erop dat dit de film betreft die door Damon Lindelof wordt geschreven en welke onder regie van Sharmeen Obaid-Chinoy gemaakt moet worden. Het verhaal zou zich na The Rise of Skywalker afspelen.

Ewan McGregor, Andy Serkis en Ian McDiarmid komen naar Celebration

De titel zegt het al: acteurs Ewan McGregor, Andy Serkis en Ian McDiarmid zullen te gast zijn op Star Wars Celebration in Londen (7-10 april). Klik hier om naar de pagina te gaan waar je als Celebration-bezoeker een foto- en/of handtekeningmoment kunt aanschaffen.

Ticketverkoop voor Heroes Dutch Comic Con – Summer Edition gaat 24 februari van start

De eerstvolgende HDCC in de Jaarbeurs te Utrecht zal plaatsvinden op 24 en 25 juni 2023. De kaartverkoop hiervoor gaat aanstaande vrijdagavond vanaf 20:00 van start, waarbij de mensen die zichzelf eind december op een pre-order list hebben gezet al vanaf 18:00 kaarten kunnen kopen.

Clip uit seizoen 3 van The Mandalorian verschijnt online

Over anderhalve week gaat het derde seizoen van The Mandalorian van start op Disney+. Om ons alvast een voorproefje te geven is op YouTube een korte scène uit het eerste seizoen verschenen. Hierin zien we een ontmoeting tussen Din Djarin, Greef Karga en Grogu op Nevarro. Karga biedt de twee anderen een veilige verblijfplaats aan, maar het aanbod wordt afgeslagen. Ondertussen neemt Grogu het allemaal niet zo serieus en speelt wat met zijn Force-krachten. Bekijk de clip hieronder:

Nieuwe foto’s verschenen van opnames Andor seizoen 2 en geruchten over Naboo

Diego Luna (Cassian Andor) en Adria Arjona (Bix Caleen) zijn gefotografeerd terwijl ze zich klaarmaken voor een nieuwe dag filmen voor het tweede en laatste seizoen van de serie Andor. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de foto’s, waarop ook vele figuranten in kostuum zijn te zien, ga hiervoor naar Dailymail.co.uk.

Verder lijkt het erop dat er aankomende zomer opnames plaats te gaan vinden bij Hever Castle, Kent in Engeland. Deze locatie is tijdens de productie van The Phantom Menace gebruikt om het Royal Palace op Theed van Naboo te filmen. Volgens een doorgaans goed geïnformeerde Star Wars site zou het gaan om de serie Andor die hier gaat filmen, al zou het ook een hele andere productie kunnen zijn. Met opnames in Valencia (waar een vergelijkbare ‘feel’ en architectuur is) zou de combinatie met dit kasteel zomaar een terugkeer naar de planeet Naboo kunnen betekenen.

Soundtrack The Bad Batch Season 2, Volume 1 verschenen

In de podcast hebben we al vaker stilgestaan bij de bijzonder sterke muziek die dit tweede seizoen van The Bad Batch met zich mee brengt. De soundtrack, afkomstig van The Clone Wars / Rebels veteraan Kevin Kiner, is sinds deze week beschikbaar op de bekende streamingdiensten. De muziek van de eerste acht afleveringen is te beluisteren. De tweede volume van dit album verschijnt wanneer het seizoen in zijn geheel verschenen is op Disney+.

Uitgebreide opties voor lightsaber-combat in Star Wars: Jedi Survivor onthuld

IGN blijft voorlopig nog lekker doorgaan met het publiceren van Jedi Survior-content, met deze keer interessante nieuwtjes over waarschijnlijk het meest belangrijke gameplay-element van de game: de combat. Waar Cal Kestis in Jedi Fallen Order enkel de toegang had tot één lightsaber of de double-bladed lightsaber, zijn er in de nieuwe game maar liefst 5 verschillende gevechtsopties met bijbehorende skill trees om jouw Cal Kestis daar verder in te laten ontwikkelen.

Naast de twee eerdergenoemde lightsaber stances zal Cal nu ook dual-wield (twee lightsabers) kunnen hanteren waarmee je meer schade doet terwijl je zelf ook meer schade incasseert, een cross-guard stance (vergelijkbaar met Kylo Ren’s lightsaber) die veel schade toebrengt maar tegelijkertijd ook een stuk langzamer is en tot slot kun je kiezen voor een gevechtsstand waarbij Cal zowel een blaster als een lightsaber tegelijkertijd gebruikt. Van deze laatste combat stance zijn helaas nog geen beelden vrijgegeven, maar ongetwijfeld zullen we daar snel meer van gaan zien.

Tijdens het spelen zul je maximaal twee van de vijf combat stances met je mee kunnen nemen om vrij tussen te wisselen tijdens het vechten, waarbij je tijdens meditatiemomenten kunt wisselen welke combat stances je kiest om met je mee te nemen.

Daarnaast werden er ook beelden vertoond van een Jedi Chambers puzzelruimte. Volgens de reacties doet deze omgeving denken aan The High Republic.

Veel Bounty Hunters in nieuw verschenen Star Wars-literatuur

Afgelopen dinsdag en woensdag verschenen nieuwe titels in de Bounty Hunters-reeks van Marvel. Als eerste verscheen de vijfde trade paperback in de reeks, die deel 23 t/m 27 in de comic-reeks bundelt. De lopende reeks is inmiddels uiteraard al verder. En wel bij deel 31, welke een dag later verscheen. Tegelijkertijd met het 31e deel in de algemene Star Wars-comicreeks, dat steeds verder in de geschiedenis van de High Republic duikt.

High Republic-liefhebbers hadden deze week sowieso geluk, want ook het script van The High Republic: The Battle of Jedha kwam deze week uit in boekvorm.

Nieuwe Star Wars manga en comics aangekondigd

Zoals we eerder al berichtten, staat deze maand (vooral in de Verenigde Staten) in het teken van Black History Month, iets waar Marvel op interessante wijze inspeelt met speciale varianten van hun uitgaves. Volgende maand staat wederom iets speciaals op stapel, want de maand maart is uitgeroepen tot Women’s History Month. Ook dan zal Marvel hierop inspelen met speciale covers, waarbij de dames van Star Wars in het zonnetje worden gezet. De titels waarvan een speciale covervariant zal verschijnen zijn Darth Vader #32, The High Republic – The Blade #4, Doctor Aphra #30, Hidden Empire #4, Han Solo & Chewbacca #10, Star Wars #32, The High Republic #6, Sana Starros #2, Bounty Hunters #32, Yoda #5 en Jabba’s Palace #1. De in totaal 11 verschillende covers worden allemaal getekend in de unieke stijl van tekenares Peach Momoko.

Met al het Amerikaanse comic-geweld van Marvel zouden we bijna vergeten dat er af en toe ook nog Star Wars-Manga (Japanse strips) verschijnen. Van de Manga-reeks The High Republic: The Edge of Balance verschenen tijdens Phase I van het High Republic-uitgaveschema reeds twee delen. Binnenkort komt hier een derde bij, want inmiddels is The High Republic: The Edge of Balance – Precedent aangekondigd voor 23 mei. De titel is een van de laatste die als onderdeel van Phase II zal verschijnen en zal verhalen over de Wookiee Jedi Arkoff tijdens de Battle of Dalna.

In oktober is het wederom de beurt aan Marvel om in te spelen op Halloween in het Star Wars-universum. Vorig jaar gebeurde dit met de speciale uitgave Tales from the Rancor Pit waarin je spookverhalen uit verschillende tijdperken kon lezen, opgenomen in een raamvertelling. Komende herfst zal een vergelijkbare bundel uitkomen onder te titel Tales from the Death Star. Schrijver Cavan Scott is wederom verantwoordelijk, en wordt dit keer terzijde gestaan door tekenaars Eric Powell, Soo Lee, Vincenzo Riccardi, Ingo Roemling en Juan Samu.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!