Star Wars nieuws

Star Wars nieuws: HoloNet Gemist 17.12.2023

Het Star Wars nieuws van de afgelopen week

Welkom bij een nieuwe editie van HoloNet Gemist; elk weekend deelt de redactie hierin het Star Wars nieuws van de afgelopen week dat onze voorpagina niet heeft gehaald.

Win een C-3PO Bluetooth speaker bij de Star Wars quiz van dit najaar op 29 december

Communityleden Dirk en Johan zijn aan de slag gegaan om de Star Wars community voor de laatste keer in 2023 bijeen te roepen om te strijden voor een wel hele toffe prijs: een C-3PO Bluetooth Speaker! Deze prijs hebben wij te danken aan een communitylid die deze graag anoniem wil doneren.

Om de speaker te winnen zul je op vrijdagavond 29 december om 20:00 naar Star Wars Awakens LIVE moeten kijken, met een tweede apparaat bij de hand om de antwoorden te kunnen insturen. De vragen variëren van canon tot Legends, moeilijk tot iets minder moeilijk (vooruit, er zitten ook wat makkelijke vragen tussen) en vooral hopelijk interessante weetjes voor de mensen die het leuk vinden om meer te leren over onze geliefde franchise.

We gaan het jaar dus feestelijk met elkaar afsluiten, doen jullie mee? Join dan nu onze Star Wars community!

Daarnaast kun je nog steeds kans maken op 2 LEGO Star Wars Brickheadz sets die wij weggeven. Ga naar de winactie om deel te nemen!

Drie nieuwe LEGO Star Wars Kerstverhalen

Lucasfilm en LEGO brengen om de zoveel tijd korte nieuwe verhaaltjes uit op YouTube. Om Kerstmis te vieren zijn er wederom drie korte video’s gemaakt. Deze zijn uiteraard bedoeld voor de allerkleinsten, maar de koddige LEGO-sfeer en hoge productiestandaard waar Lucasfilm om bekend staat, zorgen ervoor dat een wat ouder publiek hier ook best van kan genieten.

Daarbij mag het gerust bijzonder worden genoemd dat we voor het eerst een High Republic LEGO video voorgeschoteld krijgen in de vorm van Tenoo Treasures, dat is gebaseerd op de animatieserie Young Jedi Adventures. Geheel in de stijl van de klassieke LEGO-games wordt er geen woord gesproken. Dit is ook het geval in Chewie’s Holiday Cheer Up, een verhaal over de Rebel Alliance, waar een geinige verwijzing in zit voor het handjevol fans die de Star Wars Holiday Special (1978) hebben gezien. Mocht je liever een LEGO Star Wars video ten tijde van de Originele Trilogie zien, maar dan met stemmen, dan is Twas the Night Before Life Day misschien meer iets voor je: hierin vertelt Yoda een verhaal op rijm over Darth Vader en Emperor Palpatine. Bekijk de video’s hieronder:

Haal de eerste twee seizoenen van The Mandalorian in huis

Eerder dit jaar lieten we je al weten dat The Mandalorian seizoen 1 en 2 eind 2023 op Blu-ray verkrijgbaar zouden zijn. Hiermee kun je zonder Disney+-abonnement toch The Mandalorian bij je thuis kijken (mits je over een (4K) Blu-ray-speler beschikt natuurlijk). De sets zijn uitgekomen als steelbook en bevatten elk vier schijfjes, waarop de acht afleveringen van elk seizoen zowel op reguliere Blu-ray-kwaliteit als op 4K Ultra HD-kwaliteit te zien zijn.

Verder kun je genieten van unieke extra beelden (waarvan je hieronder een clip kunt zien), origineel artwork en bijgevoegde kaarten met prachtige concepttekeningen. Deze uitgaves zijn niet in Nederland uitgekomen, dus als je de serie The Mandalorian in je bezit wil hebben, zul je de Blu-rays moeten importeren. In het VK is enkel het eerste seizoen verkrijgbaar, maar de importversie kun je aanschaffen via Bol.

Gerucht: seizoen 4 van The Mandalorian begint opnames in februari

De laatste weken zijn er veel geluiden over het volgende seizoen van The Mandalorian: wordt het nu een nieuw seizoen op Disney+ of wordt het toch een film? Hoewel daarover nog weinig duidelijkheid is, lijkt het aannemelijk dat het nog steeds een nieuw seizoen op Disney+ betreft. Volgens Bespin Bulletin gaan de opnames in februari van start en zouden deze naar verwachting tot het eind van de zomer kunnen duren. Daarmee zou een release medio 2025 aannemelijk zijn, na het tweede seizoen van Andor.

Star Wars-fans helpen boekrelease om zeep

Afgelopen week hebben fans van Star Wars-karakters Rey en Kylo Ren er naar verluidt voor gezorgd dat een oneerlijke schrijfster haar nieuwe boek niet meer heeft mogen uitbrengen. Een ietwat vreemd verhaal wat onlangs werd uiteengezet door Gizmodo. In een notendop zou het als volgt gegaan zijn:

Op Goodreads (het socialmediaplatform voor boekenlezers) stond het fantasyboek “Crown of Starlight” van debutante Cait Corrain gepland voor 14 mei 2024. Het was een aantal Goodreads-gebruikers blijkbaar opgevallen dat het boek ver voor publicatie door bepaalde accounts al érg hoog werd gewaardeerd, terwijl vergelijkbare debutantentitels door dezelfde accounts enkel één ster toebedeeld kregen. Volgens Corrain zou hier een uit de bocht gevlogen lid van de Reylo fan community achter zitten. Deze community bestaat uit Star Wars-liefhebbers die Rey en Kylo Ren uit de sequel-trilogie als romantisch koppel zien. Binnen de Reylo-groep was deze persoon volgens de leden echter niet bekend, waarna schrijfster Corrain al snel zou zijn ontmaskerd als degene die zelf achter de nep-beoordelingen zat.

Dit alles resulteerde erin dat uitgever Del Rey de release van “Crown of Starlight” heeft geannuleerd. Wat Star Wars-fans met z’n allen al niet voor elkaar kunnen krijgen!

Speel als LEGO Star Wars minifigure in Fortnite

Het zal de fervente Fortnite gamers niet ontgaan zijn; sinds kort kun je in de LEGO-modus aan de slag waarin vele skins (maar niet allemaal) getransformeerd worden in de LEGO minifig-variant van het personage. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat de modus een permanente toevoeging is, er is in elk geval geen einddatum voor dit in-game event gecommuniceerd.

Anders dan bij de Fortnite die je misschien kent, ligt de focus van LEGO Fortnite op overleven op de lange termijn, bouwen en online samenwerken met vrienden. De verhoudingen van die ingrediënten is aan de spelers en daarom heeft LEGO Fortnite twee soorten werelden, die elk geschikt zijn voor een andere aanpak.

Sommige spelers zullen zich liever richten op avontuur en willen elementen verzamelen om de beste wapens te maken en samenwerken om donkere en mysterieuze grotten vol buit en vijanden te verkennen en epische baasgevechten aan te gaan. Andere spelers kunnen zich richten op het oprichten, bouwen, uitbreiden en verbeteren van dorpen, bezoekende dorpelingen uitnodigen om in te trekken, hen banen toewijzen en samen te werken om hun wilde wereld te temmen. Weer andere spelers kunnen zich specialiseren in bouwen, omdat ze ervan houden om hun eigen LEGO creaties te bouwen en de wereld te bevolken met vooraf gemaakt creaties die naadloos in elkaar klikken. De mogelijkheden zijn net zo eindeloos als de creativiteit en verbeeldingskracht van elke speler.

De terugkeer van Ben Solo in The Rise of Skywalker was ook voor Adam Driver een verrassing

In gesprek met Rich Eisen vertelt acteur Adam Driver (Ben Solo) dat het plan voor Kylo Ren gaandeweg de laatste trilogie veranderde, te beginnen met Rian Johnson’s The Last Jedi. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Kylo Ren een omgekeerde Darth Vader karakterontwikkeling zou doormaken: in het begin onzeker en zwak overkomen, maar gaandeweg steeds meer toewijding tonen aan de dark side en uiteindelijk in een iconische en krachtige antagonist transformeren. Dit plan ging uiteindelijk overboord, waardoor het personage met de terugkeer van Ben Solo een redemption arc kreeg.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!