Star Wars Outlaws
Star Wars Outlaws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 18.06.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend delen wij hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald. In een week waarin de game Star Wars Outlaws werd onthuld met 10 minuten gameplay en een cinematische trailer en het nieuwe releaseschema van Disney (onder voorbehoud twee Star Wars films in 2026!) werd bekendgemaakt hebben jullie het volgende nog van ons tegoed:

Train met the Force op de Jedi Academy!

Elke week op dinsdag verschijnt op ons kanaal op YouTube een nieuwe aflevering in de Gaming Holocron, een serie waarin Bas ingaat op alle Star Wars-games ooit gemaakt. Onlangs is seizoen 2 gelanceerd waarin we naar elke game sinds de release van The Phantom Menace (1999), tot aan de overname van Disney (eind 2012) kijken. Abonneer je snel op ons kanaal om geen video te missen!

Deze week verwelkomt Bas je op de Jedi Academy van Kyle Katarn en Luke Skywalker! Zo’n anderhalf jaar nadat Raven Software de wereld blij wist te maken met Jedi Knight II – Jedi Outcast verscheen het vervolg al. En hoewel achttien maanden niet bijzonder veel tijd is om een volledige game te ontwikkelen, bleek Jedi Academy op vele punten nog beter te zijn dan de voorganger.

Regisseur maakt meer details bekend over “Dawn of the Jedi”-film

James Mangold staat momenteel in de spotlights vanwege de nieuwe, door hem geregisseerde Indiana Jones-film. Uiteraard maken diverse media gebruik van zijn persoptredens om hem aan de tand te voelen over zijn betrokkenheid bij Star Wars. In een interview met Gizmodo vertelde Mangold dat hij reeds eerder bij Star Wars-projecten betrokken was geweest. Dit zou wellicht de geannuleerde Boba Fett-film geweest kunnen zijn waar hij naar verluidt bij betrokken is geweest. Nog interessanter werd het toen men hem aan de tand voelde over Dawn of the Jedi (geen officiële titel), de Star Wars-film die op Celebration 2023 als Mangold-project werd aangekondigd.

Toen ik Lucasfilm vertelde over mijn idee om heel ver terug in de tijd te gaan in het Star Wars-universum, waren ze direct enthousiast. Voor mij is het belangrijkste dat ik iets aan het universum kan toevoegen, maar ook gewoon een tof verhaal vertellen. Wat ik echt wil doen is een soort “The Ten Commandments of The Force” maken. Dus een verhaal over de oorsprong van The Force en hoe men deze kracht leerde te begrijpen en gebruiken.

Benieuwd of James Mangold de juiste man is om een Star Wars-film te maken? Check vanaf 28 juni zijn film Indiana Jones and the Dial of Destiny in de Nederlandse bioscopen!

Nieuwe afbeelding Ahsoka verschenen

Nikki Foy is de hoofdschrijver van Star Wars Outlaws

Nikki Foy heeft bekendgemaakt dat zij de lead writer voor de game Star Wars Outlaws is. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft-studio Massive Entertainment, die eerder verantwoordelijk waren voor The Division 1 & 2. Foy zelf heeft ook al enige ervaring in de industrie, aangezien zij verantwoordelijk was voor het verhaal in zowel Far Cry 6 als in Watch Dogs: Legion.

Star Wars Outlaws wordt de eerste open-wereld Star Wars game en staat gepland voor 2024 op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

In Memoriam: John Romita

Comics-legende John Romita is afgelopen maandag op 93-jarige leeftijd overleden. De tekenaar werkte in 1986 aan één van de allereerste Star Wars-spinoff titels: de achtdelige serie Droids. Deze comics waren gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie die een jaar eerder te zien was. Romita tekende mee aan de eerste vijf delen, maar hij is bekender van zijn andere werk voor Marvel. Romita wist vooral de serie The Amazing Spider-Man tot grote hoogte te tillen, en was medeverantwoordelijk voor de creatie van de karakters Mary Jane, The Punisher en Wolverine.

John Romita

Laatste film Carrie Fisher komt deze maand nog uit

De laatste film waar onze prinses en generaal Carrie Fisher in speelde, Wonderwell, komt volgens Deadline op 23 juni uit in de Verenigde Staten. De opnames waren afgerond zes weken voordat Fisher overleed. Sindsdien bleef Wonderwell vastzitten in post-productie.

Regisseur Vlad Marsavin blikt met Deadline terug op het werken met Fisher. Hij vertelt dat de actrice een keer na een shoot die tot in de nacht duurde de hele crew had uitgenodigd voor een feest. Dat feest moest door de politie worden stilgezet.

Sana Starros miniserie ten einde

Deze week verscheen het vijfde en laatste deel van de Marvel Comics serie Sana Starros. Starros is een karakter dat in 2015 voor het eerst haar opwachting maakte in de lopende Star Wars comics-reeks. Net als Doctor Aphra is ze een personage dat niet bekend is uit de films of tv-series, maar in korte tijd wel populair werd en daarmee een eigen titel verdiende. Sana Starros is geschreven door Justina Ireland (bekend van diverse junior- en young adult High Republic-titels) en getekend door Pere Perez, bij wie we vorig jaar op Heroes Dutch Comic Con een exclusief interview mochten afnemen.

Trouwens… Over Doctor Aphra gesproken: In de andere nieuw verschenen comic van deze week (Darth Vader 35) komt ze ook weer eens langs en mag ze zelfs prominent op de cover!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe releases? Abonneer je dan op de Star Wars Awakens kalender!

Star Wars-metalband Galactic Empire komt naar Haarlem

De Star Wars-metalband Galactic Empire treedt op 12 november op in Patronaat in Haarlem. De band ging eerder viraal met metalcovers op The Imperial March en Dual of the Fates. Inmiddels heeft de band al meerdere albums uitgebracht met covers op Star Wars-muziek.

De bandleden staan in kostuum op het podium en ze roepen bezoekers op om ook in cosplay te komen. Het is tijd voor de Return of the Shredi!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!