Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 18.12.2022

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Elk weekend delen wij in HoloNet Gemist het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. Lees verder voor het Star Wars nieuws van de afgelopen week!

Star Wars Gaming Holocron 2.04: Yoda’s Challenge Activity Center verschenen

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Recentelijk is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace, tot aan de overname van Disney kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen! Deze week staat Bas stil bij Yoda’s Challenge Activity Center, een game uit 1999 waarin jongere spelers op een educatieve manier in zes verschillende activiteiten gevoel voor o.a. muziek, rekenen en probleemoplossend vermogen leren!

Shawn Levy praat over zijn Star Wars film

Recent werd bekend dat Shawn Levy, regisseur van Free Guy, The Adam Project en enkele afleveringen van Stranger Things, aan de slag mocht gaan met Star Wars. Momenteel is hij bijzonder druk met Deadpool 3, maar na deze film zou hij een Star Wars project voor de bioscopen moeten maken. Momenteel promoot hij zijn laatste Disney+ project, Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again, en dus vragen journalisten naar zijn plannen voor dat melkwegstelsel hier ver vandaan. Hij vertelde dat hij al even met Kathleen Kennedy in gesprek was en het haar idee was om hem een project te geven. Hierbij geeft hij ook aan dat hij weet dat er heel wat projecten en regisseurs aan zijn gekondigd waar uiteindelijk niets uit is gekomen:

“I have this golden ticket into a galaxy far, far away, and I’m going to devote myself to developing a screenplay that gives me that privilege of making this movie. I don’t attach to things because it looks good in a trade announcement. I attach myself to things I intend to make, and you better believe I’m not going to squander this juiciest of opportunities. I’m going to work my ass off.”

Diego Luna genomineerd voor Golden Globe

Diego Luna is genomineerd voor een Golden Globe, een belangrijke prijs waarbij erkenning gegeven wordt aan hoogstaande kwaliteit in Amerikaanse en Internationale films en tv-series. Luna is genomineerd in de categorie ‘Best Performance by an Actor in a Television Series, Drama’. Dit heeft hij te danken aan zijn rol in Andor, waarin hij het titelpersonage speelt. Luna liet weten dat het personage voor veel dingen staat, dat veel mensen zichzelf in hem kunnen identificeren en dat dat iets is wat heel belangrijk is. De rol is voor hem één de meest speciale geweest die hij heeft mogen spelen in zijn carrière. De tachtigste uitreikingen van de Golden Globe Awards vinden plaats op dinsdag 10 januari 2023.

Dafne Keen nog tot april bezig met filmen voor The Acolyte

In een interview met The Face gaf Dafne Keen, castlid van de mysterieuze thriller The Acolyte, aan dat de opnames voor de serie naar verwachting nog tot begin mei zullen duren. In november begon de serie met filmen en Keen staat op dit moment gepland om nog tot april mee te doen aan het filmproces. Dit lijkt erop te duiden dat haar aanwezigheid in de serie van een substantieel niveau is en dat ze dus relatief vaak op het scherm te zien zal zijn. Dit is echter niet verrassend, aangezien ze op de call sheet stond tijdens de aankondiging van de hoofdcast van de serie.

Het gerucht gaat dat de serie momenteel op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk tegelijkertijd wordt opgenomen, in navolging van wat Andor deed in 2021 toen seizoen 1 gefilmd werd. Leslye Headland wordt gecrediteerd als bedenker, showrunner, uitvoerend producent en regisseur van de pilot. The Acolyte wordt in 2024 verwacht op Disney+.

Leaks / geruchten omtrent Skeleton Crew en Ahsoka

Deze week zijn er interessante lekken verschenen omtrent de in 2023 te verschijnen series Skeleton Crew en Ahsoka. Bij Skeleton Crew betreft het een personage dat wellicht zijn debuut gaat maken in live-action (klik voor meer info) en bij Ahsoka gaat het om een plotpunt in de serie waar menig fan van The Clone Wars benieuwd naar zal zijn (klik voor meer info).

Ubisoft Massive zoekt testers voor een Star Wars game

In maart verschijnt Jedi: Survior, de volgende grote videogame die zich afspeelt in het Star Wars universum. Echter, we weten dat er meerdere games in ontwikkeling zijn. Zo komt ILMxLAB volgend jaar met Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition voor PlayStation VR2, moet Star Wars: Hunters ook in 2023 verschijnen en werken studio’s als Respawn, Quantic Dream en Saber Interactive ook aan verschillende titels. Ubisoft Massive, de studio achter The Division en de komende Avatar: Frontiers of Pandora, heeft ook een game in ontwikkeling. Waar gedacht werd dat deze game nog vele jaren van ons af is, zoekt de ontwikkelaar nu naar mensen die het spel willen testen. Het lijkt er dus op dat de ontwikkeling verder is dan de verwachting was. Natuurlijk betekent dit niet dat de game af is. Speeltesters worden heel vroeg in het process ingezet om elementen te testen, om te zien of het werkt en of het wel leuk is.

Hot Toys Anakin Skywalker en Padme uit Attack of the Clones onthuld

Voor de high end verzamelaars van de hyperrealistische action figures in de Hot Toys lijn was het afgelopen week feest: na jarenlange geruchten werden eindelijk de Hot Toys van Padme Amidala en Anakin Skywalker uit Attack of the Clones aangekondigd! Deze zeer gedetailleerde figuren kosten echter ook wat: reken op ruim € 300,- per stuk inclusief belastingen. Als je uit het buitenland importeert en een beetje pech hebt bij de douane kan dit zelfs nog verder oplopen. We raden je dan ook aan om bij een lokale winkel te bestellen, bovendien heb je dan de mogelijkheid om de daadwerkelijke action figure in de doos nog even te bekijken voordat je tot koop overgaat – naast het feit dat je waarschijnlijk een betere klantenservice-ervaring zult hebben.

Voor de geïnteresseerden met een krappe portemonnee: je hebt nog even de tijd om te sparen, want de figuren worden niet eerder dan medio 2024 uitgeleverd. Dat maakt het wel weer behapbaar, toch?

 

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!